måndag 29 september 2008

Otroligt coolt!

Flygplansskugga i moln

Flygplansskugga med "halo"

Flygplansskugga med "halo" och vinge

Klicka på bilden så blir den större.

Vitt portvin och skinka

Gissa vad? Gissa var?

Kompis

Idag följde yngste sonens tilltänkta fruga med oss hem. De lekte SÅ bra. Jag kunde sitta en och en halv timma och jobba. Härligt.

Vi kollade en lägenhet igår. En femma i samma hus som vi redan bor i. 5,8 miljoner. Finns i sjön?

Vi flyttar inte dit.

I morgon ska jag till Smådalarö.

söndag 28 september 2008

Bebis

Har sett en bebis idag. Sex veckor liten flicka. Med MASSOR av hår! Som en liten docka med hår, liksom. Väldigt liten och rar. 

Hon sov mest hela fikastunden. Se fick hon äta lite och sen tittade hon. Än hade hon inte orden att tacka för söta klänningen och byxorna, men det gör inget.


Nu längtar jag efter ... barnbarn. HAHAHAHA!

Mattips

Igår hade jag hela dagen en intensiv längtan efter zucchini. Undrar varför? Vilka vitaminer kan finnas i denna fåniga grönsak? Aha - det är A-vitaminerna jag vill åt? Eller "manganese"?

Vi handlade ganska sent och det kändes som det skulle vara bra att laga mat ganska snabbt. Men vad? Gick runt en stund på Konsum och kollade utbudet. Köpte följande -
Zucchini
Champinjoner
Röd lök
Färska majskolvar
Paprika
Fläskkotletter
Färdig bearnaisesås på burk.

Väl hemma skar jag grönsakerna i lagom stora bitar och la dem i en olivoljepreparerad ugnsfast form. Salt och peppar. In i ugnen 25 minuter. När det var 5 minuter kvar så stekte jag fläskkotletterna.

Snabbt och gott. Så gott att vi kör repris idag. Fantasilöst? Kan så vara, men de enda som skulle kunna lida är vi. Och vi uppskattar det snarast!

Lite eller mycket på slutet?

Jag håller på att läsa en bok - "Är det någon där" av Marian Keyes. För många år sen (sju, kan jag läsa på omslaget. Fast det känns som det är längre sen) läste jag hennes första bok som heter "Vattenmelonen"- tyckte den var bra. Sen dess har hon skrivit fler böcker och jag har läst några av dem. Nu var det ett tag sen jag läste nåt ur den genren och jag fattar varför. Det är rent tidsfördriv. Det gör i och för sig ingenting, men känns lite tomt. Som att läsa Veckorevyn när jag var ... liten.

Ofta är slutet på den här sortens bok forcerat. Uppradade händelser, som liksom inte riktigt hanns med innan man uppnådde klimax i handlingen, staplas på varandra de sista trettio sidorna. Poff så blev det liksom stressigt och oskön läsning. Hur blev det så?

Det är precis som löpare som kutar och kutar sina metrar och sen på slutet, preciiis innan mål, så saktar de ner? Hallå? Rekord? Vinna? Vara snabbast i världen? Då kan man väl inte sakta ner farten? Inte ens en gång när det är yttepyttiga två meter kvar.

Nej - samma takt hela vägen, tack! Gäller såväl litteratur som sport! (Undantaget är fyrverkerier).

lördag 27 september 2008

Fantastisk produkt!

Jag har länge längtat efter att äga en dra-maten (som min mormor sa), men de ser ju ofta gräsligt tantiga ut. 

Nu har jag dock gjort ett riktigt kap! I Lissabon. För där hittade jag en tysk produkt som på ALLA sätt uppfyller mina drömmar. Åtminstone i väska med hjul-vägar. Dessutom var priset betydligt lägre - €14,90 - i affären än vad det är på webben. JAG HAR FYNDAT!

Så ska en väska på hjul dras!

En varken eller-dag

Om gårdagen var en "mycket bra-dag" fylld av trevliga aktiviteter så som benmassage, lunch på Nationalmuseum, tidig hämtning av son på dagis och champagnedrickning med Örbyväninnan (som sen fortsatte i middag och vindrickning. Vi spelade Safari också ...) så är den här dagen en "varken eller-dag".

Lite sol, lite moln. Lite trött, lite pigg. 

Har haft grannbarn här. Bilar och Wii på schemat. Jag badade och läste bok. P satt vid datorn. Det är ganska skönt att det kommer kompisar till yngste sonen. Det är bra. För alla. Synd bara att den killen som kom idag ska flytta från huset. Jag gillar inte mamma. Hon har en obehaglig röst, nasal med värsta huvudklangen - så det ekar. Ungen visar sig dock vara trevlig.

Snart är det match. Jag skulle hellre ligga på sängen och läsa. Dricka te och äta några Reese's nonstop. Får göra det först kanske. Har en timma på mig ...

 

fredag 26 september 2008

Dagen

Frukost
Dusch i hemmeduschen. Torka håret med hemmahårtorken!
Benmassage på thaistället
Lunch på stan med kompis
Kolla höst-/vinterstövlar
Promenera
Hämta sonen på dagis
Fredagsmys (eventuellt med middagsgäster)

Skönt att vara hemma. Skönt att vara ledig!

Besked

Har fått två besked idag. 

En kompis fick svar om att det omtagna mammografiprovet är okej. Bra!

Ett annat om att en arbetskamrat i Portugal ska börja cellgiftsbehandla för andra gången. Det är dåligt. Jättedåligt.

torsdag 25 september 2008

R som i ...

Skulle lämna några grejer hos glada kollegan på väg från Arlanda. Behövde bokstavera gatans namn för taxichauffören. 

R som i ... ?
Rutger? Ragna? Ralf? Rut? Rigmor? Rupert? Nej.

Röd? Rösti? Ramla? Rigorös? Rast? Nej.

Har fortfarande inte kommit på vilket bokstaveringsnamn som ska användas. Men det spelar ingen roll. Vi kom fram!


Intryck

Lissabon.
Vänliga människor med glimten i ögat.
Låga, slitna hus med tvätt på sträck utanför fönstren. Inne i stan är husen fint kaklade.
Goda kakor. Gott vin.
Enkelt tillagade kött- och fiskrätter. Bra kött. Fisken är fisk. Svampig pommed frites.
Vackra människor som har nåt i ögonen som säger nåt om dem.
Härligt klimat.
Fina blommor längs vägen.
Galna bilförare.
Hav.
Bäst kommer jag nog ändå minnas hur snälla och tillmötesgående alla har varit.

tisdag 23 september 2008

I natt jag drömde

Hade världens dröm inatt. Blev helt deprimerad av den.

Satt på en middag med en massa arbetskamrater och plötsligt ställde sig en upp och sa "Tack!" till mig. Sen förklarade hon att det var några som skulle sägas upp från företaget och att det var en bra idé om jag kollade anstaget på hotellet för att se om jag var en av de uppsagda. Det var jag. Och jag fick precis den där ångesten som man kan få av omvälvande besked. Och jag började genast fundera över vad som ska ske nu. Och jag grät inte. Jag såg snarare med tillförsikt på framtiden och tänkte att det nog är bra att göra nåt annat.

När jag vaknade funderade ja över värdet i att engagera sig på arbetsplatsen och vad jag förlorar på att inte vara hemma. DÅ blev allt jobbigt. Tittade mig i spegeln och såg bara en trött människa som skäller som en liten hund och som vill så mycket men inte har något mandat att ändra på riktigt.

Frustrerande.

Det beror nog på att jag är trött. Att jag ens reflekterar. På natten. I Lissabon.

Jag längtar hem!

onsdag 17 september 2008

Filmtips!

Åhhh! Vad bra den var! "Son of Rambow".

80-tal. Vänskap. Kan det bli bättre? Jag både grät och skrattade. I trevligt sällskap; äldste sonen. Två andra i biosalongen. Varför ville ingen gå på Sture idag? Kan det bero på att de inte har popcorn till försäljning. Det skulle kunna vara ett skäl till att jag inte går dit igen.

Oavsett popcornen - se filmen!

Vi promenerade hela vägen hem. Det var skönt. Bra samtal hade vi också! Tänk att han är min! 

Innan de stänger


Dagens skörd på Hötorget.
Egentligen 19.90/hg. Sista kunden får ett kilo för halva priset (eller 9.90/hg). Jag fick 1,5 kilo för 100 kronor. 
Jäklar vilket räkneexempel ...
Det blir 6.66/hg. Bra affär, tycker jag. Även om man missade själva skogen. 


Problääm

Samarbete på arbetsplatsen? Alla jobbar på med sina grejer och glömmer bort att andra gör annat. Ser ingen helhet och klagar för att fokus ligger nån annanstans än hos dem. 

Att försöka få alla att arbeta mot samma mål är oerhört spännande, men också jobbigt. Kanske kan förståelse och samarbete öka något. Hoppas att vi inte ramlar ner i den egna hålan efter för kort stund bara.

Nåja. Vi gör vad vi kan för att förbättra. Den lilla gruppen. Vi ska avsluta med jättefest i november. Det blir bra!

Nytta och nöje

Hemma med yngste sonen idag. Han har hostat hela natten. 

Det är skönt att vara hemma. På ett sätt blir jag oerhört effektiv och lyckas få ihop jobbsaker hemifrån. Sånt som skulle tagit fem timmar på arbetet tar en halvtimma hemma.

Till kvällen blir det bio med 18-åringen. Vi ska se Son of Rambow på Sture klocka 19.

Ska försöka packa också. Tidigt på fredag morgon bär det iväg. Till Lissabon. Det ska tydligen regna en del, men det är varmt! Det kommer ändå inte finnas väldigt mycket tid för utevistelse. Ska ju stå inne i en mässhall mest hela tiden.

tisdag 16 september 2008

Nåt på gång?

Yngste sonen hostar.
Jag känner mig hängig och snuvig.

På fredag åker jag till Lissabon. Då vill jag vara frisk ...

måndag 15 september 2008

Rekommendation

Dagens restaurangrekommenadation - Fräcka halvpannan. Väldigt god mat och trevlig stämning. Lite väl teatralisk personal, men det kan man stå ut med. Huvudpersonerna för kvällen var inte de som serverade utan de som blev serverade. Jag åt med en gammal arbetskamrat. Har jobbat med hennes bror också. Oj, vad längesen det var!

Nu mer arbetar P med dem båda. Förvirrande va?

söndag 14 september 2008

Min pappa - ett bibliotek?

Träffade bror med dotter på Medis vid lunchtid.

Jag och sonen kom tidigt så vi tog en snabbsväng in på biblioteket. Det luktar som min pappa. Jag har alltid trott att det luktar damejeanne (med hembryggt vin) och metallklarinett hos honom. Men det är ju bibliotek det luktar. Såklart. Mer trogen kund på Medborgarplatsens bibliotek än pappa får man leta efter. Det är klart att böckerna gör sig påminda på nåt sätt. Mer än i hans huvud ...

Intressant. På väg upp trappan mot barnavdelningen var jag verkligt förvirrad och letade efter pappa allt vad jag orkade. Tills jag la ihop ett och ett. 

Letar för övrigt med ljus och lykta efter Mary Poppins på svenska. Den finns att boka på biblioteket. Men jag vill nog äga den. Min farmor läste den för mig när jag var liten och nu tänkte jag läsa den för min yngste son. 

Aktiviteter

Alla vägar bär till R.O.O.M. Kanske? I alla fall igår. För det var där vår aktivitetsfyllda eftermiddag startade.

Sen var det bowling. Jag vann.

Till sist gick vi och åt middag (efter 40 minuters väntan på bord) på Jensens Böfhus.

När vi kom hem var vi trötta.

lördag 13 september 2008

Lättja, beroende och misskötsel

Idag händer ingenting. På gott och ont. Det är ju skönt att inte göra nåt samtidigt som jag får nån sorts dåligt samvete.

Hela familjen är oklädd.
Jag sitter vid datorn och gör pizzor och spräcker ballonger.
P ligger i sängen och läser.
Sonen är rastlös, uttråkad och möjligtvis hungrig.

I vad slutar denna dag?

Tillbakablickar II

New York

Vägarbetet vid Radio City Hall

Dirigenter?

Utsikt från Rockefeller Center

Utsikt när jag satt vid medhavda datorn i hotellfiket

Tillbakablickar


Italien

Ett snyggt hörn i Caorle

Spirande grönska

Bostadshus bakom Guggenheimmuséet i Venedig

Pittoreskt

Över Alperna på väg hem



torsdag 11 september 2008

Sårad

Trevlig kväll med lille sonen. Vi två. På tu man hand. Våffelmiddag. (Tips - ät inte för mycket, men när du äter - ha goda "pålägg". Köpte en Reese's jordnötssåstopping i USA och den med lite grädde är en succé utan dess like. Just nu känner jag dock att det dröjer innan vi äter våfflor igen.)

Anyway - middagen gick bra. Ända tills ... (hör nu det där grammofonskrapet på bästa skivan som gör att allt liksom avbryts) ... sonen säger "Nej, hör du mamma. Jag tycker faktiskt inte om dig." VA?, "Jag tycker bättre om pappa." Eh?, "Han pussas och kramas inte lika mycket som du gör" Deööh??? (Eller skulle jag skrattat och sagt "Jag vet!". Tror inte det va?)

Jag blev tyst. Och faktiskt ledsen. Det tog liksom stopp. Han såg det och blev också ledsen. Och sa att han skojade. Mm, eller hur? Jag VET att jag är larvig. Jag VET att jag skulle skärpt mig. Men jag KUNDE INTE. 

Jaja. Vi pratade om det och han ångergrät lite.

Nu säger han att jag får krama honom. Men att pussarna kanske inte måste vara så långa. Det är okej för mig också. It's a deal.

Alla glada igen. Kanske har alla lärt sig nåt till nästa gång. Kanske blir det ingen nästa gång.

Inspiration

Åt lunch på R.O.O.M. Bättre inspirationskälla finns knappt. Jag vill köpa allt. Ett litet problem sätter käppar i hjulet - pengar.

Tänk om man kunde snickra och snida och dreja och sy och allt sånt, själv. HAHA - om jag skulle försöka få ihop de saker jag såg idag ... Välkommen till ett hem fyllt av sneda och vinda grejer. Felsydda gardiner och kuddar med konstiga överdrag. Vingliga bord och hemgjorde tvålar. Nej. En Lottovinst är nog en bättre satsning. Till att börja med.

Idag blev jag mest kär i en servis. Blå och vit. Fina glas har de också. Och möbler. Kuddar. Lampor. Åh!

(Ska jag kanske se till att sponsras?)

onsdag 10 september 2008

Barnbarn?

Frågade idag om yngste sonen hade bra kompisar på dagis. Det har han. Men han räknade bara upp killar. Vi frågade om tjejerna. Han nämnde en. Som han ska gifta sig med. Åhå? Fler frågor. Ska de har barn kanske? "Ja, det får alla." Hur många? undrade vi. "En puttelutt!", "Eller förresten, fyra barn och en bebis!", "Fast. Hehe. Det blir ju fem!" kom han fram till.

Käre barn. Hur ska vi få plats? Och den tilltänkta frun som redan nu är dubbelt så lång som sonen trots att hon bara är fyra månader äldre än han. Hur ska det gå?

Så länge de är "putteluttar" så kanske det funkar? Å andra sidan kanske de skaffar egen bostad?

tisdag 9 september 2008

Lånad tid

Min sommar kommer att förlängas litegrann. Jag ska på jobbresa till Lissabon. Där är det varmt och soligt fortfarande. Har aldrig varit i Portugal så det ska bli roligt.

Har en bra, vänlig arbetskamrat där också. Dessvärre är han en av de mest cancerstinna jag känner. Han har familj - fru och två söner som är typ 11 och 14. Jag är egoistiskt glad att han fortfarande arbetar. Hoppas att vi får träffas igen. Efter Lissabon, menar jag. 

Cancer är ett jävla skit. Det är som att alla drabbas. Förr eller senare. Mer eller mindre. Den här kollegan har fått tillbaks sin sjukdom efter behandling för nåt år sen. Han jobbar för att slippa tänka på sjukdomen. På ett sätt förstår jag. Samtidigt som han så klart borde vara hemma med sin familj. Å andra sidan fortsätter ju deras liv hur som helst. Med arbete och skola. Fest och vardag. Sen också på nåt sätt. Det är konstigt. 

Jag undrar hur man själv skulle göra om man fick veta att man var sjuk. Eller förresten, jag vill inte veta. 

Skulle dagarna se annorlunda ut om jag visste att jag snart skulle dö? 
Varför lever jag inte varje dag som om den vore den sista?

Komma ihåg?

I år ska jag försöka minnas att ta bort balkonglådorna innan ansamlingen av vatten har frusit till is. Det blir så tungt då.

Förutsägbart

Första avsnittet av Top Model och jag var inte särskilt intresserad. 

Började titta, men var mindre road än jag brukar. Antar att det beror på att de som är med sätts ihop på ett sätt som är såååå förutsägbart. 

Gapiga typen med lite hes röst och stor mun som snart kommer bryta ihop och berätta om sin hemska bakgrund. 
Tjejen med udda bakgrund som ses som en bra förebild (ett år var det en som höll på att bli blind, ett annat år var det nån annan sjukdom och i år är det en könsstympad). 
Fattiga, obildade tjejen som ska visa hela Amerika att man kan bara man vill. 
Idioten som inte fattar ett jota (brukar vara cheer leader eller blond ...). 
En som har väldig personlighet men som inte vet nånting om vare sig modellande eller mode men som på nåt underligt sätt ändå lyckats hitta till castingen. 
Mamman/frun som längtar hem.
Den kloka som inte kan ta de enklaste instruktioner eftersom hon är så stel och kritisk.

Ja. Så här har det sett ut nu, säsong efter säsong. Det är bara det att jag tror att jag kommer titta i alla fall. Det är själva tävlingsmomentet och utvecklingen av deltagarna jag är intresserad av. Det sociala spelet. Gruppdynamiken.

Eller nåt.

måndag 8 september 2008

Hjärnbrist?

Skulle skicka iväg två brev i morse. Kom inte ihåg vilken sida frimärket ska sitta på. Jag var tvungen att väcka P och fråga. Han blev arg. Eller kanske bryskt orolig?

Idag skulle jag koka spaghetti. Trodde att det kokade tills jag kom på att det ser ut på ett annat sätt när det kokar än när det bara bubblar från kastrullbotten. Då hade jag dock redan lagt i spaghettin. Det är tur att jag är tillräckligt skicklig i köket för att ändå få spaghettin lagom kokt. Trots att jag la i den vid fel tillfälle, menar jag.

Men - vad händer? Ska jag oroa mig? Ska min omgivning oroa sig ändå mer? Om jag inte kommer ihåg saker om frimärken och hur kokande vatten ser ut, vad har jag då plats för i huvudet? 

söndag 7 september 2008

Känslig son ...

Wall-E. Hejhej!

Att välja bort att se den på svenska är riktigt snobbigt. De säger absolut ingenting som skulle kunna vara bättre på nåt annat språk. De säger nämligen väldigt lite. I hela filmen.

Den är hur som helst väldigt bra! Jag rekommenderar den å det varmaste. Sonen grät på slutet. Liksom hulkade så att folk vände sig om. Vi vuxna fattade ju att det skulle greja sig, så vi behövde inte gråta alls. 

Pixar team - we love you. Trots att ni går i Apple-led. (Eller kanske tack vare? Nån som vill skriva mina fakturor? De kanske kan animeras?) 

Fuckturor

HATA!

Det finns absolut INGENTING som är så fruktansvärt som att skriva fakturor på en Mac. Jag skulle nästan kunna jobba gratis bara för att jag avskyr det så helhjärtat. Nästan.

Hela Gmailsystemet är också avskyvärt. 

Man kan inte lära gamla hundar att sitta. "Det är logiskt" är bullshit! Eller dogshit.

Idoler?

Sovmorgon för min del idag. P åkte, tillsammans med sonen, och hämtade farmorn vid Tallinnbåt vid halv tio. När jag vaknade var det Idol-repris. Kan inte med att se de dåliga, då kopplar jag över till annan kanal. Klarar inte heller av att se juryn förnedra ...

Sen har jag tittat på inspelat avsnitt av "So you think you can dance" samtidigt som jag har träningscyklat.

Nu ska jag och yngste sonen se den nya filmen Wall-E. Kanske kan vi få en idol även där?

Kaka söker maka

Här har vi en känd ont-i-magen-svamp med ett snart förmultnat liljekonvaljeblad vid sin sida. Bundsförvanter?

Delad vårdnad

Ikväll har vi haft hundbesök. Hon heter Embla, men yngste sonen kallar henne Ulla. Man vet inte varför. Vi är glada att vi fick träffa henne. Det visar sig att hussen nu mer bara har henne varannan helg. Till hans stora sorg. Styvmatten är av annan åsikt - hon tycker illa om hunden. Jag tycker den är ganska rolig. Till exempel lägger hon huvudet på bordet och somnar bums när hon sitter i hussens knä. Sen snarkar hon. Och fiser. 

En lugn hund

lördag 6 september 2008

Längtan

Så här länge har amerikasonen och jag aldrig varit ifrån varandra. Jag längtar väldigt mycket efter honom. Som tur är skriver han långa inlägg på sin blogg, så man vet vad han gör. Jag vill krama honom. Prata med honom på riktigt.

Hans lillebror längtar också. Jag tror att vi alla längtar, men just nu är det lillbrorsan och jag som pratar om honom ...

Regnskog

Vi har trotsat vädergudarna. Tänkte "Vad är väl lite vatten?" och "Rätt kläder i dåligt väder". Vi tog med min pappa och M ut i skogen. Hoppades på svamp. Vi hittade inte mycket, men lite. Nu är de stekta och del av en köttfärssås som senare blir lasagne som våra middagsgäster ska få äta av.

Jag tycker om skogen.

fredag 5 september 2008

Tvåkrona

När jag var liten brukade min farfar vilja se på mina ögon och tänder innan vi skakade hand. Så här i efterhand kan man ju tycka att man behandlades som en häst, men det var så det gick till. Han kollade liksom ögonvitorna, tror jag. För att se om man var frisk? Behandlad som en mycket liten häst? Eller en ponny? Jag var nog mellan fyra och tio.

I alla fall. Sen skakade man hand och då brukade min farfar alltid ha en peng gömd i sin handflata. Så när man skakade händerna så liksom la han pengen i min hand. Det brukade vara en en-, två- eller femkrona. Tvåkrona, ja. Det var tider det! 

Jag tror att han kallade det för "handöl". Nu när jag söker på det så hittar jag bara braskaminer. Och en ort. Undrar om han hittade på ordet?

Tänk om man fick pengar varje gång man skakade hand med nån. Kanske funkar det om man visar tänderna och ögonen?

Livat

Har haft avtackningsmiddag med de sparkade kollegerna. Det var väldigt trevligt. Nu var vi inte längre chef och underordnade på det sätt som tidigare var så viktigt för vår boss, nu var vi ett gäng människor som pratade om ditten och datten. Som sagt - riktigt trevligt. Åt gott också! Promenerade från Jungfrugatan till Slussen med gamla chefen (tillika före detta gymnasiekamraten). Det var skönt.

Nu börjar ett annat liv. På jobbet, alltså ...

onsdag 3 september 2008

Biobesök

Har sett "Patrik 1,5" ikväll. Tog med en kompis på gratisbio.

Filmen var bra. Många känslor kors och tvärs. Ibland var det lite för snabba kast mellan allvar och skratt. Jag kommer se den igen. Med P.

Den handlar om ett par som gärna vill ha barn. De ska adoptera. Efter mycket om och men (kanske "om och män" - paret är nämligen bögar) får de besked om att en pojke ska placeras hos dem. De tror att han är 1,5 år, men ett kommatecken har hamnat fel och han är i själva verket 15. Och har fördomar om bögar. Ja, det blir komplikationer. 

Den var på ett sätt sorglig. En röd tråd av övergivenhet fanns i hela filmen. Skådespelarna var bra och sällan har jag sett sån värme mellan två människor på bio som mellan dessa två män/skådespelare. De tog i varandra på ett sätt som nästan gjorde mig avundsjuk. Jag vill också bli tagen i nacken och titta in i ögonen jämt. Jaja. Det är ju bara film :)

Skrattade mycket. Och grät.

Nu ska jag väcka P. Ta handen i nacken på honom och titta in i ögonen som om vi är de enda i hela världen! Tänk om han blir rädd? Undrar vad som hänt? "Jag har bara varit på bio ..."

Trappskräck

Ett obehag för att gå nerför trappor har sakta krupit sig på mig. Undrar när det började och undrar varför. Jag är rädd för att ta för korta eller för långa steg, få foten fel och bryta, vricka eller stuka. Slå mig. Knäna känns ömtåliga också.

Ju mer jag tänker på att det ska gå dåligt i trappan, desto mer rädd blir jag. Skulle helst åka på ledstången.

måndag 1 september 2008

Händelser. Men inte vid vatten.

Min syster skulle ha vaktat yngste sonen en stund i lördags. Det behövdes aldrig eftersom äldste sonen stannade hemma hela kvällen. Det kändes ändå bra att vi kunde återgälda hennes goda vilja när vi lånar ut en TV till henne. Först handlade vi tillsammans sen åkte vi och lämnade TVn hos henne. Kollade nya lägenheten också. Fin! Ganska stor med bra kök och balkong.

Idag följde sonen med mig till jobbet på förmiddagen, dagis var stängt. Det gick bra. Det var bara tunnelbanan som var försenad en halvtimma som gjorde sonen trött. När några timmar passerat åkte vi till stan där jag och glada kollegan skulle på lunch, då tog P över barnet. Jag hämtade honom på väg hem sen. Jobbade hemma på eftermiddagen. Bra dag!

Har Skypat med amerikasonen också. Han är så söt. Idag har han ledig dag och skulle till Sioux City och shoppa. Strumpor. Vilken grej :)

Snart är vi klara med klädkammaren också. Underbart.

Köpte ett kilo kantareller på Hötorget idag. 80:-. 10 gladiolusar, dovt lila och mjukt gula. 50:-. Åt falukorv med kantisar till middag. Det var gott. Fast yngste sonen hatar svamp. Säger han. Jag tror att han överdriver!

Hammarby förlorade mot Helsingborg med 5-1 borta. Skit!

I morgon ska jag träffa gamla arbetskamrater. Vi ska äta på ställe i närheten av mitt hem. Skönt!

Natt nu.

Mutor

Lunch på Stockholms Fisk. En av våra leverantörer bjöd. En sorts muta. Fisk- och skaldjurssoppa med chiliaïoli. Det var gott.

En annan dag kom en annan leverantör och presenterade det hon hade. Avslutningsvis fick jag och glada kollegan varsitt kit med handvårdsprodukter. Använde just dessa. Luktar gott!

Jag tar emot utan att blinka. Har inte heller problem med att vända dessa leverantörer ryggen när det är dags. C'est la vie.

I själva verket har företaget stränga regler angående sånt här. Jag låter mig dock köpas i lagom dos och skäms inte för det.

Så är det.