söndag 31 maj 2009

Ett plus ett

Jo - jag höll ju på att glömma ...

Glada kollegan. Hennes exmake arbetar ju på samma jobb som vi. Häromdagen satt de och viskade. Jag hörde honom säga "... vet hon om ...?" och jag visste genast att det var nåt som jag inte skulle veta. Och undrade var det var. Nu har jag funderat och funderat på vad det skulle kunna vara. Undersökt tonfallet och orden och blicken de inte trodde jag hörde eller såg. Och nu har jag kommit på var det var. Hon har såklart sökt till Robinson som hon har nämnt att hon skulle. Kanske ska man inte prata om det om det är så att hon har det. Vad vet jag?

Måste kolla i morgon. På nåt fiffigt sätt.

Hehe.

Pingst

Några bilder från helgens övningar

Världens bästa barn

Svensk äppelblom möter vietnamesisk sidenflagga

Med nio ungar

På lina

Lockande pion

Hemma bäst

Mors dag förflöt. Hade jag inte påmint så hade dagen förflutit helt obemärkt.

Jag gick en snabb 45-minuterspromenad i närliggande skog vid lunchtid. Hann precis duscha innan vi åkte iväg till svärmorsan som fyllde år. Jag hade gjort i ordning en tapetserad låda med fyra vinflaskor, choklad av finare sort, nåt rätvisesnask, naturgodis samt physalis. Den andra födelsedagen i hushållet vi var i, ägde rum för två veckor sen. Och skulle inte firas. Alls. Ändå stod det 135 år på tårtan. Alltså båda födelsedagarna ihopslagna. "Nej, nej - inte ska väl jag ..." fast "JO! FIRA MIG OCKSÅ!" Suck!

Nu längtar jag efter de äldre sönerna som är hos sin pappa. Det är tomt utan dem. Så tomt att jag vill gråta.

lördag 30 maj 2009

Längtat

Jag har saknat P varenda sekund han inte fanns med oss i hembyn. Och är tacksam för att sönerna var med.

Rev loss en massa syréner från grannarnas buskar på väg till pendeltåget så nu har vi en fin bukett här hemma!

P är fortfarande sjuk och det gör mig orolig. Kanske kommer vi inte iväg på svärmoderns 65-årsfirande. Skulle vilja veta nu. Ska jag kunna köpa tidningar och sitta på balkongen och läsa, eller ska jag åka ut i ödemarken och sällskapas med? Man undrar.

Nu ska jag hålla käften en stund. Som jag kanske borde oftare.


Alla utom P, för han la huvet på sne

Ska snart åka iväg till min hemby. P stannar hemma eftersom han kräks och har feber. Jag hoppas verkligen att det är nån sorts matförgiftning. För kräksjuka vill vi inte ha. Vi andra, alltså. Antar i och för sig att P inte heller vill det.

Jag är jätteledsen för att han inte följer med oss och träffar alla släktingarna. Hoppas att han mår bättre i morgon när vi ska till hans mamma och fira hennes 65-årsdag.

Ingen rast, ingen ro - bara fest och ho-ho-ho.

fredag 29 maj 2009

Alla här!

Det är precis som äldste sonen sa "Det är som vi har fest hela tiden nu. När alla är hemma så känns det som det händer nåt hela tiden" och precis så är det.

Fast jag blev alldeles sorgsen en stund när jag tänkte på att det inte alltid kommer att vara så. När de äldre sönerna snart har helt egna liv, där inte ens en balkongmiddag enar oss samtidigt. Där deras inre och yttre inte finns hos mig. För att de växer och vill ha nåt eget.

Hm. Jag får glädja mig så länge de bor hemma. Så länge de vill gå på bio med mig. Promenera. Äta lunch eller middag på stan.

En mammas kärlek kan vara oändlig.

torsdag 28 maj 2009

Noll - men allt

He's back!

Jag har varit pirrig i många dagar. Nu är jag liksom bara lugn. Han är så fin! Det är så skönt att ha dem här allihop - pojkarna.

I'm happy!

onsdag 27 maj 2009

1

Barnet på planet. Maten är handlad. Förberedelserna gjorda. Sista rycket i morgon bara.

Jag jobbar hemma i morgon. Har två telefonmöten och tänkte avverka en del annat nu. Om jag orkar. Just nu vill jag bara längta. I fred. Efter Fred. (AAAOOOIII - han har ett NAMN? Såklart!)

Just nu sitter han på plan nummer två som lyfter om 15 minuter. Måste kolla att det är i tid ... Ja. Det är det. Han landar till och med 12 minuter innan han skulle ha landat. I Chicago. Sitter han där och väntar nu. Lilla älsklingen. Själv. Hoppas att all packning kom med från utgångsorten på pytteflygplatsen. Sen är det ytterligare två flighter. Alltså fyra totalt. Själv. Åh, herregud vilket äventyr bara det!

I morgon, i morgon ...


tisdag 26 maj 2009

2

Ville gråta på jobbet. För att jag gick upp tidigt. För att det är stressigt. För att jag var på ett möte där alla pratar förbi varandra och när vi inte gjorde det så ville några inte fatta vad som är rätt och viktigt.
Puckon.

Sen hämtade jag på dagis. När vi gått en bit hämtade jag energi från barnet. En väldig kram räckte, sen var jag glad.

Sen kom trummismamman (/yogafröken/Kungsholmskompisen etc, etc) och vi åt en micropaj och drack ett litet glas vin innan vi gick på concerto på Rytmus. Jazz- och popochrockband x5. Nu har jag några frågor:
Om man spelar i ett band på en scen - varför har man framtoning som en studiomusiker då? Jag ville ropa "Tänd lamporna så där som skådespelare gör!"
Om man är ung flicka - varför ger man sig på svåra sånggrejer som man näppeligen klarar?
Undrar också om läraren i sångteknik känner sig stolt över grrrlsens insatser? Hallå - bottna, klang, brösttoner? Jag tror inte de var hopplösa fall. Men teknik hade de inte.
Till sist tror jag att det är bra om man matchar med övriga i bandet. Alice Babs och Animal/Jimi Hendrix i samma band är i crossovrigaste laget.
Annars var det bra. Och - på riktigt - så är den jag känner på skolan den duktigaste trummisen i stada! Dessutom var tjejen som sjöng i det bandet cool. Hon satt på en stol. Och kunde sjunga.

Har läst ut bästa boken också. Jag rekommenderar den igen - "Igelkottens elegans".

måndag 25 maj 2009

3

Jag fördriver tid. Ibland undrar jag om det är det jag ska göra tills jag går i pension och kan göra det jag egentligen vill. Vad nu det är.

Idag har jag fördrivit tid med följande spännande sak - gick upp i ottan för att besöka gynekologen med världens mesta efternamn. Hittade knappt dit och ringde i vredesmod maken för att få hjälp. Det fick jag.

Att besöka gynekologen är inget man längtar efter. Jag har undvikit det i många år. Därför blev jag väldigt glad av att hon var snäll, förstående och vänlig. Aldrig trodde jag att jag skulle bli SÅ glad för att någon sa att jag har fina äggstockar. Fina äggstockar? Jaja. Jag blev glad! Livmodern ser också bra ut, fick jag veta. Eftersom jag inte kommer ihåg när nån senast tog cellprov så gjorde hon det också. Knips, knips. (Nu känner jag mig lite blek och illamående, men jag fortsätter ...) Det kändes inte. Inte alls. Det enda som kändes var när jag slappnade av.

Nej. Nu tror jag bestämt det räcker. Vi kan prata om nåt annat.

Blommor!

Alldeles snart är det dags för syrénen på balkongen att blomma. Jag hoppas att den gör ett ryck och blommar på torsdag.

I morgon ska jag åka extra tidigt till arbetet. Vi ska ha morgonmöte. Den tiden vill jag fördriva som fan.

söndag 24 maj 2009

4

Denna dagen:

Yogafrökens katt

Room with a view

På grillen

Björnbär

Lilla snigel, akta dig ...



4

Jag har drömt så jättekonstiga saker på senaste tiden. En dröm handlade om en högst ordinär, svensk präst vars fru hade drabbats av ebola.

En annan natt drömde jag att min mamma, styvpappa, bror och alla systrarna (alla utan respektive) var i Vietnam och picknickade i en park. Det var i närheten av en flygplats och vi såg planen lyfta. Plötsligt var det två plan som lyfte i princip samtidigt och det större, som var lite efter det första, lyckades inte få upp farten tillräckligt snabbt. Det började vobbla, flög in över stan, gjorde en loop och kraschade. Telefonledningar tog eld och hus totalförstördes. Stenar och möbler flög mot oss. Jag vaknade. Dagen efter såg äldste sonen och jag den där ganska kassa filmen Knowing och där kraschade också plan. Usch, usch.

lördag 23 maj 2009

5

Om fem dagar kommer amerikasonen hem. Jag är pirrig!

Börjar förbereda hemkomsten på olika sätt. Valde just kökshanddukar som kan passa när han kommer.

Jag längtar, längtar och undrar om jag kommer att vara lite blyg eller så, när vi väl träffas. Mitt barn - du är så efterlängtad!

fredag 22 maj 2009

6, snart 5

Dagens aktiviteter har kretsat kring mat och släkt. Vi åt lunch med pappa och M på kinarestaurang och sen fika hemma hos. Så trevligt att ses. Som alltid! Jag fick låna en bok - "Igelkottens elegans" av Muriel Barbery som har en bra början så jag ser fram emot resten! När vi gick till Systemet sen så bad jag om ett sällskapsvin och fick ett med en igelkott på. It's a sign. Eller hur?

Nu på kvällen har vi ätit middag hos mina sysslingars mamma och det var väldigt trevligt det också. Hon hade bjudit in några grannar också. Det visar sig att vi har många gemensamma kontakter och världen blir så liten, så liten. Vi har pratat resor och stress och taxi och att ärva. Intressanta samtal.

Yngste sonen har skutta på en dansmatta och pratat och pratat och pratat. Han är rar.

En bra dag!

torsdag 21 maj 2009

7 - IV

Visst är det coolt med oförarglig kreativitet? Jag tänker på rondellhundar, fågelholkar uppsatta på konstiga ställen, sprayade gubbar på betong och berg, stickade grejer på lyktstolpar, pussrutor i Hammrby Sjöstad, "Vi möttes här"-gatstenar och nu - pärlplattor på oväntade platser.

Vi har sett två idag - en utanför Kulturhuset och en på en liten staty vid Sergels Torg. Äldste sonen hade sett en Mario Bros-pärlplatta på ett hus. Väldigt roligt.

Jag undrar om det är pärlplattekompisen tilllika yogafröken som har startat trenden?

7 - III

Vaknade sent. Åt frukost. Äldste sonen hade gått till pensionären han hjälper ibland. Nu var det visst lite grönt i lilla trädgården som skulle flyttas, kastas eller ansas. P och yngste sonen satt vid datorn respektive TVn. Så när jag hade ätit frukosten och läst gårdagens DN, skickat SMS om en grillning i morgon, ringt mamma och sen kollat hur äldste sonens resterande dag såg ut så hade jag absolut ingenting att göra. La mig på sängen och stirrade. Somnade. Vaknade av att det ringde på mobilen. Äldste sonen. Vi bestämde att vi skulle ses på Medis.

Promenerade genom stan och åt glass i Gamla Stan. Sen köpte vi biobiljetter. Åt middag i Kungshallen och sen såg vi filmen Knowing. Med Nicholas Cage. Den är typ religiös. UFOn och grejer. Åkte hem. Här satt P och yngste sonen vid TVn respektive datorn. Och hade inte spelat in "Hjälp jag är med i en japansk TV-show" som jag hade sett fram emot att titta på. La mig på sängen och stirrade.

Hjälp!

7 - II

Det är visst nåt val snart. Jag kommer att vara bortrest då. Milano. Närmare Berlusconi än kalaset jag tror att Marita och Mona har varit på innan de fotograferades för valaffischen.

För visst misstänker man att de har varit på barnkalas där man lekte lekar och började med den där man med bakbundna händer stoppar hela ansiktet i vatten för att bita tag i äpplet som guppar på ytan? Detta är bara början eftersom nästa lek går ut på att hitta nåt annat ätbart i en bytta med mjöl. Sen liknar man Marita och Mona. Kanske är man inte lika välkammad, men man har samma pancake-make up.

7 - I

Blommor. Gillar inte följande:
Ringblomma
Tagetes
Petunia
Pelargon

Vad har de gemensamt? De är obehagligt kladdhåriga eller luktar illa. Om jag var rådjur i ett villaområde skulle jag inte äta dem.

Bra att veta.

onsdag 20 maj 2009

8

Har tittat på fotboll - vi vann, yeah! - grillat och läst de sista sidorna i en bok de senaste 2x45 minutrarna. Ibland blir det körigt värre ...

Boken var tyvärr inte så bra. En riktig fjamsetramsbok - En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna - som var så basalt uppbyggd att jag mådde illa. Så förutsägbar, så sliskig att jag nästan ville kräkas. Men jag läste ut den. Ville gråta ibland - inte av illamående utan av nån sorts romantik. Hu - är detta jag?

Den stackars recensent som citerats på pocketupplagans framsida kan knappast ha varit stolt. "Det här var nog det gulligaste jag har läst på många år". Jamen Grattis!

Å andra sidan kan man ju tänka på den lilla författarinnan som vid nåt tillfälle fått besked om att boken skulle ges ut i Sverige. Hon måste ju ha ringt nån väninna och varit glad, kan man tro. Kanske har familjen gjort nåt kul för honoraret (eller vad det heter :) Kanske besökte hon Sverige för att få se sin bok översatt i en hylla på Akademibokhandeln. Kanske var hon för full för att reagera? Kanske skriver hon på nåt nytt - även det inspirerat av hästtävlingar?

Nu ska jag ta mig an de stackars bortglömda, inte bortgivna böckerna jag har sparat sen den stora rensningen. Vet inte vad det blir - Jonas Bonnier, Marja Unge eller Coetzer? Ooooiii - vad spännande!

tisdag 19 maj 2009

9

Man kommer hem, man sätter sig på balkongen och läser lite, man njuter, man vill inte att det ska ta slut.

Och nu ska vi snart ... GRILLA. Nej. Det blir inte tjatigt.

Idag lägger jag fläskkarré, champinjoner, paprika och sparris på gallret. Till detta äter vi inget mer, tror jag. Har en sallad på lut om det kniper.

Nån sa "baconlindade bananer" och det låter ju gott. Som en allt-i-ett-brunch.

Det är bara ett litet problem. Jag har inte riktigt koll på hur man sätter på den lilla grillsingen. Så här får jag vackert sitta och vänta på att maaaaken kommer hem. (Grejen är att lågan är svag och med solen i ögonen är det faktiskt ... Jaja. Whatever.)

måndag 18 maj 2009

10

Jo, serru. Idag har jag varit uppe i ottan och lyssnat på Emmanuel Ezra. Han pratade om möten och vad de handlar om - vilja, EQ och kompetens. Han var bra. Charmig och klok.

Sen var det jobb. Är inte lika stressad längre. Det mesta ger sig ju. Som vanligt. Fast jag sov ganska dassigt i natt.

Till sist gav jag mig av mot stan. Skulle spruta parfym från Kicks på handlederna och köpa en grillbok innan jag träffade gamla arbetskamraten. Det var länge sen vi sågs. Alltför länge sen. Han har gift sig (det visste jag) och ska ha barn. Om en månad (det visste jag inte). Åh, vad roligt det är med folk som får barn. Åh, vad roligt det var att se honom. Vi åt på Vapiano. Trevligt! Gott och bra!

Nu ska jag mysa med äldste sonen som verkar kelsjuk eller nåt :)

söndag 17 maj 2009

Fullt upp

Kalas (fyra sexåringar hade kalas och bjöd på teaterföreställning. Sonen tyckte det var ett bra kalas)
Smålandshusmöte
Match (JAAAA! Vi vann!)
Grilla (Idag var det en sorts köttfärsbiffar med en massa vitlök och spiskummin. Till det åt vi stekt lök och haricot verter. Yummie!)
TV
Sova

lördag 16 maj 2009

GRILLAT


Vi är med grill! En mer eller mindre riktig grill. Gas. Vad vet jag - kanske borde vi köpa utsläppsrätt?

Spett med kyckling, gul paprika, champinjoner och lök har avnjutits med färsk, grillad majskolv, sallad och ett smör med persilja och vitlök. Herregud vad gott. Eller ... Jag menar KONSUM vad gott!


Oanade aktiviteter

Den här dagen är ett oskrivet blad. Nu är klockan 13.01 och än har inget hänt. Vi sitter alla tre vid varsin skärm och det känns inte så roligt.

Tänk om vi ska ge oss ut på grilljakt? Webers Baby-Q - here we come!

Stress

Jag har en oavslutad grej på jobbet som stressar mig. Kunde inte få hjälp med det igår eftersom hon som skulle kunnat hjälpa mig redan hade gått hem. Så nu går det en hel helg innan jag får det gjort. Samtidigt som det gnager och gnager av stress inne i mig.

Dessutom ringde amerikasonen igår och berättade att vi måste skriva på ett gymnasieansökningspapper. Nu kommer jag inte in på ansökningssidan och det beror förmodligen på att tiden för ansökan har gått ut och nu blir jag fan galen av oro att han inte har sökt trots alla frågor OM och ATT.

Har nu överlämnat ärendet till P, amerikasonens äldre broder samt pojkarnas far och bett om att få veta hur allt gick när de vet att det gick bra.

Jag blir galet stressad av sånt. Försenade saker är det absolut värsta jag vet.

Dreams

Vaknade helgtillåtet sent idag. Så skönt. Jag har varit trött i flera dagar.

Minns flera av drömmarna jag hade. Jag tror att det funkar så här för mig - den tid jag sover utöver den vanliga nattiden är så lätt (eller nåt) att det är då jag har de drömmar jag minns när jag vaknar.

Nattens drömmar:
1)Jag petade örat med en tops och det mesta av bomullen fastnade inne i örat. Fick inte ut det.

2) Tyfoner i USA. Jag var på nån sorts fest i ett 70-talshus med en massa ungdomar och vi stod på en brunbetsad stor balkong och tittade på tyfoner som for över det platta landskapet. Himlen var väldigt snyggt dramatisk. Vi skulle i alla fall evakueras ner i nåt utrymme under marken och jag var orolig för att vi inte skulle få med oss vatten eller nåt annat att dricka eftersom man inte visste hur länge vis skulle behöva vara där nere ... Tyvärr kunde jag inte fotografera nåt eftersom jag fick upp kameran för sent varje gång det kändes som ett bra läge. Den enda bild jag fick till var när vi såg en flicka genom ett fönster som lekte med tyfonen - hon liksom lyftes upp av vinden och åkte upp och ner i luftröret. Hon hade mörkröda kläder och armar och ben utspända. Bilden blev bra - tyvärr kan jag inte visa den ...

3)Petade örat som var alldeles skrovligt och konstigt på insidan. Det visade sig vara en mycket kompakt bomullstuss som nu var beredd att plockas ut ur hörselgången.

4)Var på Bajens träningspass på Söderstadion. Skrev direktrapporter från datorn. Vägen till träningen gick över stock och sten. Vi hakade omkring i ett landskap som mer såg ut som en sydamerikansk djungel än trakterna kring Gullmarsplan. Yngste sonen var måttligt intresserad av träningen medan P också hade nåt uppdrag som skribent, men han hade glömt sin dator i bilen vi åkt dit med. Jag var mest fascinerad över att de hade ett litetvattendrickarfontänshandfat precis vid fotbollsplanen som jag aldrig hade sett på nån match.

När jag vaknade undrade jag om topsdrömmen var på riktigt, men jag tror inte det. Önskade även att P och sonen skulle vara på den där träningen (som faktiskt ägde rum idag), men det var de inte. Tyfonerna kan jag inte riktigt förstå.

fredag 15 maj 2009

Syskon på TV

Man kan tycka att det är oviktigt. Ytligt. Helt ointressant. Men tala om för mig exakt vad Pernilla Wahlgren har som känns bra och äkta? Det låga hårfästet, åsneskrattet och det falska leendet makes me sick. Ärligt. Henne vill jag inte ha hemma i soffan. Och jag vill inte vara i hennes heller.

torsdag 14 maj 2009

Om att läsa

Vad är bra läsning? Är det det som ger dig lust att läsa mer eller är det det som ger dig bra tid så länge det varar? Eller det som ger dig nåt - för livet?

Just nu läser jag en bok som får mig att hurra när tunnelbanan kommer om mer än 5 minuter. Den har korta kapitel. Den är spännande. Det är inte världens bästa bok och det är inte första gången jag vill läsa, läsa, läsa men jag är uppslukad och tänker hela tiden på nästa lästillfälle. Jag läser "Änglar och demoner".

Snart är den slut. Då är det dags för nästa bok!

Var dessutom på Bok-Skotten idag. Köpte "Äntligen icke-rökare" till en närstående person (det borde funka för snusning också, tänkte jag), en Bamsebok med stavningsgrejer (som jag hade själv som barn. Eller - var det kanske klockboken jag hade?) och en present till en 6-årings kalas - Kluriga ritboken. Bra!

tisdag 12 maj 2009

Om 21 år?

Både P och jag har haft sena möten idag. Min mamma är i stan och kunde hämta på dagis. Först vår son, sen hans kusin. När jag ringde lät mamma skrattig på rösten för då hade nåt av barnen börjat dansa när hennes telefon ringde. Det kändes betryggande - om man dansar är man glad. Och det hade gått väldigt bra hela eftermiddagen. Såklart.

Jag blev nästan lite avundsjuk - tillbringa lång stund med sina barnbarn. Vilken grej!


En lunch och en strumpa

Idag åt jag lunch med en från det företag som skötte anställningen av mig för 3,5 år sen. Man vill ju inte komma försent så jag åkte i god tid från arbetet. Sen kom jag till mötesplatsen en minut innan avtalad tid. Trodde jag i ungefär 30 sekunder. Sen kom jag på att 11.45 inte betyder 12.15. Så jag kunde ägna Biblioteksgatan ytterligare 30 minuter. Eller i alla fall 28.

Sen blev jag fantastiskt upplivad av att prata med rekryteraren som sa att min CV ser jättebra ut eftersom jag arbetat så mycket internationellt. Jag om inte sprang, så i alla fall gick, tillbaks till jobbet på lätta fötter.

Vad lunchsällskapet inte visste var att jag under hela måltiden var tvungen att tänka på hur mina byxor betedde sig ner mot anklarna. Om de drog upp sig för mycket fanns risken att nån skulle se hur de billiga knästrumporna av nylon hade hasat ner och korvat sig. Det kanske hade givit ett dåligt intryck. Annars tycker jag nog att jag skötte mig ganska bra! Vilken tur att jag inte hade kjol. HAHAHA!

Dextrosol

Idag när vi åkte bil en stund på väg till nåt, från nåt så hittade jag tuggummin i min djupa, djupa väska. Tyvärr var det en sort som sonen inte gillar så jag rotade lite till och - den som söker finner. I detta fall var det en lite gammal halv dextrosolbit, den gick ner. Sen sa han, sonen, "Jag blev som lite uppvaknande när jag åt sockerbiten. Det var en bra sockerbit!" Tyvärr var klockan 20.30 när han åt den och nu ligger han inne med P och kollar euroblabla (eller euronanana) och pratar i ett.

Han har redan kommenterat roligt. "Ja, Malena är ju från Göteborg långt där nere eller uppe i Sverige" och på frågan om hur han visste det svarade han "Gabriel på andra avdelningen vet det. Han har ganska bra koll på sånt." Gabriel är också fem år ...

Sen sa han att man liksom kan höra att det är turkisk musik och att det är som grekisk musik. Och det stämmer ju.

måndag 11 maj 2009

Fäääärdig!

Nu har jag läst klart den där Amberville-boken. Äntligen. Det tog en evighet för nånstans på mitten hände nåt som gjorde att jag helt tappade lusten. Men sen tog den sig igen.

Nu ska jag läsa lite Änglar och Demoner. Fast jag har en hattaffär på hörnet-bok som väntar också.

Läsa bör man, annars dör man. Eller om det helt enkelt är så att man bara ska läsa så mycket man orkar innan man ändå dör.

Gråa hår

När jag ser hur vännerna blir gråhåriga så blir jag på nåt sätt varm. Det händer nåt - vi blir äldre. Jag tycker det är fint med de där ostyriga, bubbliga, lite tjockare stråna. Men det är svårt att veta hur man ska hantera dem. Alltså, ska man färga dem eller inte.

Jag har en liten koloni i luggen som jag brukar be frisörskan spara. Skillnaden i färg är inte enorm, men det är trevligt att ha dem där.

Kanske håller jag på att bli vuxen? Eller övervuxen??? Nåja. Jag trivs med det!

Träningsvärk

Har ont i ryggen. Jag hoppas att det är ett bra ont. Kan vara träningsvärk efter yogan. Vi stod liksom på knä och böjde bak hela kroppen och huvudet. Det var lite läskigt men ska öka kreativiteten.

Kan också vara en biverkan av att ligga och balansera på allra yttersta kanten av sängen när yngste sonen ville ligga väldigt nära i natt. Den lille gökungen ... Läste igår om hur gökungarna kläcks två, tre dagar tidigare än de andra äggen för att hinna putta ut dem ur boet innan de kläcks. Om man tar ett finger på en gökrygg så backar de till man släpper (de puttar ägget som ska ut). Han vill alltså putta ut mig. Trots att jag är hans alldeles riktiga mamma.

söndag 10 maj 2009

Dagens nyheter

Har visserligen inte läst hela DN ännu men jag tycker ändå att jag fick ut en hel del av det jag läst om:

Gökar
Svante Stockselius
Musikerna bakom mer kända artister
Änglar och Demoner-artikeln
och
Den nya utställningen på Hallwylska

Nu ska jag ta tag i resten:
Tyska, engelska och franska skolor i Stockholm
Golfklubbar
Carl-Philip
Spikmattor

DN är ett sant nöje på söndagar!

Hembesök

Idag kommer yogafröken hit. Hem till oss. Ett barnpass står på schemat. Nu säger visserligen yngste sonen att han inte alls kommer att vara med, men vi får väl se när övriga familjen börjar vifta. Om han kan låta bli att vifta med.

Jag kommer dock att sakna katten som brukar vara med när vi yogar hemma hos yogafröken. Katten som sniffar en i pannan när man vilar mellan viften.

Släktforskning

Under den senaste tiden har det visat sig att flera människor i min omgivning har börjat intressera sig för släktforskning, det finns till och med de som ska åka över stock och sten till log and stone för att få träffa människor som nånstans i periferin kan kallas släkt.

Jag har tre mil att åka till min mamma, jag har 20 minuters promenad till min pappa. Hur ofta ses vi? Sällan. Varför är det så? Vet inte. Misstänker att vi tar varandra för givet. Som förälder vill man kanske inte tränga sig på och som barn vill man eventuellt klara sig själv (utom när man behöver barnvakt).

Hur som helst känner jag att det finns en massa saker jag inte vet om nära släktingar som är både äldre och yngre än jag. Tror helt enkelt att jag ska börja gräva där jag står. Typ.

lördag 9 maj 2009

Släktx2

På förmiddagen var vi på Polishögskolans dag. Min syster går ju där och det är ju roligt att se vad hon gör. Nu har vi sett henne i uniform. Och åkt polisbil och tittat på polisbåt och helikopter. Det var mest kallt. Yngste sonen var sur hela tiden. Jag tror att han var hungrig. Och att han frös.

På eftermiddagen åkte vi, tillsammans med pappa och hans särbo, och firade min faster som fyller 60 just idag. Det var trevligt. Vi drack fördrinksbubblet i trädgården där solen sken. Så sjöng vi en rolig sång påhittad för dagens stora händelse. Sen åt vi knytkalasmaten. Jag älskar den där fläskfilén med olivolja och rosmarin och citronzest. Om jag bara fick äta en enda rätt i resten av mitt liv skulle jag mycket väl kunna välja den!

Har pratat med mer eller mindre avlägsna släktingar också. Det är roligt att de finns!

fredag 8 maj 2009

Leverantörer

För en tid sen hade jag att göra med en leverantör - vi kan kalla dem Klåparna - av ett sorts bygge på jobbet. Företaget gick i konkurs innan allt blev klart. Nu har jag tagit kontakt med några som ska avsluta jobbet och vi hade ett möte idag.

När jag visade dem det som den gamla leverantören har gjort så såg jag att de tittade på varandra och himlade med ögonen. Det var plågsamt att vara beställaren för mig. Jag gjorde en riktigt dålig bedömning när vi anlitade den första leverantören. Det är ju bara det att som beställare förmodar man att leverantören 1) ska göra det man ber dem om 2) ska göra sitt bästa

Tyvärr hade det här företaget jag anlitade ägare som inte ville annat än att tjäna pengar. På sina kunders bekostnad. I alla bemärkelser. De sket fullkomligt i om det utlovade resultatet efter beställning var bra eller inte. Så nu står vi här och måste göra om saker som vi redan har betalat för. Och vem tror på mig när jag berättar om allt som hände under arbetet med Klåparna?

Jag undrar när jag ska börja lita på intuitionen fullt ut. Jag är ju nämligen jävligt snabb med att känna bra/dåligt. Så fort jag känner dåligt så måste jag, från och med NU, lita på det jag känner och övertyga andra om att det är rätt. Är det nåt jag har så är det intuition. Tyvärr. För ibland är det jobbigt att bara känna, utan "bevis".

Jaja. Nu är det helg och jag ska inte tänka på arbete. Så!

På en bio nära dig

Sådärja. Nu har jag grinat igen. den här gången räckte det med en väldans sorglig filmtrailer. En film, med Cameron Diaz och hon som var glasögonbarnet i Little Miss Sunshine och storasystern i Medium, som heter My Sister's Keeper fick mig att gråta. Och när jag grät, grät äldste sonen "mest för att jag blir ledsen när du är ledsen". åhhhh!

Men innan dess skrattade vi åt både The Brothers Bloom och The Boat That Rocked. Nu är det bara premiärerna på filmerna som ska till också!


Glädjekällor

Mina söner är mina främsta glädjekällor - det kan inte understrykas nog mycket.

Har längtat hela dagen efter den yngste som jag lämnade i morse när han precis vaknade och fortfarande hade sovvarma kinder.

När jag kom hem efter dagishämtning så satt den äldste vid köksbordet med sin dator och lyssnade på musik samtidigt som han läste nåt och åt en rostad macka. Han lyssnade på Peter Gabriel och slungade mig tillbaka i tiden. Det är så väldigt märkligt, och skojigt, att han förutom att lyssna på musik från idag, också lyssnar på det som jag gillade bäst för ... några år sen (10? nej. 15? kanske. 20? absolut ...)

Och mellansonen kommer hem om 20 dagar. Till dess håller jag till godo (kan man säga så?) med hans bloggtexter. Längtar!

torsdag 7 maj 2009

Turut

Vi har nu kommit till den tid på året då jag tar dagliga turer ut på balkongen. Måste kolla hur luktärterna ligger till, att inget ser för torrt ut, att syrénknopparna inte har drabbats av ångest och fallit av, att inga stora odjur har byggt bo bland penséerna och att krukorna inte sprängts av sommarblomstrens iver.

Idag kan jag, precis som kvällarna innan, ropa "Klockan är snart elva och allt är lugnt" från vår lilla minaretbalkong. Den dag allt har vissnat kommer grannarna höra ett isande vrål och ganska snart inse att det inte är lugnt längre.

Men nu ska vi njuta av tiden som är kvar av vår, sommar och förhöst. NU. NU. NU.

Bättre lycka

... nästa gång.

Jag vann inget idag. Men jag fick prata med kolleger och dricka vin och äta pyttiga surf n' turf-mackor och mandelpotatischips med en klutt sötpotatisröra toppad med en microbit sidfläsk och runt hårdbröd med gubbröra och körsbärscheesecake och baklava och andra saker som jag inte kommer ihåg.

Dessutom fick jag trängas med (andra) tanter. Några såg ut som de var prostituerade, andra var bara tanter. Nån var gravid. Men man kan inte vara gravid och tant va?

Nu ska jag dricka ett stort glas juice. Det är säkert inte nyttigt. Men det är gott. Och gott är gott och gjort är gjort och bytt är bytt och finns det hjärterum så finns det stjärterum.

All you need is love!

onsdag 6 maj 2009

Smått och gott

Jag har liiite ont i örat. Och bak i huvudet. Kan vara nån sorts tumör, men den försvinner nog till i morgon va?

Har varit på usel fotbollsmatch. Jag misstänker att de är färgblinda, de stackars spelarna. När grönt lag spelar mot rött så funkar det inte. Trots att ena laget hade ränder. Nåja.

Upptäckte tidigare dag att en av de bloggande vännerna efter ett längre uppehåll åter har börjat skriva - det gläder mig. En vacker dag kanske vi ska ses live också? Om vi har nåt att prata om när vi redan vet en massa :)

Nu ska jag titta på det inspelade Spårlöst. Och dricka te. Måste gråta lite för jag är så trött. Alternativet "att lägga sig" är så tråkigt. Och då blir det inget te heller.

I morgon hittas jag på Nordic Light som har en tillställning för såna som jag på kvällskvisten. Ska bli så trevligt så. Planen är att vinna nåt trevligt också.

God natt!


tisdag 5 maj 2009

Hemmavid

Hämtade sonen samtidigt som grannen hämtade sin son. De ville leka så nu är jag ensam hemma. Lyssnar på Paulineskivan som jag köpte för några dagar sen. Läser texterna (eller "the lyrics" som vi säger ...)

Det regnar och jag har varit trött hela dagen även om jag verkligen uppskattar regn.

Tycker däremot att det skulle vara bättre om ungarna ovanpå kunde dunsa lite mindre. Eller åtminstone i takt. Jag undrar om de sätter på sig sina italienska träskor när de kommer hem. (De är från Italien). Eller om nån av de vuxna tjänar extrapengar på att ha nån sorts kurs dygnet runt. Namnet på den kursen skulle kunna vara "Rumba för enbenta", "Make your neighbour insane", "Varför köpa trumma när man kan trumma direkt på golvet" och "Varför trumma i takt". Den mest troliga kursen de håller är dock "Uppfostran" och den går ut på att man ger sina barn mat i spridda skurar. I alla bemärkelser. Man kastar nämligen ut maten - ett spaghettistrå, en ärta och så vidare i taget - runt om i lägenheten. De hungriga barnen får springa runt och fånga maten som hungriga djur. Det kan bli kladdigt med lasagnen och vitello tonnaton , men det skiter väl de som bor där i. De hyr ju ändå bara lägenheten i andra hand.


söndag 3 maj 2009

Klänning!

Jag har hittat en klänning att ha på bröllopet i New York. Märket är Hoss och spanskt så vitt jag förstår när jag letar på nätet. Har dock inte hittat själva plagget. Ännu. Klänningen är blå och beige och lång, lång, lång - ända ner till fötterna och lite till, faktiskt. Måste ha några skor så att inte fållen blir skitig av Amerika.

Den är så fin. Sitter som en smäck. Eller så.

Behöver jag tillägga att den redan är införskaffad? För surt förvärvade pengar köpte jag den på stubben.

Nu måste jag köpa en Trisslott så jag kommer på plus igen. Såvida ingen kastar kosing på mig. Men det är väl inte troligt.

Balkongfest III

Om inte solen vägrat visa sig på seneftermiddagen så skulle det ha kunnat bli en riktigt trevlig tillställning på balkongen. På grund av den något kyligare temperaturen än vi önskat blev vi stannandes inomhus. Så kan det gå och lika bra var det! Alltså lika BRA var det.

Vi har ätit lax med delicious sås gjord med grekisk yoghurt och honung och ingefära. Till detta dristade jag mig till att göra potatismos. P gjorde salladen med sin godgoda dressing. Fruktsalladen var extragod och det tror jag bestämt vi tackar passionsfrukten för.

Mycket vin.

Trevligt som vanligt! De är riktigt bra de där släktingarna. Undrar hur det blev så?

Stavfel

Det ska ju vara Renck. Inte Rench. Det vet ju till och med jag. Vet inte vad jag ska skylla på? Att jag inte tittade på tangentbordet när jag skrev skulle kunna funka ...

Just nu

Har läst om filmen "Downloading Nancy" av Johan Rench a.k.a. Stakka Bo. Jag tror inte jag ska se den. I alla fall inte på bio. Den har fått dåliga recensioner. Men jag hörde om den nånstans och det fick mig intresserad.

Lyssnar på Pauline också. På Spotify. Gillar henne som sjutton! Ska nog köpa skivan (varför ska jag det när jag kan lyssna gratis? Vet inte. Jag vill äga skivan, antar jag. Kolla texterna - om de finns. Nu mer brukar ju artisterna lägga texterna på hemsidan istället.) Tycker bäst om låten "Give me Call". Om du ska lyssna - kolla inte på YouTube, det enda som finns där är riktigt dålig reklam för henne. De ser ut som städerskorna i skolan gjorde. Grå, grå. Utom Pauline som är snygg i sig. Men kläderna ... Vad hände?

Nu ska jag väl snart gå ut på balkongen och titta på pionen mår bra. Små, små (men inte grå, grå) gröna syrénblomskott visar sig. Åh, vad jag längtar till de slår ut. Kanske när amerikasonen kommer hem? Inte lång tid kvar nu. Jag längtar så!

Måste köpa nytt SL-kort idag också. Så slipper jag det i morgon bitti.

Jag kan inte skriva utan att titta på tangenterna. Om jag gör det blir det så här:
Ha det så skömy ogaj. I mpsjpm ör dey må,haf.

(Ha det så skönt idag. I morgon är det måndag.)

Sten i skon

Sonen vill inte att jag ska läsa för honom när ska sova "Jag tycker inte det är så bra när du läser med olika röster". Jag blev jätteledsen. Grejen är att jag VET att jag är jättebra på att läsa högt. Och det är väldigt, väldigt synd att han inte begriper det. Men han tycker det är bättre med nån som läser entonigt och betonar fel och stakar sig och läser ut orden som de är skrivna (typ att läsa det i stället för de´) P - bli inte sur, men du vet att det är skillnad på hur vi läser. Uppenbarligen vet sonen det också och han väljer ju bort mig ...

Han är ett barn. Jag vet. Han är i en pappaperiod. Jag vet. Det är bara det att jag jobbar extra varenda jävla onsdagsmorgon och för de pengarna jag tjänar där kan jag skicka stora barn till USA och hela familjen kan åka på semestrar. Jag orkar inte med att få den här typen av kritik från en av dem som betyder mest för mig. Inte vad gäller en av de saker jag liksom bara "har" - rösten och förmågan att använda den. Dessutom missar jag ju de mysiga tillfällena att lägga barnet. Fast jag tror att kommentaren också kommer sig av att jag är strängare vid läggning än vad P är.

Som tur är vet jag att de äldre pojkarna verkligen har uppskattat högläsning. Harry Potter till exempel. Och Nasses taxi och sånt när de var riktigt små.

Herregud vilket behov av rättfärdigande. För att en femåring har sagt nåt. Det är så tråkigt att bara få höra hur kass man är.

lördag 2 maj 2009

Skön helg

Jag tror att den här förlängda helgen har varit precis vad vi behövde. P's pappa ringde idag och det är faktiskt i princip den enda kontakt vi har haft med yttervärlden. Ingen har brytt sig om oss, och vi har inte brytt oss om nån heller.

Nu ska jag byta dyna på en stol och skrapa lotterna jag köpte när vi handlade. Kanhända är vi miljardärer utan att veta det? Skynda, skynda ...

Några bilder från idag

Det blommar vid Luma

Vita blommor också

Mås

Sothöna vill inte bli våt

Musse Pigg
(Yngste sonen ritade på thairestaurang)

Balkongfest II

Nu är bordet slipat också. Så fint!

Att ha balkong är en ynnest!

Nu ska vi ragga matställe för vi har ingen mat till idag eftersom vi hade fullt upp med att hitta nåt bra till i morgon när bror och pappa med de sina kommer på middag. Det blir lax. Tyvärr har vi inte hunnit köpa grill, men den kommer. Vi är inne på en Weber Baby Q. En liten söt gasolgrill för balkongen.

Nåväl - mot restaurangen!

fredag 1 maj 2009

Balkongfest

Den här dagen har gått i balkongens tecken. Har städat, provat en annan möblering och planterat. Nu har vi en ny kruka med en pion och flera gamla krukor med fresia.

När jag var liten hade min farmor ofta buketter med nejlikor, mimosa och/eller fresia. Jag tycker därför mycket om dessa blommor. De luktar gott. Det är förmodligen här jag borde säga "doftar" men jag kan inte med det ordet. Jag tycker det är snobbigt. För mig luktar saker. Inget annat.

Precis när solen gömt sig bakom taken satte vi oss och firade det nyplanterade på balkongen med en drink. Så trevligt så.

Jag känner mig tillfreds!

Först sol, sen eld och sen sol igen

Vackert väder! Det var kallt igår. Hade handskar när vi gick till brasan. Då var klockan visserligen 22 och det var dags för fyrverkeri, men ändå. Det var inte så mycket folk vid elden, men de vi stod bredvid var desto roligare/underligare/yngre/pojkigare. Det var två killar i början av de 20 med varsin öl i handnen som diskuterade flickor. Och det var inte några tvättäkta casanovor precis. Den ena berättade om hur han promenerat hem efter fester med både den ena och den andra, suttit i sovrummet hemma hos nån och pratat hela natten, varit på stan hela förra lördagen med nån etc. Men han hade knappast fått till det - det förstod man på det han berättade. Och på kompisens kommentarer "Men OM man nån gång skulle bli ihop med nån tjej, vad skulle man liksom GÖRA? Jag är ju född ensamvarg ..." P och jag log när vi hörde dem prata.

När fyrverkeriet startade så gick vi hemåt. Yngste sonen var jätterädd. Han ryckte verkligen till varje gång det smällde. Lilla gubben. Nästa gång tar vi med Peltor-hörselskydden!

Vi hade i alla fall en väldigt trevlig kväll och satt och pratade mest hela tiden medan sonen lekte. Det var bra!

Ny dag nu och solen skiner. Vi ska kolla 16-tums cykel idag.