tisdag 29 januari 2008

Information på alla språk

När jag var liten översattes allt från svenska till engelska, tyska och franska. Eventuellt till finska. Så är det inte längre.

Pressbyrån har en informerande text på ytterdörren om att värdeboxarna inte kan öppnas av personalen. Denna text finns förutom svenska på följande språk - engelska, ryska och arabiska. Jahaja?

Rött gips

Jag vill verkligen påpeka att samtliga på Astrid Lindgrens barnsjukhus var väldigt snälla. Och pedagogiska. Nu har sonen rött gips på armen och ser sig som enarmad. Det funkar bra.

måndag 28 januari 2008

Skadat

Igår var vi på bio. Såg Råttatouille. Den var rolig men liiite lång. Det var väl meningen att det skulle vara dagens stora händelse. Det blev det inte. P och yngste sonen cyklade hem, jag tog vägen om Åhléns Söder för att köpa en almanacka till ytterdörren.

När jag stod på övergångsstället från norra till södra delen av Ringvägen, så ringde jag P. Skulle fråga nåt. Då berättade han att de ramlat på en isfläck - den enda denna dag - och att sonen fått armen under barnstolen på nåt sätt. Nu såg armen kanske inte ut som den borde. Vi bestämde att jag skulle ta bussen till Karolinska (Astrid Lindgrens barnsjukhus, närakuten) och att de skulle ta snabbaste vägen med bilen.

De kom först, men jag kom dit alldeles innan vi fick gå in till doktorn (då hade de varit där i 10 minuter). Sen var det röntgen och tillbaks till läkaren som sa "Operation" och till barnakuten och få gips och sen hem. För innan gipset kom på hade de kommit fram till att det annars skulle bli en sen operation och att det var bättre att vänta tills lustgasteamet skulle komma på måndag morgon. Vi var där i tre timmar och det tycker jag var helt okej. Och alla var väldigt snälla. Enda gången den drabbade blev lite orolig, var när de började prata om att vi skulle sova kvar - det gillade han inte. Men det blev ju inte så heller.

Så - nu har vi fått en tid 13:30 idag. Då ska de liksom vrida armen rätt igen. HU! P dööör varje gång vi pratar om det här.

Nu sitter sonen i sin lilla TV-stol och tittar på Lilla röda traktorn. Och sjunger med. Pigg som en lärka. Men inget får han äta på hela långa dagen. Vatten och saft är däremot okej till klockan 11:30. Då ska han också få sina doser av Alvedon och Voltarén, som vi fick med oss igår.

Nu undrar vi hur det ska gå med overallen på dagis. Och med tröjor. Kanske kan man köpa någon storlek för stor luvtröja med dragkedja ...

Han säger att han ska välja rött gips. Vi får väl se.

fredag 25 januari 2008

Realisation

Fick skjuts från jobbet till Centralen. Kom på att jag kanske kunde shoppa lite i slutspurten av rean. Kom hem med följande:
5 ljus för halva priset på Hemtex
5 paket servetter för halva priset på Hemtex
5 avocados för 20 kronor på Hötorget
½ kilo litchie för 25 kronor på Hötorget
20 tulpaner för 50 kronor på Hötorget
6 vita liljor för 50 kronor på samma Hötorg
Rea? Ja - alltid på Hemtex och alltid 17.40 på Hötorget. Jag är en DÅLIG shoppare!

Störd

Yngste sonen har varit hos farmor idag. Samtal om gökur och Lamborghinis och kort besök på en av hennes arbetsplatser ("Jag fick godis där") och sen var det Mora Träsk i Huddinge ("Vi sjöng Klappa händerna när du är riktigt glad, men inte Borsta tänderna som vi sjunger hemma" Nej - den har ju VI hittat på ...) och pannkaka till lunch och klappa katterna (som heter Gin och Tonic) och lekt med bilar. Och spelat bilspel på datorn "Farmor gasade och jag .. störd ... styrde".

Hektisk dag som avslutats med litchie och På spåret. "Jag tycker att PÅ spåret är jättebra". Mm, tjena? 4 år och gillar på spåret? Cool. Not. Fast gulligt :)

Pärlemormoln

En kollega kom förbi på eftermiddagen och var exalterad. "Titta på himlen! Det är pärlemormoln." Vi tittade. Och det var så vackert.

onsdag 23 januari 2008

P

Min man. Som jag älskar! Vilken tur att vi har varandra! Eventuellt en smula skicklighet också. Häpp!

Jag, mamma - dagmamma

I morgon ska jag vara dagmamma - yngste sonen följer med till jobbet när dagiset (jaja - förskolan) är stängt. På eftermiddagen ska jag till Älvsjö och då tar min käre far med särbo hand om den unge mannen. Sen hämtar jag där så går vi alla tillsammans på ristorante. Fast grekiskt.

Just nu packas sonens ryggsäck full. Bilar. Och bilar. Sa jag bilar?

måndag 21 januari 2008

Som genom ett trollslag

Vem säger "Som genom ett trollslag" mer än jag? Jo - Magnus i Fem myror. Åhå? Det är därifrån jag har fått det. På 70-talet.

Efter regn kommer sol

Man kan ju i alla fall hoppas ...

Det har på flera sätt varit en eländesdag. Olyckliga människor i varenda vrå. Så ska det ju inte vara. Va? Enda glada var kompisen som ska förlösas med kejsarsnitt. I Tyskland (ja, hon bor där). De har fått datum. 1 februari kommer hon - deras dotter. Åhh, vad gulligt!

Mammor

Imorse hette vagnarna på tunnelbanan Mamma, Embla och Marianne - nån sorts mammor rätt igenom. För mig alltså. Passar till och med in på svärmorsan.

söndag 20 januari 2008

Att göra-listan

Nåja. Det blir ju sällan som man tänkt sig. Och vad gör det?

Idag har jag rensat yngste sonens garderob, inte min.
Pappren ligger kvar där de låg förut.
P handlade. Kvällstidningarna med bilaga tackar jag särskilt för.
Vinterstövlarna jag hade i åtanke fanns inte kvar i min storlek och färg. De var kanske inte så bra i alla fall ...

Men det var ju bara lyxgrejer på listan hur som helst.

I morgon är det jobb igen. På torsdag ser det ut som jag får med mig yngste sonen till jobbet. De har stängt på dagis torsdag och fredag.

Den 31a ska vi ha barnvakt - den äldre sonen passar den yngre - för är vi bjudna på efter jobbet-tillställning. Tänkte kombinera mingel med efterföljande restaurangbesök. Vi får väl se hur det blir. Borde verkligen ta oss i kragen och göra mer på tu man hand. Arbetskamraten som har det trassligt hemma, har i princip aldrig sovit borta från barnen. Se vart det leder. Hu!

Nu ska jag manikurera mig. Medan eventuellt lack torkar läser jag glättiga söndagsbilagor. Sen ska jag hänga tvätt.

Nässköljaren Nasaline

En fantastisk produkt! Man kokar sin egen saltlösning, drar upp den i Nasaline-pumpen och kör upp vattnet i näsan. Det rinner ut genom andra näsborren. Och nu kan jag bara hoppas att snuvan försvinner.

Hela familjen stod och tittade när jag sköljde. Söndagsnöje, minsann.

Fast Darjeeling Limited var väl kanske bättre underhållning, om jag ska vara riktigt ärlig. Rekommenderar den! Min bror borde se den. Han har nån idé om hur storasystrar är och jag tror att den här filmen på nåt vis kan förklara hur storasyskon blir som de blir. Utan att vilja generalisera.

Nu är det middagsdags.

Lugn efter stormen

Senare i eftermiddag ska jag och mellansonen äntligen se Darjeeling limited. Det ska bli trevligt att sitta i biomörker en stund. Trots att solen skiner så härligt idag. Vi skulle sett den i julas, men kom aldrig iväg.

Borde försöka ta med mig familjen ut på promenad.

Har flera saker på att göra listan idag:
Prata med Italien-sällskapet om vad som händer
Städa min garderob
Plocka bort papper i hemmet (varifrån kommer allt?)
Planera rumsbyten
Handla
Köpa varma vinterstövlar (snyggare än dem jag har)

Kan säga så här - hinner jag med tre grejer på listan så kan jag vara glad. Bio klockan tre, som sagt.

Nu ska jag duscha. Nånstans måste man ju börja.

lördag 19 januari 2008

Dunkvinets förbannelse

Man vet ju inte hur mycket man har druckit förrän det i värsta fall är för sent. Som igår. Jag ramlade i säng klockan 23. Full som en kastrull. Hur gick DET till? Det känns oproffsigt. Hur man nu dricker vin på ett professionellt sätt?

Sov som en stock sen. Till halv ett. Mitt på dan. Va? Får man ens det? Ja! Och det behövdes. Drömde också. Det bästa är att jag inte alls känner att jag har slösat bort en dag. Så det så!

fredag 18 januari 2008

P3 Guld

Trevligare än Grammisgalan. Men bonnigare. Skulle vilja att Thomas Rusiak gjorde fler saker!

Dans l'autobus

Eller vad det kan heta ...

Åh, vad jag känner igen henne. Fast 15 år senare. Hon är lik sin pappa. Hoppas hon går av där jag går av. För tillfälle att fråga om hon är hon.

Så är det. Det ÄR hon. Granne på gammal adress. Hennes mamma och jag vattnade varandras blommor för länge sen. På annan adress än jag bor idag. Ojoj. Men hon är sig lik. Jag träffar hennes mamma på de mest udda ställen - mina arbetsplatser. Så är det.

Hon kände igen mig också. När jag frågade om hon var hon.

torsdag 17 januari 2008

Här inge' slott, där inge' slott

Häringe slott har en fantastisk historia har jag lärt mig. Var där på visning och middag. Tog med kompisen som jag skulle vilja träffa mycket mer. Den guidade turen tog en pratglad ung, engagerad man hand om. Maten var god och det var kul att göra en sån grej ihop med nån man känner på riktigt. Det blev inte så jobbigt (arbetsrelaterat ...) då.

För dig som vill få tips om hur arbetsplatsen kan förbättras.

Early morning bird

Nu mer vaknar jag på morgnarna av att fåglarna kvittrar i januarimörkret. Man tror ju det är vår. Är det koltrastar som kviddevittar? Eller är det svanar som lärt sig något nytt på jullovet? Kanske kvarterets svalor (nu skulle min pappa säga att det inte är svalor utan Tornseglare som bor här utanför. På sommaren.) som plötsligt tar sig ton? Vem vet? Jag är fortfarande för trött på morgonen för att orka hitta och titta på fågeln - och jämföra med en fågelbok - men jag är tacksam för den vackra sången!

tisdag 15 januari 2008

Ångest

Hjärtat slår snabbare. Jag biter ihop käkarna och rynkar ögonbrynen. Jag är orolig.

Har ingen kontroll. Blir irriterad. Jag vill skicka en missil till Nya Zealand med destination x. Var leder der här?

Får ont i magen.

Vad händer?

måndag 14 januari 2008

Bestämd grabb

Skolval. Det är aktuellt med gymnasieval för mellansonen och om man ska välja nåt alternativt till yngste sonen så är det väl hög tid att börja tänka på det? Det är ju bara typ åtta år kvar om han ska börja på Adolf Fredrik eller på nån specialgren, eller vad det heter, nån annanstans.

Hur som helst. Häromdagen frågade jag fyraåringen om han tycker det är kul att sjunga (med musiklass i åtanke då då) "Nej" säger han. Nehe ... "Men på dagis gillar du ju att sjunga?" Och det höll han med om. "Du kanske skulle vilja spela gitarr eller piano eller fiol?" Nu börjar han undra vad jag håller på med, så han säger "Men snälla mamma? Ne-e. Det vill jag INTE!" Okej. Jag fattar. Vi väntar några år och tar frågorna igen ...

Eller inte.

Pinsamt!

I lördags skulle P kolla vinterjacka. Man måste kunna cykla i den. Den måste tåla regn. Jag föreslog ett besök på Nautiska magasinet vid Slussen. P tog yngste sonen på cykeln och jag , som skulle till Dansens hus sen, åkte tunnelbana. Allt bra så långt ...

Vi möttes i butiken och säger glatt hej till varandra. Så tittar P på min haka. Skakar på huvudet och säger "Vet du om att du har torkat snor på hela hakan?" Det visste jag ju såklart inte. Jag vet precis när det hamnade där. På Gullmarsplan när jag storsnöt mig. En del hamnade uppenbarligen inte i engångsnäsduken utan på hakan. Härligt!

Jag är SÅ glad att jag inte träffade nån på tunnelbanan. Som jag känner, alltså. De där främmande människorna kommer jag ju aldrig träffa igen.Eller hur?

Jacka införskaffades i Timberlandbutiken senare på eftermiddagen.

söndag 13 januari 2008

Skön dag

I går kväll satt vi och planerade resan till Italien. Det blir nog bra. Nu krävs bara ytterligare en träff med familjen vi ska resa bort med. Men Venedig i några dagar ser jag fram emot! Häpp!

Sen spelade jag spel. Lite pinsamt att mina favoritspel (Taipei och Atlantis) finns på ICA Kurirens hemsida, men det är väl bara att konstatera att jag tillhör ICA Kurirens målgrupp och har samma intressen som de har. De andra tanterna. Hej, hej alla andra tanter. Vi är i samma klubb nu! Trevligt, trevligt!

Drömde om spelen och om Italien precis innan jag vaknade. SÅ intensiv var kvällen igår :)

Idag har jag badat med Elle i högsta hugg, läst om Scarlett Johanssen, Stella McCartney och medelmåttighet. Tittat på snygga kläder och smink jag aldrig kommer köpa. Klev upp ur badet, röd som en tomat men kände mig ändå ganska nöjd med livet.

Sen kom exmannen med familj och mellansonen. På agendan fanns äldste sonens 18-årsdag. Han är ju i USA och hur beter vi oss bäst för att fira honom där? Vi skickar småsaker till honom!

Vi började med fika men det utvecklades snart till middag. Alla glada för det. Våra yngsta barn är i samma ålder och de leker bra. Vi vuxna har det väldigt trevligt ihop. Det är väldigt skönt att vi kan umgås! Inga konstigheter alls.

Jag har lite ont i halsen. En kopp te, kanske?

Mellansonen undrar om jag skriver nåt om honom. Han vill gärna bli omnämnd som Guitar Hero-mästare. Så ni vet!

lördag 12 januari 2008

Bounce

Vilken bra dag!

Sov länge.
P köpte bra jacka på Timberlands rea. Bra bra!
Sen var det dagens höjdpunkt - Gökboet med Bounce Streetdance Company på Dansens hus. Hurra vad bra! Nu vill jag ... dansa. Varenda grej de gör är liksom annorlunda och "utanför boxen". Så coolt! Och herregud vad flickorna var välsvarvade med lagom mycket muskler. Det gjorde inget att själva storyn är tragisk. För den är bra. Och dansen var så fiffig. Hela tiden!

Kollade med yngste sonen om han möjligtvis vill börja dansa, men svaret var negativt. Spela fotboll lockar däremot. Snablarns!

Nu ska vi dricka skumpa!

fredag 11 januari 2008

Heeeelg!

Alltid lika skönt! Med helg, alltså. Just nu väntar jag på att P ska kolla klart på Per Gessle så jag kan titta på inspelade Let's Dance. Vi gjorde för övrigt bra ifrån oss på På spåret. Med "vi" menar jag egentligen P ...

Helgen är ett förhållandevis oskrivet blad. Jag är stand in på dansföreställning i morgon. Ja - alltså som publik. Skulle se ut annars va? "Hon dansar". Ha? En kompis kompis hoppade av som sällskap så jag blev tillfrågad. Det var ju trevligt! Särskilt när det passade bra för mig och familjen.

Ska försöka vara smakråd i vinterjacksfråga till P innan de börjar dansa. Galet, kan man tro.

Musik

Just nu i cd-växlaren (som jag tackar min bror för att jag fick köpa en gång för länge sen!)

Robert Plant/Alison Krauss - Raising Sand (2007)
Ry Cooder - Ry Cooder (1970)
Anna Järvinen - Jag fick feeling (2007)

I övrigt rekommenderar jag varmt Salem Al Fakir.

torsdag 10 januari 2008

Uppfostran

Ett intressant samtalsämne en lunch:

En kollega berättar att hennes 20-åriga dotter har meddelat att hon tänker flytta ihop med sin pojkvän. Ingen av dem har tidigare bott hemifrån. Mamman till dottern är bedrövad. Hon tycker det är viktigt att dottern börjar med att bo själv. Sen med pojkvän. Vi andra var mer intresserade av hur flickans ekonomi såg ut. Restaurangjobb. Jahaja. Och sen kom det fram ... Mamman betalar sin 20-åriga dotters mobiltelefonräkning. VA? sa vi. ... och SL-kortet. VA? sa vi igen. Men hon betalar väl ändå hemma? Nej. VA-A? Det visade sig att alla dotterns pengar går åt till kläder och skor - hennes stora intressen. Minsann?

Plötsligt förändrades ALLT för oss andra. Frågan var inte längre om hon skulle flytta ihop med pojkvännen, utan om hon överhuvudtaget skulle klara av att bo hemifrån. Den där typen av ekonomisk nollkoll är sällan särskilt bra konstaterade vi. Mamman fick en del att tänka på. Om hon kanske skulle lägga undan de där pengarna hon förser dottern med, till exempel. De pengarna skulle ju till exempel kunna användas till antingen något roligt gemensamt. Eller om dottern skulle få dem när hon har visat att hon klarar av att till och med spara. Hon skulle inte få veta att pengarna läggs undan eller ens finns, så klart.

Knepigt det där. Med pengar och uppfostran.

Samtal

Vad vill man uppnå med ett samtal? För min del tror jag att jag vill utbyta idéer och erfarenheter. En del människor är inte bra på att samtala. De tar helt över och tar död på det gemensamma. Det är intressant. När sällskapet tystnar efter ett inlägg (eller en utläggning). För att det liksom inte finns nåt mer att tillägga. På ett dåligt sätt. En sorts social inkompetens.

tisdag 8 januari 2008

Avvänjning

12 guldstjärnor mot en Carsbil? Kommer det att funka?

1 guldstjärna för varje kväll fyraåringen somnar själv. Han gråter och ropar "Det kommer inte funka" från sitt rum. Nu ligger han så att han kan se mig här vid datorn. Och har en jordglob tänd. Han gråter i alla fall. Hans blödiga pappa går in till honom. Nåja. Vi får väl se vad som händer ...

Hörde att treåriga kusinen har en längtan efter sina nappar som liknar när någon ska ska sluta använda knark. Hon vrålar av beroende.

Vår fyraåring längtar efter sällskap. Han är van vid att somna medan han klappar den som lägger honom, på ryggen. Men tänk ... tänk att få ha en hel kväll tillsammans. Min man och jag. För första gången på fyra år (utom vid sjukdom eller de lätträknade tillfällena han har varit vaktad av annan). Tänk ...

En dag på arbetet

Första dagen på arbetet det här året. Okoncentrerat och mer terapeutiskt än nåt annat. Kollegan som kanske skiljer sig behövde stöd. Chefen var borta och vi anställda dansade på skrivborden.

I morgon måste jag skärpa mig. Göra nåt åt den eländiga To do-listan. Men jag börjar dagen med att åka till mitt andra arbete. Ska läsa in en massa namn.

En helt vanlig onsdag.

Nya bud

Mitt sjukdomstillstånd har förändrats. Jag har inte längre bihåleinflammation - jag har nåt som låter som homofobiinfluensa. Fast det heter inte riktigt så, såklart. Men om man säger det snabbt så låter det så. Det är hur som helst en bakterie som sitter i de övre luftvägarna. Små barn, har jag förstått, blir vaccinerade mot den här homoblabla-grejen. Det är ju bra.

Kåvepenin (eller den billigare varianten som jag fick) hjälper inte mot de där bakterierna. Så nu har jag fått ny medicin. Hurra!

Och allt det här fick jag veta för att lille läkaren ringde upp mig och meddelade detta. Tack så VÄLDIGT mycket för det!

måndag 7 januari 2008

Allt är relativt ...

Det finns några saker jag borde ta tag i.
Sätta in pengar på amerikasonens konto (han har äntligen skickat rätt siffror)
Kolla upp en av mina arbetsgivares uppgifter som jag misstänker har glömts bort
Sätta ihop förslag på resan till Italien

Jag ska genast ta tag i två av dessa tre saker.

Nu!

Eller NU?

Skilsmässa?

Min glada kompis är inte så glad just nu. Julen har gått överstyr och leder i värsta fall till skilsmässa. Jag vill ge henne nåt. Tro på sig själv och glada dagar. Trots allt papper och all tejp och alla snygga snören som gått åt under de senaste veckorna, så vet jag inte hur jag ska slå in ett sånt paket.

I övrigt har en hel del papper gått i dag. Snytpapper så klart. Har varit hemma med lilla sonen som hostat. Och hostat. Och hostat. Så han kräks. Han lutar sig duktigt över toalettstolen och spyr. Han vill vara i fred när han hostar och kräks. Men han vill gärna ha lite vatten efteråt. Min älskade lilla fyraåring! I morgon vabbar söte maken. Nu med REAskjorta från Stenströms och REAjeans från Armani. Han är så SNYGG! Och ... han är MIN! Ingen skilsmässa här inte. Tack.

söndag 6 januari 2008

Nykära

Min svärfar och hans särbo har genomgått en kris under hösten. Nu är den över. Och de är lyckligare än jag sett dem under de senaste 10 åren. Det är precis som om de bestämt sig. "Nu är det VI! För att vi ska kunna bli gamla tillsammans så ska vi gå varandra till mötes." Det är behagligt att vara i deras närhet.

Vid tillfälle ska jag fråga dem hur de gjorde. Hur de gick till väga med besluten. Handlar det kanske helt enkelt om en gnutta respekt?

Vi var där i går och spelade Bamses honungsjakt och det finns få sätt som är bättre att tillbringa en lördagkväll på!

Ren näsa?

Mina tabletter mot det förbannade nässnoret hjälper ju inte. Jag trodde i min enfald att det skulle säga SVOOSCH och att vartenda litet gömsle (fast det heter väl ändå skrymsle, va? Finns ens ordet gömsle? Anyway ...), varenda liten hålighet - kanske kavitet? - med penicillinet skulle rensas upp och aldrig mer hemsökas av detta sjuka, gröna, slemmiga. Jaja. Jag slutar där eftersom jag tror att budskapet gått fram.

Jag lovade den lille läkaren att jag skulle spruta på med nässprayen också. Flera gånger om dagen. Nu har jag fått veta av min flerfaldigt bihålesjuka kompis att det är nässpray av märket Renässans man ska använda. De är så fiffiga de där som ger namn till apoteksprodukter - ren näsa -> renässans. ho-ho-ho!

Så i morgon, när jag ändå kommer vara hemma med yngste sonen som hostar och febrar om vartannat, ska vi nog ta en promenad till Apoteket. Sen ... blir jag FRISK! Åtminstone i de delar av kroppen som medicin biter på.

fredag 4 januari 2008

Shopping

Idag har jag varit på stan och shoppat med min yngste son. Vi har köpt jeans på Åhléns och presenter till kusinen på Panduro. Varit på NoaNoa och tittat på kjolar till samma kusin (och nu ångrar jag liiiite att jag inte köpte den där köttfärsfärgade med tyll ändå.) Vi var på NK och vi var på Polarn och Pyret. Typ överallt. ESn kom vi hem och jag somnade och han lekte och sen var kompisar som vi nog åker till Italien med här och åt middag. Nu har vi läxa till nästa vecka att sätta ihop en tvåveckorsturxtvå för att ha nåt att välja mellan. Vi är ute lagom god tid, tror jag. Inte hysteriskt tidigt och inte dyrt sent. Det blir nog bra. Bara en sak - jag är alltid rädd att smitta dem med nån sjukdom. Sonen i familjen blir väldigt lätt sjuk. Jag säger VÄLDIGT lätt. Jag säger TRÖTTSAMT lätt.

Herregud. Hosta? Herregud. Feber? So?

God fortsättning

Har jag ju glömt att önska! Hoppas att allt blir bättre än det var! Utan att kännas påklistrat jobbigt.

Idag såg jag en jobbannons till mitt arbete och kom på mig själv med att längta dit litegrann.Det var ett bra tecken. Ska försöka ta fasta på de braiga sakerna med jobbet. Och härdar jag inte ut så ska jag ta tag i situationen och göra allt toppenfinemang. Så det så! Jag har en lös plan. Mycket lös, ska jag säga ... Vi får se vad som händer.

Jag vill tacka min familj för alla dagarna vi haft tillsammans under julen! Tack för all lugn och ro! Skulle också vilja skänka en tacksamhetens hälsning postumt till Stieg Larsson som fått min make att läsa två böcker på raken. Har ALDRIG hänt förut! Att läsa ger så mycket!

Till sist tänker jag på mormor som skulle fyllt 86 idag men som begravdes för precis två år sen. Min söta mormor med världens gulligaste lilla näsrygg. Min mormor som alltid lyssnade och stöttade, som lärde mig laga mat och som var den som fick mig att aldrig lägga nycklar på bordet, ta in ljung eller något annat olycksbringande. Hon som satt inne och tittade på boxning under OS och som drack Vargtass med kompisarna. Hon som hejade på HBK och hade ett par jättefina guldsandaletter i garderoben när jag var liten. Och en grön amerikansk, alldeles luddig morgonrock. Kardemummabullar, äppelkräm och kokt potatis ur landet. Kaffe på bit (på bit, på bit). Den lilla fågeln som tittade på Nobelprisutdelningen den sista gången jag träffade henne när jag och min bror hälsade på när hon låg på hospice sista tiden. Åh, vad glad jag är att hon är med mig när jag tänker på henne.

onsdag 2 januari 2008

Precis så trevligt

Coq au vin.

Och precis så trevligt som jag hoppats! God mat ( om jag får säga det själv?), en massa god god dryck och framför allt - trevligt umgänge. Det är roligt att se minstingen och minstingkusin leka. Framför allt är det trevligt att träffa pappa med särbo och pappas bror med fru och son (min kusin). I sällskap med min och min brors familje är vi oslagbara. Eller nåt :)

Just nu plågas yngste sonen av våndan att välja en av tolv guldstjärnor framför att somna med nån av sina föräldrar. 12 stjärnor ger en Cars-bil. Ojoj. I värsta fall kommer han att avsky Cars-bilar efter det här. Hm.

Stoppa in en pinne i näsan

Läkarbesök -
Vänta, vänta, vänta sen pinne i näsan och pinne i halsen och sen lapp till labbet. Blodprov. Jag ville svimma litegrann. Mörkt rött blod som pumpas ut ur armen gör mig svag. Nån sorts nedärvd reaktion förmodar jag. Sen vänta igen och sen in till läkaren och sen recept. Kåvepenin. Av dessa penicillintabletter, läser jag på fass.se, kan jag bli illamående och få lös avföring. Eventuellt får jag nässelutslag och klåda i underlivet på grund av svampöverväxt. Ingen känd påverkan på förmågan att köra bil eller använda maskiner. Vad bra! Hoppas bara att jag blir frisk från bihåleskiten som jag dragits med i en hel jävla evighet! Biverkningarna finns det kanske andra tabletter mot!






tisdag 1 januari 2008

Tillbaka till framtiden

... är en ganska rolig film. Jag kommer ihåg när den hade premiär. Nu går den som nyårsdagsfilm på Femman.

Gårdagen var trevlig. Började visserligen med feber, men den trollar man lätt bort med medikamenter! Träffade amerikakompisen under svampen för att därefter köpa de dyraste strumpbyxor jag någonsin haft. Jag tänker inte säga vad de kostade. Sen satte vi oss NKs champagnebar och pratade. Trevligt, trevligt.

Till 18 kom vi till villan i Örby. Där vi skulle fira nyår. Med oss hade vi ingredienser till kanapéer och drinktilltugg - gåslever, sallad och rosépeppar, vår favorit; tryffelsalami samt bacon och dadlar. Lite soltorkade oliver och såna där fantastiskt goda drinkkaprisar. Pojkarna hade med sig Wii-spelet och Super Mario och gitarr. Vi var 13 till middagen och det var trevligt. Schyssta människor ... Vi pratade om det bästa och värsta som hänt under 2007. Ja. Bland annat. Fick tag på en taxi på väg till tunnelbanan. Var hemma till 02. Minste sonen slocknade i bilen. Vi var lagom druckna. Egentligen knappt alls. Bra idag!

Vaknade med feber igen. Idag låter jag den vara. Har sovit större delen av dagen och nu tittar jag på TV. Bland annat. Ska äta varma mackor till middag. Mellansonen är ute på uppdrag å sin mors vägnar. Jag längtar febrigt efter nyponsoppa och Grappo.

I morgon klockan 18 kommer pappa med särbo, bror med familj och farbror med fru på middag. Ser framemot det! Även om jag är lite sjuk då också. Jag undrar vad vi ska bjuda på? Jaja - det är ju ingen idé att fundera på det för mycket nu. Affärerna är väl ändå stängda ...

När jag har feber får jag ont i nedre delen av ryggen. Undrar varför?