måndag 23 februari 2009

Teaser

Om ganska exakt ett dygn är vi på väg! Tjenare, vad skönt det ska bli! 

Snällsyrran skjutsar till ARN och vi tackar särskilt för att vi slipper dra våra tunga väskor efter oss. Två väskor. Den ena är bara halvfull (nej - inte halvtom. Den är mer full än tom. Faktiskt.) i den har jag tänkt frakta hem sjusärdeles fina tyger och klädnader. Ska försöka låta bli de där sakerna som bara är fina där, de som man ångrar att man köpte när man väl är hemma.

Sonen har skrivit in i sin väggalmanacka hur dagarna ska se ut. Lördag - SOLA BADA. Söndag - LEKA. Gärna för mig!

Har med en bra boksamling som kommer att utökas något i PocketShopen på Arlanda. Har med en hög tidningar också. De där jag älskar men tyvärr aldrig hinner läsa. Jag hoppas verkligen att jag hinner läsa nåt vid poolen.

Var beredda därborta - häll ut sanden, tänd solen, gör vågen och blås bort alla moln. Nu kommer vi!

(Hej alla inbrottstjuvar! Det är ingen idé att ens tänka tanken. Här har vi huset fullt av folk hela tiden. På riktigt!)

lördag 21 februari 2009

Good day

Många ärenden avklarade i stan idag - Apoteket, Forex, pyssel till flygresan, bok om Oman och ... annat. Dessutom fick jag sällskap under ärendena vilket var väldigt trevligt! Fika på Akademibokhandeln där boken "Dokument Stockolm" införskaffades till lillebror. bra!

Sen mötte jag bror med dotter och vi blev upphämtade av P och vår son för avresa mot hembyn där det serverades diverse ätbart som ackompanjemang till systerns födelsedagsfirande. Jag märkte att jag saknat mamman min. Hon var solbränd och såg frisk ut.

Samma sällskap hem via mataffären där min karriär en gång började. Sen tog vi med oss bror med barn hem på middag.

Schlagerfestival. Vi hejade på EMD.

Snart är det natt.  God natt.

Om att dölja sanningen

JÄVLAR! Jag sätts på prov, vill jag lova.

Jag har en hemlighet och en lögn att ta hand om. Usch!

Hemligheten är jobbrelaterad och kan inte avslöjas förrän om några veckor. Lögnen är blå eller vit - jag vet inte (man blåljuger men har vita lögner, i det här fallet gäller båda) - men jag tror att det blir bäst så. Det har också med jobbet att göra och jag har sagt nåt om en människa som jag inte kommer låtsas om att jag sagt. Och detta görs i samförstånd med den mänskans chef. Gräsligt va? Jag orkar inte bli osams. Det finns inte heller nån som helst anledning att "vara rak". Även om P hade en bra lösning som måste konsekvensanalyseras.

Det här blir lite av att säga A och kanske aldrig B. Så är det.

I morgon ska jag ärendera på stan innan turen till hembyn. På kvällen är det schlager som gäller.

Yngste sonen hostar som en hund och det ska man inte göra på väg till eller i Oman. Har jag för mig. Har jag hört. Tycker jag. Tror jag. Önskar jag.

tisdag 17 februari 2009

Rapport

Jag undrar om jag ska börja sär skriva allting.

Det har varit en lång dag idag. Jag är verkligen jätte trött. Satt kvar länge på jobbet, vilket i och för sig är bra ibland, men sen åt jag middag alldeles för fort och vin glaset när lilla familjen spelade Yatzy gjorde mig matt. Ja - spelandet blev jag kanske också trött av?

Har börjat packa res väskan också. Snart åker vi! Om en vecka är vi på väg. Eller i alla fall på Arlanda. Undrar vad man ska ha på sig på flyg planet? Sköna byxor och en bra tröja, tror jag. Jag är så himla glad att min lilla syster ska skjutsa oss till flyg platsen. Det gör att vi slipper ytter kläder både dit och hem.

Dags att gå och sova nu. Trots att klockan inte är så mycket. Ska upp tidigt i morgon också.

(Särskrivningar är för fan outhärdliga. Stopp i läsningen hela tiden. Man blir ju galen. Dessutom förlorar man det att kunna skriva sammansatta ord ett och ett för att det betyder nåt i texten. Jaja. Det är inte lätt. Men jag särskriver inte mer än av misstag framöver.)

Adjö
djö
ö

(När jag var liten var det det enda jag gjorde när det var Rapport. Jag läste "Rapport, apport, pport, port, ort, rt, t" så många gånger jag kunde under studioinslagen. I övrigt fascinerades/oroades jag över att lära mig alla svåra ord tills jag blev stor och skulle titta på Rapport.)

måndag 16 februari 2009

Underligt Föremål Ovanligt

Undrar en sak.

Hur kommer det sig att vi (eller "de") tror att om det finns UFOn så är de liksom i vår storlek. Likadant med "marsmänniskor", de har två armar och två ben men ... de är definitivt kortare än människan och de är gröna. Märkligare än så blir det inte. Fantasin sträcker sig inte längre.

I morse såg jag ett mycket litet flygande ljus susa över toalettgolvet. Om jag kom från en annan planet skulle jag bete mig ungefär så. För om man nu väl har tagit sig till ett ställe med nån sorts intelligens (men som uppenbarligen inte är tillräcklig fiffig för att kunna ta sig längre än till månen. Och knappt det va? Hur länge sen var det? FYRTIO ÅR SEN???) så har man antagligen listat ut hur de som bor här är funtade. Och då kommer man inte som en 1,40 lång grön figur med stora svarta ögon. Nej - då kommer man susande över badrumsgolven i sin upplysta lilla minifarkost.

Beware!

söndag 15 februari 2009

Bra promenader

P och jag har promenerat på isen idag. Härlig timma i två vindstilla minusgrader. Välgörande!

En annan tur, till Globens shoppingcentrum med min syster, gav också utdelning - jag hittade goda, goda parfymen från Paul Smith med body lotion i samma förpackning till lägre kostnad än nån annanstans. Köpte även Singstar ABBA som vi har sjungit till hela eftermiddagen. Jag får höga poäng, men det låter fan inte klokt. Jag hittar inget bra läge mellan bas och falsett. Måste öva när jag är ensam (eh? Det kommer ju alltså aldrig bli av ...)

Nu har jag på mig en tröja som har en jävla tvättlapp en bit nedanför nacken som jag inte kan klia på utan akrobatiska övningar. Jag blir gaaaaalen! (Yes - hittade en brevsprätt som är ett perfekt klidon. Vem använder brevsprätt? De som skriver med gåspenna?)

I morgon ska jag klippas hos främmande frisör. När jag bokade tiden hade två frisörskor klippt två kunder på samma sätt. Den ena kunden blev jättebra, den andra inte lika skickligt klippt. Jag ska klippas av den som inte klipper så bra. Jag fick naturligtvis inte själv bestämma vem som skulle klippa (eller jo - men jag är masochist. Not.) Tur man ska till Oman så det hinner växa ut några millimeter om det blir fult. Vänta? Oman? O-man. Alltså ingen hårman. Alltså misslyckat. Men hey ... Det var fredagen den trettonde i fredags. Jag behöver alltså inte oroa mig. Eller??? 

Jag har såna problem. (Det finns de som säger problääm. Undrar om jag ska börja med det?)

090214 i bilder

Gjort på dagis

Kvällens klo

Mat och dryck



Ovana

Jag har sagt det förr och jag säger det igen - Melanders fisk i Forum Nacka - de är inte bara trevliga på telefon utan minst lika bra i verkliga livet. Handla din fisk där!

Skaldjursplatån var bra! Mätt blev jag! P åt queneller. Av gädda. Såna som min mormor brukade göra. Till detta drack vi skumpa. (Jag ska till Stuttgart på torsdag så jag får väl köpa ny då :)

En kväll utan liten unge hemma var bra! Mer sånt! Märker dock att vi är ovana vid att inte bli avbrutna. Ovana vid att ha hur mycket prattid som helst. Inte så att det på nåt sätt blir jobbigt att vara på tu man hand, men som sagt - lite ovant (och tomt) att bara vara vi. 

Nu ska vi ta en promenad och sen kommer min syster hit med vår son. 

Det är bra både för oss och honom att vara ifrån varandra, tror jag. Måste skapa fler såna tillfällen!

(Nu blir jag lite sorgsen. Tänker på de äldre sönerna som jag har varit ifrån varannan vecka. det ville jag aldrig. Det är alltid väldigt trist och tomt utan dem. Även om man på nåt konstigt sätt finner sig i det att inte vara tillsammans. Jag tror egentligen inte att nån av oss har mått riktigt kasst av det, man anpassar sig som sagt, men nånstans i mitt hjärta blir jag väldigt ledsen av att tänka på hur mycket tid vi inte har haft tillsammans. Och nu vill jag skicka iväg den här lilla tredje pojken så ofta som möjligt? Va? Nej, det är inte så. Det är bara det att jag tror att det är bra för oss tre som bor ihop hela tiden att inte alltid vara tillsammans. Det kan komma att bli helt jävla hopplöst framöver. Ett osunt beroende. P och jag behöver tid för oss själva ibland. Så enkelt är det! Det är bra för barn att odla sina barnpassare-relationer också. Eller hur? ELLER HUR????)

fredag 13 februari 2009

Fredag och sprit

Här sitter vi och dricker en mystiskt dryck på tre man hand.

Den heter Punt e Mes. Det vi dricker, alltså. Sött och beskt i märklig kombo. Men gott.

Det är fadern, (styv)sonen och det holy ghost (jag, alltså).

Det är trevligt!

(För dig som inte fattar släktskapet. P är styvfar till min äldste son. Men om han är fadern - till vår gemensamma son - så blir äldste sonen styvson. Och, herregud, JAG kan ju inte vara nåt annat än helige ande i det här sammanhanget. Det blir ju helt förvirrat. Va?)

HEEEELG!

torsdag 12 februari 2009

Skaldjursplateau

Melanders fisk i Nacka Forum! Det är där det ska beställas! Skaldjursplateaun. 395 spänn för en take away-plateau. Taget! Flickan jag beställde av var dessutom extremt trevlig!

Alla glada. Utom surtanten på Wasahof. Men hon är säkert aldrig glad. Och det är inte mitt problem.

Smaklig spis!

Övning i att smälta in ...

Höll i del av kurs idag för tio personer som är nyanställda på företaget. De kom från Norge, Danmark, England, Belgien, Hong Kong, Sydafrika, Litauern och Island. En salig blandning, kort sagt. Engelskan man pratar i ett sånt sällskap är ... inte korrekt. Det är ingen idé att försöka. Till och med kvinnan från England hade fått kommentarer om att hon bröt när hon ringde hem.

Mot kvällen åkte vi på guidad busstur i Stockholm. Väldigt skojigt! Såg stan på ett helt annat sätt än jag gör när jag inte blir guidad. Man tänker till exempel inte varje dag på att Stockholm är en väldigt lågt byggd stad. Och att det är ganska fantastiskt att vi har en skidbacke (Hammarbybacken) i princip mitt i stan. 
Lärde mig saker också:
- Stadshuset är byggt av 8.000000 tegelstenar och en av världens mest kända torn
- Stockholm är byggt på 14 öar
- Skärgården har 24000 öar

Se där, se där.

Blev inspirerad inför sommaren också (vi kommer ju inte åka nånstans eftersom det - förmodligen - blir en sån massa resor runt om i världen under året ändå.) Jag vill ta båten från Stadshuset och åka till Drottningholm. Så vill jag båtluffa i skärgården. Och gå in i Riddarholmskyrkan. Det är inte särskilt mycket begärt va?

Sen var det middag på Grands veranda. Väldigt gott! Efteråt, när de andra skulle ta taxi norrut, tog jag dörren där de som gick ifrån ett event på upphällningen gick ut. För där fick de passerande en goodie bag. Det ville jag också ha. Och det fick jag. (Här nånstans ser jag riktigt hur mina äldre söner vrider sig av skämsel för mig medan min mamma nyfiket undrar vad jag fick.) Sönerna kan jag lugna på en gång - det var ingen som upptäckte mig. Och mamma - jag fick en bagagerem, en Vagabond-tidning och ett ljus i metallburk som luktade hotelltvål.

Vad ska jag säga? Sån är jag! Och ... tack!

Nys- och gäspetikett. Och hår.

Man är med om de mest häpnadsväckande saker när man åker tunnelbana. I morse var det en man som nös. Det är ju inte häpnadsväckande i sig, men det var sättet han gjorde det på - han drog helt sonika upp framsidan av rocken och nös rätt in i den. Jag orkar knappt tänka på hur den där insidan betedde sig efter det.

I samma veva som han nös så gäspade flickan framför mig. Innan dess nös hon rätt ut en gång och sen en gång i armvecket. Det var en sjuk nys. Rosslande och otäck. När hon gäspade stank det av kaffe, cigarett och natt. Fy satan vad äckligt. Jag drog demonstrativt hemstickade halsduken över näsan.

En annan sak som jag har kommit på att jag har en lättare fobi för är främmande människors hår. Stod på tunnelbanan häromdagen och försökte hålla i mig i en stolpe som en kvinna bredvid lagt beslag på genom att lut-trycka sig mot den i hela sin längd. Var skulle jag få hitta en plats för min hand? I hennes svank? Nej - det kändes väl intimt. Uppe vid huvudet fick det bli. Och det gick bra ända tills hon fick för sig att luta huvudet med allt hår mot stolpen och min hand. Kände plötsligt ett stort behov av att tvätta av mig med min antiseptiska Hand sanitizer. Hade ingen aning om att jag tyckte att andras hår mot min hand skulle kännas så ... läskigt. Jag klarar av det om jag känner personen, men annars är det otäckt!

Nu väntar jag på att flickan mittemot's sjukdom ska bryta ut i min kropp. Då ska jag nysa åt alla håll, högt och ljudligt. Not.

onsdag 11 februari 2009

Fade away

Kom på hur vi ska göra på lördag. När vi hjärtar varandra. Vi ska vara hemma och köpa god take away- mat. 

Skaldjursplatå!

I alla fall till mig. P kan få nåt bra kött. Kollade på nätet och hamnade på Wasahofs hemsida. De har take away. P hittade en tournedos. Så ringde jag och kollade. Oj, vad jobbigt att nån ringde för de hade ju så vansinnigt mycket gäster på lördag så det var absoluuuut omööööjligt att kunna hämta nåt då. Jävla surkärring! Den dumma kossan tror att vi ska gå dit nån gång. Nej - jag tror inte det. Charmkurs till henne! 

För hon var absolut otrevlig. Inget "Åh, jag är ledsen ..." eller "Men vet du? Kom hit på fredag och hämta, det håller sig bra!" Hon förklarade istället mycket besvärat att skulle man ha nåt till lördagen så får man boka det låååångt i förväg. Och hämta det på fredagen. Som om det var ett hot. Eller straff. 

Jag hoppas att de gäster som kommer dit på lördag slipper den dumma människan.

Nu ska jag hitta nåt annat ställe. Typ Söderhallarna.

tisdag 10 februari 2009

12 år!

På lördag är det 12-årsjubileum för P och mig. Det råkar vara på alla hjärtans dag. 

Har lyckats leasa ut sonen. Det blir melodifestival hos mostern för hans del. Han har redan bestämt vad han vill äta till middag. Ugnspannkaka. Utan fläsk. "Jag brukar få det jag vill äta hos henne!" Vi får väl se ...

Nu är bara frågan vad min man och jag ska hitta på. Middag nånstans, antar jag. Men jag är helt tom i huvudet. Har ingen aning om var vi ska gå. "Asiatiskt" sa han. "Bra" tänkte jag. Sen tog det stopp. Var? Har ingen aning. Men det löser sig. Ska kolla upp det där.

Kan även tänka mig att åka nån annanstans. Bort en natt. Vi får väl se. En av oss kanske överraskar den andra. Eller inte.

12 år!


Effektivitet

På väg från dagis hann vi med en massa saker. Vi började med att gå in på VaccinDirekt där sonen fick en spruta mot gulsot. Jag har redan fått doser så det räcker för 25 år. Perfekt! Sonen gillade INTE att bli besprutad. Han var sur hela vägen hem via Konsum och ett av de lokala bagerierna där vi köpte semlor.

Sen glömde jag att posta paket trots att vi var inne på stället för sånt. Lämnade sonen hemma själv och klarade av födelsedagsposten till amerikasonen och reklamation av konstigt formad sur Ahlgrens bil.

Kom hem till gråtande barn. Han hade ju inte satt på TVn som avtalat utan tyckte hellre synd om sig framför spegeln. Lilla gubben ...

Nu är disken diskad, tvätt i maskinen och barnet i badkaret. P är på möte och middag och äldste sonen arbetar ihjäl sig.

Klockan 20 är det Top Model sen är det nåt CSI. Sen slutar min dag. I morgon händer det nya grejer!

måndag 9 februari 2009

Lukta gott

Jag tror att jag har nämnt den tidigare, den fantastiska doften jag har hittat men inte införskaffat - Paul Smith's Rose. Den luktar underbart. Eller Wunderbaum, som jag brukar säga på låtsastyska. Och det kan jag säga - hade det funnits en Wunderbaum som luktade Rose så hade jag köpt den på stubben!

Idag hämtade jag nu mer otrasiga telefonen som varit på lagning i Gallerian och gick förbi Body Shop. De har en ny doft som heter Moroccan Rose och jag köpte genast en shower gel som jag tänker använda som badskum. Härligt. Lukten är snarlik Paul Smith's recept.

Kanske ska jag ta ett bad istället för att sitta och lukta på min handled som är sprayad med Body Shop-parfym???

Surdeg

Jag är ledsen om du tänker läsa detta för att du tror att det handlar om bakning. Det gör det inte. Du kan alltså sluta här om det är det du är ute efter.

Det här handlar om den sköna känslan av att ha gjort saker man har skjutit upp.

Jag har just skickat iväg två mail om saker jag borde ha tagit tag i för länge sen. Dessutom har P och jag suttit en lång stund och pratat om grejer som han ska ta upp i en fokusgrupp om en förening han var med i för länge sen. Det var trevligt att prata om saker som kom in från flyern ett tag.

Nu ska jag fortsätta med saker som inte alls har med surdegar att göra. Jag ska kolla vilket resmål som kan passa bäst för resa över jul! (Ja - här ligger vi inte på latsidan. I alla fall inte när det gäller att resa :)

Men ... på tal om deg och att baka. Det står sen en tid ett paket i skafferiet från den där Paulunkillen med nån sorts pulver som kan bli deg om man orkar. Läste på baksidan och det jävla brödet ska stå i ugnen typ 2x60 minuter. Jag blev misstänksam och la ner projektet. P orkar inte heller. En surdeg ...

söndag 8 februari 2009

Sällskapsspel

Varför kommer man inte ihåg hur roligt det är med sällskapsspel? Kanhända beror det på att vi alltför ofta tvingas spela de där spelen som har en rekommenderad lägstaålder kring 4,5,6 år?

Igår spelade vi Cranium som inte var så roligt som vi mindes. Jag har en känsla av att det hade med de krångliga reglerna att göra. Man vill ju att nån ska ha full koll på alla turer, men nu stod vi så att säga på samma ruta i alla bemärkelser - ingen kom ihåg hur man skulle göra och det där regelpappret togs fram hela tiden. Vi får spela oftare så kanske vi tycker att det är roligare/lättare.

Jaja. Att spela gav mersmak så vi plockade fram Alias också. Det är väldigt skoj! Jag minns att vi spelade det med forna grannar för länge sen också. Nu har de flyttat åt helsefyr och det var en evighet vi hade kontakt. Det är synd. Men som sagt - spelet är roligt!

Dagens heta tips är alltså att spela sällskapsspel

lördag 7 februari 2009

Filmen

Bolt. Jodå, den var rolig. Vi såg den inte i 3D. Det kanske man kan göra en annan gång ... Sonen är dock en känslig ung man, så när hunden kände sig bortglömd och snuvad på sin mattes sanna kärlek så drabbades sonen av en väldig medömkan. Han kan ju inte riktigt sätta ord på det så det han säger är att han är trött. Väldigt trött. Samtidigt som tårarna rann nerför hans lilla varma kind. Sen fick han sitta i mitt knä.

Igår rann det också en tår på hans kind, men det var mer för att det blåste tror jag. Jag frågade om han var ledsen, han svarade "Nej, jag fäller en tår eftersom jag har hicka". Fäller en tår? Varifrån får han allt?




Innan man vaknar

Sov ganska länge i morse. Och sov i många timmar. Det är då jag brukar drömma det märkligaste saker.

Innan jag vaknade hade jag konstruerat tre spel, hittat ett konstigt badskum i mjuk gummiflaska och dammsugit små lådor.

Kan man tolka detta???

Entertainment

Man har det inte roligare än man gör sig ...

Idag ska vi titta på barnfilmen Bolt och till kvällen ska vi väl se Melodifestivalen (risken finns att sonen kommer att vilja ha skivan med alla bidrag sen också, så det är förmodligen inte sista gången vi lyssnar på de här låtarna. Hoppas att de är bra!)

Har bjudit in mina syskon att äta middag och titta med oss - jag vet att brodern med familj kommer, men jag har inte fått tag i systern mer än för att lämna röstmeddelande. Hon återkommer väl ...

Så så har vi det en vanlig lördag.

fredag 6 februari 2009

Bildur

En backe

Samma backe, annan bild

19

Framför backe

Mätt i magen

What to say? I'm full. Alltså mätt. Texas Longhorn = mätt.

Sonen fyller 19 och vi har ätit tillsammans med pojkens pappa med fru och barn. Och farmorn. Så var det P, yngste sonen  och jag. Gott! Även om "medium"-stekt kött är nåt som lika gärna är ganska rått där. Jaja. Bra kött och då kan man nästan äta det direkt. (På kon? Hur?)

Min pappa med särbo kom förbi också. Pappa hade vikt gåvohundringarna som skjortor, hans specialitet, vilket passade ypperligt eftersom sonen önskade sin "pengar och skjortor". Av oss fick han två skjortor, ett spel (GTA IV) och ett USB-minne.

Snart fyller amerikasonen 17. Jag hoppas att paket kommer fram i tid.

torsdag 5 februari 2009

Slut på tonåren?

I morgon fyller äldste sonen 19 år. Om ett år blir han 20. 

Hilfe!

Eller ... jag menar ju såklart - GRATTIS!

Sving och svooosch

Balett x3, minsann. På OOOOOperan.

Teaterlistan erbjöd biljett för 70 spänn och det är det värt. Hade jag däremot köpt biljetter för en evighet sen och längtat efter denna dag i många veckor, så hade jag blivit besviken.

Tablå, Castrati och Fröken Julie hette de tre olika delarna. Tablå var trist. Höll faktiskt på att somna. Mörka kläder mot mörk bakgrund och vift på för många ställen samtidigt, dessutom osynkat vift, gjorde mig matt. De 25 minutrarna gick långsamt och jag undrade i mitt stilla sinne hur jag skulle orka med ytterligare dans. Castrati fick mig att tänka på promiskuitet, benmuskler och ... pungsvett. Det var ett gäng män som dansade bra ihop. 

Till sist var det Fröken Julie och där måste jag säga att kläder och scenografi var fantastiska. Såg just på hemsidan att det är Sven X:et Erixon som stått för dessa båda delar. Birgit Cullberg gjorde koreografin på 50-talet och det var lite läskig musik i början av varje scen. Kompositören heter Ture Rangström. 

Kul att gå på Operan. Kul att se balett. Trevligt att träffa Kungsholmsfamiljen till middagen och bra att mamma Kungsholmen tog med mig på vift.

onsdag 4 februari 2009

Omöjligt att göra stress till strass

Ibland när jag är på mitt extrajobb så tar vi oss tid för fika innan arbetet börjar. Vi pratar om högt och lågt. Idag började vi med att prata om resor för att senare avhandla ämnet sömnlöshet. De både männen i 50-årsåldern som var där idag har nämligen svårt att sova. Vi pratade om möjliga orsaker och vad man kan göra åt det.

 

Den ena sover inte mer än 45 minuter i stöten och den andra sover 2-5 timmar per natt. De har lidit av det här så länge att de vant sig. Jag skulle bli galen. Enda gången jag har svårt att sova är när jag är stressad – det finns två sätt att råda bot på det. Det ena är att gå upp och skriva listor med saker som ska göras, det andra är att ha en mental övning där jag intalar mig att inte tänka på nånting och att det är skönt att sova. Grejen är ju att när man vaknar så där mitt i natten, eller ligger och vrider sig innan man somnar så är man inte riktigt vid sina sinnens fulla bruk. Småsaker blir enorma och tar en oproportionerligt stor plats i ens liv när man egentligen är för trött för att använda hjärnan annat än till att drömma.

 

Det finns några saker man kan fundera vidare på –

Stress relaterat till hur man i stor utsträckning gör saker för andras skull. Man ska oftast hinna för andras skull, känns det som.

Hur ser det ut med stress i andra kulturer? (När jag vill jämföra med "andra kulturer" så menar jag att jämföra med ställen där hela skiten är uppbyggd på ett annat sätt än här - hur man tar hand om varandra i släkten och om man bor på landet och sånt).

Och annat.

tisdag 3 februari 2009

Snälla!

Kollade med lillasyster om hon ville ta hand om oss och vår bil. I alla fall ett tag. När vi åker till Oman kan hon ju låna vår bil. Och kanske skjutsa oss till och från flygplatsen som början och slut på låneperioden. Hon erbjöd sig snällt att skjutsa. men ville inte låna bilen. Snablarns! Det blev inte som jag tänkt mig. Nu bara tar vi. Tid och kraft från systern. Det var inte meningen. Men väldigt snällt!

Kungsholmskompisen ringde och frågade om jag vill följa med på Operan på torsdag. Klart jag vill. Ingen som räknar med mig här hemma i alla fall eftersom jag trodde att jag skulle bort på annat på torsdag. Nu visade det sig att det är först nästa vecka, så Operabesök passar finemang. 

Den väldigt snart 19-åriga sonen killade/kliade/pillade med mitt hår en lång stund under Aktuellt förut. Och P handlade. Det gjorde mig också tacksam. 

Jag är så glad att jag har folk omkring mig som är så snälla och omtänksamma. Tack, tack!

Heldag

Upp i ottan för att först ställa mig i svinkall väntan på bussen, sen åka genom vackert Stockholm i uppvaknande mot frukostföreläsning som handlade om visioner. Det var bra och därifrån gick jag med flera insikter. En är att en chef som vill ha en kreativ personal bara behöver ställa frågan "Hur?" så löser personalen problemet, en annan är att det bästa sättet att få sin verksamhet att märkas är att inte jämföra sig med vad andra företag inom samma område har, utan vad det egna företaget INTE har. 

Hann knappt ramla in på jobbet förrän det var dags för nästa grej - rundvandring på hotell med efterföljande mutlunch. Hotellet var okej, lunchen var ... kylskåpskall på ett otrevligt sätt. För även om det var nån sorts hälsotallrik så betyder det inte att jag vill känna hur kycklingen smakar av sånt som legat i närheten. Jag uppskattar inte heller att temperaturen är densamma på bulgur, sallad och morot som potatisskalarskalats. Nåja. Vem går till ett hotell för att äta kulinariskt? Eller - vem går till ett hotell i Bromma för att äta kulinariskt?

Sen har jag varit osedvanligt produktiv idag. Var kvar på jobbet till efter 18 och det var bra. 

Nu är jag trött. Och i morgon är det dags för stund på extrajobbet innan jag åker till heltidsarbetet.

Jag klagar inte. Jag lovar! Mitt liv är bra!

måndag 2 februari 2009

Dokumentärt

Har just sett "Maggie vaknar på balkongen" på TV. Tragik och misär varvat med oändlig tacksamhet. Ett tag visste jag inte om jag skulle orka titta. Den berörde. 

För att förstå nedanstående bör du nog ha sett filmen. Och har du inte det så gör det!

Men - var bor vi? 
I ett land där det känns helt osannolikt att nån skulle lyckas ha en "Lär dig tala svenska genom att sjunga"-kurs med framgång.
I ett land där man inte pratar med sin granne.
I ett land där kvinnor inte kan gå ute på nätterna utan att bli antastade.
I ett land där läraren i svenska på julavslutningen delar ut en bild på sig själv. Och när han gör det har han tomteluva. Samma tomteluva som han har när han säger till vissa elever att de inte är välkomna nästa termin.

Det är för fan gräsligt.

Känner att de där duvorna i filmen skulle kunna dyka upp både här och där även i mitt liv. Kanske inte på balkongen. Under så lång tid ...

Allt detta skit i en helt egen värld, men hela tiden så tacksam och ömkande för dem som är svagare.

Det var bra att filmen fick en Guldbagge!

Vem?

Har fått kuvertet från PPM. Blev lite nyfiken på min pension och gick in på minpension.se. Det funkade sådär med e-legitimationen. Fick följande meddelande -

"An unexpected error occurred while the Medborgare was registrerad."

Låt mig gissa att den som skrivit texten är svensk.

söndag 1 februari 2009

HS

Har taggat lite bilder idag. Ett drygt jobb. Men en del bilder är så himla bra! Jag blir så glad! 









Renad

Yogidogidoo!

Det är så bra. Med yoga. Like! Känner mig lugn och fin efteråt.

Nu har vi just ätit pasta olio, aglio, peperoncino och en apelsin till efterrätt. Så gott så! Nu är det en hel del av kvällen kvar och jag funderar på att ta det där heta badet jag inte fick ta igår eftersom det inte fanns nåt varmvatten ...

En helt perfekt dag!

Festande

Kom hem från svärfar på lördagseftermiddagskvisten och gjorde oss i ordning för nästa grej - middag i Örby. Vi mötte de andra två paren på 144ans busshållplats och var oändligt tacksamma för att alla gemensamma presenter redan hade införskaffats av den som hade mest tid.

Middagen var trevlig med god mat och dryck. Men det blev sent ... Yngste sonen somnade i knät på oss och sov sen gott hela vägen hem i taxin också. Han vaknade 9.30 och då hade väl vi vuxna inte riktigt sovit klart ännu. Han fick klara sig en stund på egen hand, men det gick bra.

Och - medan vi var på kalas här hemma i Sverige så var amerikasonen på fest i Nebraska. Han blev full för första gången och skrev hem och rapporterade om det.

Vad ska jag säga? Jag kan inte förmana honom. Rätt som det är händer det. Bara det inte går överstyr när han är därborta. Det vore jobbigt. I såna här situationer vill man som mamma gärna vara i närheten. Ärligt sagt vill jag som mamma alltid vara i närheten. Finnas till hands utan att vara påträngande. Jag hoppas att de vet de. De tre älskade sönerna.