fredag 31 juli 2009

Jamie simmar

Jag drömde om Jamie Oliver. Han hade slagit sig på en ny bana. Som trollkarl. På Disneyworld.

Han simmade under vattnet i timtal (med paus) innan han trollade bort sig. Fast först räddade han ryska Olga som var fastbunden under vattnet. Sen sov han vid ingången till simbassängen. Dit kom under natten en hund som var en före detta cirkushund som den förre ägaren hade dumpat på Disneyworld. Hunden visade sig kunna balansera en morot på nosen. Det var en varghund. Sån där stor. Fast inte grå, utan svart.

Stök

Så kom vi hem och klev in i det nymålade.

Vardagsrummet är jättefint! Tapeten är underbar! Även om jag hade en märklig dröm om den. Det var en tjej vi träffade som visade sig arbeta på tapetstället där vi köpte den och jag berättade då att vi hade köpt den här röda tapeten och var den skulle sitta. Då varnade hon för att sitta vid datorn och dricka vin eftersom glaset då liksom försvann in i tapeten (?) Som tur är sitter vi inte med vinglas vid datorn sådär rasande ofta, så det blir nog bra ändå ...

Nu håller P på med köksdelen och det är ett nytt kapitel utan ände. Tapeterna lossade när han började och då bestämde han sig för att riva ner allt. Nu är frågan om vi ska måla direkt på gipsväggen eller inte. Att inte göra det är en ganska krävande manöver och P är inte tillräckligt målarvan för att bara bestämma sig för det ena eller andra. Han får ångest. Och jag fick panik av att komma hem till kaos. Jag behöver lugn och ro och några dagars semester innan vi åker till New York. Samla tankarna, tvätta och ha det bra.

Skulle haft folk hemma på middag idag, men det är en omöjlighet. För det första finns det ingenstans att sitta.

I morgon hoppas jag att vi på nåt sätt kan träffa franska kusinen, men jag vet i sjutton hur vi ska få ihop det. Enda möjligheten är om hon kommer till oss. Det vet jag inte om hennes mormor är villig att gå med på.

Så ska vi rensa bland allt som ska upp i hyllor och annat också.

Jag räknar till 19 glas ur serien Chateau. Plus fem champagneglas ur samma serie. Vi kanske måste ha fest när allt är färdigmålat?

Back

Hemma från Norrland igen. Det är, måste jag ändå säga, ganska skönt att komma hem till sitt eget. Jag har saknat P och de stora ongarna.

Vi har hunnit med en hel del på de två och en halv dagarna vi var däruppe.
Plockat hjorton två gånger - detta gav oss tre och en halv burk (av normalstorlek) härlig egenkokt sylt. Broderns familj fick lika många.
Fiskat abborre som vi sen åt på hårt bröd. Yngste sonen tyckte det var delikat!
Ätit älg på nytt vis - det var en rostbiff som skars upp i skivor och grillades. Mycket gott!
Hälsat på folk som pratar annorlunda.
Badat i älven. Kallt men uppfriskande.
Åkt fyrhjuling.
Promenerat med mamsi. Till "tallen" och tillbaks. En timma. Skönt!
Sol var det ibland, riktigt ösregn en gång.

På det hela taget var det bra!


söndag 26 juli 2009

Trevliga släktingar


Vi har kommit hem från trevliga, trevliga svärfar och hans sambo. Där är jag allt jag vill vara. Obesvärad från det vi kommer tills vi åker. Obesvärad.

Vi fick träffa den lilla parisiskan och är det nån av de franska kusinerna jag skulle vilja ta adoptera så är det henne. 11 år och så social och mysig att man undrar hur hon gör.

Jag får göra frisyrer på henne. Hon gör några på mig. Sen sover hon i den senaste och när hon vaknar gör jag om den.

De gillar varandra - kusinerna. P är hennes gudfar och det måste väl betyda att vi har först tjing på henne om nåt händer. Så får man nog inte ens tänka.

Måste visa några bilder också ...
Svärfars växthus
Svärfars getingbo
Snällis
One of them Pärlemorfjärils (eller Fritillary som det heter på engelska)
Ett bi

(När jag letade efter vad pärlemorfjäril heter så hamnade jag på den konstigaste sida. Märkligt - eller hur? Chills and thrills, jo jag tackar jag. Och pärlemorfjärilar är ju ... läskiga?)

fredag 24 juli 2009

En karamell att suga på

Jag vet inte riktigt vad jag håller på med. Jagar upp mig. Ältar. Stressar. Väntar gärna med göromål så att jag blir stressad av att inte göra det just nu. Det är helt psycho.

Ofta vill jag ställa mig frågan -
Är detta EGENTLIGEN VIKTIGT? Vad händer om om jag inte gör något åt det här? Går jorden under? Nej. Det gör den verkligen inte. Det som kan hända (och det som är jobbigt) är om en relation påverkas negativt. Och att det är mitt fel att den gör det. För då kanske jag måste stå till svars.

För då kanske jag måste stå till svars. Jag tror att det är där skon klämmer. Jag vill inte vara ansvarig.

Det jag just nu har på att göra listan, och som jag ska ta tag i nu är:
- Ett artighetsmail till italiensk kollega
- Gå till kemtvätten och fråga om snälla gubben där kan lägga upp klänningen jag ska ha på bröllopet i USA (mitt mantra på vägen dit kommer vara "Låt det vara öppet och inte sommarstängt, låt det vara öppet")
- Se över vad som ska med till Norrland/USA så att det finns tid att tvätta.
- Ordna barnvakt(er) till yngste sonen

Gissa vad jag just tänkte? "Men det där mailet kan jag väl vänta med?" NEJ! Det är ju för att jag ska slippa ha det hängande över mig som det ska göras. Jag vill mig inte väl. Och det är jag i allra högsta grad själv ansvarig för.


torsdag 23 juli 2009

När ingen stör

Har just tagit ett jävligt hett bad. Läste lite först. Sen satt jag och tänkte.

Först tänkte jag lite på jobbet och undrade om jag blev stressad av det och nej - det blir jag inte. Jag är ledig i nästan två veckor till och det är skönt, men jag är ganska utvilad redan nu. Har dessutom gjort det jag behövde i arbetsväg under semestern så nu kan jag helt och hållet vara ledig. Ska bara ringa glada kollegan och stämma av några grejer i morgon. Sen ...

Sen tänkte jag på bekräftelse och ilska och vad man kan säga till vem och vem man kan vara arg på när. Det blev lite invecklat och jag blev lite ledsen.

Därefter funderade jag på mina barn och allt jag vill ge dem och på den hjortronsylt min bror hade tvingats slänga när de kom hem efter semestern eftersom kylen hade pajat och allt var täckt av ett lager mögel. Det är nog bättre att slösa idag än att slänga imorgon, när allt kommer omkring.

Sen tänkte jag på min kropp och på att jag har Ganska Snygga Naglar så nu sitter jag här med dem, nymålade i Mavalas kulör Osaka, och uppskattar dem än mer.

Så funderade jag en del på släktingar och i synnerhet de man får på köpet och hur svårt det är att känna att man inte vill umgås så mycket med en del och väldigt mycket mindre med andra och hur man hanterar det på ett smidigt sätt utan att skada relationer. Så blev jag lite stressad och lite ledsen igen. För att det är besvärligt. Och för att man inte kan vara så ärlig som man vill. Man kan kort sagt inte leva sitt liv som man vill. Man måste alltid snärja in sig i alla andras idé om livet. Krav å krav å krav. Jag undrar hur man lever livet utan att ställa krav på andra. Jag kan det inte själv. Alls. Hur lever man livet utan att ha förväntningar?

Jag skulle vilja sortera in alla tankar lika snabbt och lätt som ekorrarna i "Kalle och Chokladfabriken" gör med nötterna. Tjoff, tjoff, tjoff. Eller - Piff, Puff (, Puff. Va?)

Lösningarna skulle komma av sig själva.

Sen var badvattnet sen länge uttömt och det var dags att gå upp.

"Jag vill ha en ekorre!"

Ingenting och lite till

När man åker färja.

När man åker färja fram och tillbaks till Åbo sitter man på en båt. Man åker. Man äter. Man dricker. Man spelar lite. Man väntar på nåt. Själva vändpunkten (Åbo) missar man eftersom man sover då. Men ... det gör inget. För man kanske har vunnit €4 och förlorat 400 SEK. Eller druckit en god drink, fyndat i shoppen eller bara suttit och småpratat.

Jag tycker det är behagligt. Man kan inte göra så mycket åt saken.

Så är det.

När man åker färja.

onsdag 22 juli 2009

Stress och tapet

Vi har tittat på en vansinnigt snygg tapet idag. Inte bara tittat, faktiskt. Vi beställde en rulle också. För det är det vi behöver. Det är den röda.

Sen har jag blivit stressad x2. Av hur man inte kan göra saker utan att det påverkar andra. Eller att andra gör saker utan att det påverkar oss. Det handlar främst om en liten fransk kusin som vi skulle vilja träffa men som det tycks vara svårt att få ihop det med. Vi råkar ha ett liv som inte riktigt passar ihop med hennes mormors liv och då ska vi ändra våra grejer - inte hon sina. det irriterar mig vådligt. Det andra handlar om biljetter till Norrland där saker jag inte kan göra nåt åt idag påverkar bokningen som borde göras NU och inte SEN.

Snart går båten.

tisdag 21 juli 2009

Denna dag, en regnig dag


Regntung himmel över staden

Men vad gör regn? Det ÄR ju bara vatten ...

Frövi hade inga skor att erbjuda, däremot ett urval av 100-åriga tanter och deras följeslagare - rullatorerna.

Fika på Postmuseet. 24:- för en kopp te. Hm.

Vi fortsatte mot nästa mål - tapetaffären. På vägen passerade vi Riddarholmskyrkan och överraskade oss genom att gå in där. Kostar 30:- och man får ICKE fotografera därinne. Skälet till det har med kungens säkerhet att göra. Men den är i sanningens namn snyggare utifrån än inifrån. (Hoppas nu att jag inte hemsöks av spökena som enligt utsago finns i kyrkan.)

Glassen vi åt på Pipers Glass var årets bästa. Blodgrape/Campari-sorbeten var så god att man ville ha mer, mer, mer och kardemummaglassen är den i särklass godaste glass jag ätit. Skrev jag det? Oj! Den måste ha varit väldigt god! Tur att det ligger en bit bort!

Sen var tapetaffären stängd och vi drack te hos kungsholmsbon istället. Drack gott te som hade honungssmak, tror jag. Och katten var fin och mannen trevlig. Det var en uppfriskande eftermiddag!
Kattens tass

(jag tror förresten att jag är lite allergisk. Det kliade litegrann i halsen på ett sätt jag inte är van vid när jag gick hem. Det var som att ha en större tuss i halsen. Som inte försvann. Men jag låtsas, passande, som det regnar!)

Tallört

Den här bleke stackarn heter Tallört.

Tema fjäril

Ytterligare en fjäril från Småland,
denna gång en pärlemorfjäril. Tror jag.
Och en brun en som jag inte vet vad den heter

Ett besök på Fjärilshuset kan vara förödande - kommer inte få plats med alla bilder jag skulle ta där. Men vi ska nog försöka klämma in det också!

Senaste nytt, ta-ta-ta, ta-ta-ta-taa

Ärligt - inget särskilt har hänt :)

P och jag tog en promenad runt sjön och hörde hur en säckpipeblåsare övade på en brygga. Ja - var ska man annars öva? Att ha en granne som har övar på säckpipa är ju annars en annorlunda grej.

Så pratade vi om våra lediga dagar och vad vi ska göra. Jag tror att det blir bra det här! Vi ska försöka få ihop följande:
Måla om i vardagsrummet
Träffa yngste sonens franska kusinna
Gå på Grönan med stora pojkarnas pappa och familj
Hälsa på Ps pappa
Åka till mamma i Norrland
Hitta barnvakt till yngste sonen när P och jag åker till USA

Den bästa lösningen är nog att P stannar hemma och målar med hjälp av mellanson medan yngste sonen och jag åker norrut. Med tåg, tror jag. Men det blir en relativt kort sejour - en dag dit, två dagar där och en dag hem.

Men nu ska jag snart träffa Kungsholmskompisen för promenad i la stada. Fröviskor ska betittas, tapetval ska förhoppningsvis klaras av och livet ska avhandlas. Det blir en bra dag!

måndag 20 juli 2009

Åbo(kat)

Snart uppackat så ska vi packa nytt. Denna gång i mindre väska. Vi far till Åbo med brorsan och hans familj. Mellansonen hänger med medan den äldste stannar hemma. Han har ju ett arbete att sköta gubevars.

Båten heter Galaxy och jag undrar om discoklädsel krävs eller om jag kan få se ut som en vanlig en. Helst utan flytväst.

Idag firar vi fyra år som gifta, jag och min man. Detta firar vi genom att se Hammarby och Örgryte spela match på Söderstadion. Jag hade gärna ätit en god middag på ett bra ställe men matchen börjar 19, liksom mitt i precis allt, så det blir med största säkerhet ingen god middag nån annanstans än hemma.

"Men strunta i matchen?!" Jo - man kan ju tänka så. Men egentligen har jag ingenting att gå på match, det är bara det att det är lite oturligt att match och bröllopsdag inträffar i samma veva. Och, nej, ska man fira så ska man göra det rätt dag. I morgon är det fel dag.

Vi får helt enkelt göra det bästa av den tid som finns idag och började med att boka resan till Åbo. Undrar vad som mer kan hända?

söndag 19 juli 2009

På senaste tiden ...

Vi har ju varit bortåt neråt och haft det bra i en vecka. Vi har varit med om följande:

1) Groda

2) Överjävligt många flugor. Just så här många var de inte hela tiden.
Det tackar vi för. Men jag är glad att jag inte är en
av de (allt fler) hästar som bor hos grannen.

3) Habo kyrka. Coolt. Rätt fram har vi Jesus,
till vänster - på predikstolens topp - finns Döden.
Jag tyckte nog egentligen bäst om ljuset från de små fönstren.

4) 2,5 veckors små hundvalpar av gullig sort.
Vi kunde inte riktigt slita oss från dem och ville
inte alls gå från dem vi våldgästade. Hundarna var så mjuka.
Trampdynorna oanvända. En av de små valparna slickade mig på näsan.
Just den nedan var utmattad efter lek och mat.

5) Fina fjärilar i floran.
Det här är en Skogsgräsfjäril - Erebia ligea

Vi träffade några människor också ... Med dem pratade vi om ditt och datt, åt, drack (för?) stora mängder vin och hade det avslappnat bra i största allmänhet.
Vi åker tillbaks!

onsdag 15 juli 2009

Syssling

Här i huset är det inte bara P och jag och yngste sonen utan även farbror med fru och kusin med sambo och lilla ungen som är väldigt rar trots att han har det lite jobbigt med nån typ av infantila spasmer/epilepsi emellanåt. Lite varje dag, har jag förstått. Fast det märks inte på honom och jag tror att yngste sonen gärna skulle adoptera sin syssling om han fick.

Skojigt att träffa kusinen i flera dagar också. Vi har inte setts på länge och jag inser att vi har många gemensamma nämnare även om det har gått många år och mycket vatten har flutit under broarna och så.

I morgon åker sysslingen hemåt Stockholm och en annan kusin kommer. På fredag kommer husägarkompisarna och är här över helgen. Det ska bli trevligt! Mellansonen kommer dock inte. Han fick nån typ av stressångest när vi började prata tidtabeller och sovplatser så han ställde in besöket och det tycker jag är tråkigt. Jag grinade lite i nån affär när han kom med slutgiltiga beskedet.

Hm.

Tänk om man skulle grilla när nya gänget kommer? Kanske ska testa det där med marshmallows ocså? Eller inte ...

Obegripligt

Jo, serru. Det här med vädret va? Det är fantame' helt jävla obegripligt. Som idag till exempel - strålande solsken ända till halv ett, men då, precis när vi var på väg att packa iordning för att åka ill stranden, så börjar det regna. Nja, alltså, först mulna på och sen regna. Hopplöst.

Det regnade när vi åkte till metropolen Tenhult och kollade in finfina butiken som har fått pris för bästa butik (tyvärr kan jag inte referera till den eftersom den har ett väldigt långt namn som inte en mänska kommer ihåg efter minsta stund. Annars hade jag väl nämnt namnet på affären.) och det regnade när vi åkte till ICA Maxi och handlade mat och när vi åkte till A6 och gick på Systemet regnade det också.

Men sen - lagom till grillandet - tittade solen fram igen.

Och, ärligt, det var ju ganska skönt att det blev så för då slapp vi åka till stranden och trängas.

Och maten var god!

lördag 11 juli 2009

Packa allas kappsäck

Lakan?
Gummistövlar?
Tandkräm?
Badkläder?
Strumpor?
Matsäck?
Siffror till hotellet?
Vattnat?

Och - kommer det vi tvättat idag torka till i morgon?

Hostmedicin?
Regnponchos till ovädret när vi besöker Liseberg?
Mat i frysen till dem som stannar hemma?
Ontifotentofflor?

Musik till resan?
Lego?

Då så. Då åker vi!


fredag 10 juli 2009

Judit och annat

Såja. Har ett ställe att rekommendera - Judit och Bertil på Bergsundsgatan (heter den så?). Bra, gott, trevligt och humana priser. Dessvärre kan jag inte dela med mig av sällskapet, men det var väldigt bra det också. Vi promenerade mot Slussen i regnet på väg hemåt och det var skönt. Trots regnet.

Idag har vi sett Deep Sea på Naturhistoriska och man måste säga att det är ekonomiskt om inte annat. En 5-, en 6- och en 17-åring och jag var där. Och det var bara jag som betalade. Fikat var inte fasligt dyrt det heller. Fast det berodde delvis på att jag hade förhandlat dryck på Konsum. Valskeletten hänger kvar i taket, fast det luktar inte som det gjorde när jag var liten. Typ malkulor. Det luktar ingenting nu.

Vi har sett många konstiga djur. Med hem ville jag bara ha fjärilarna med nål genom kroppen.

Deep Sea var bra.

Nu har P också semester. Så nu är det väl på riktigt. Kanske ska Out of office'a på jobbet också?


torsdag 9 juli 2009

Det här är COOLT!

Gåshud och lycka!

Utställning

Var på Liljevalchs igår. IKEA-utställningen. Den var sådär. Vet inte vad jag förväntade mig och i slutänden kanske det blev bra ändå. Den bästa delen var den med tygerna och den där formgivare av olika slag blev lite presenterade.

Har man barn som är intresserade av pyssel så får de det bra också. Yngste sonen gillar visserligen att pyssla, men inte ensam. Och jag hade ingen vidare lust att sitta där.

Blev också glad för fina knappen man fick när man köpte biljetten. Att de två sönerna under 18 gick in gratis var också bra. 69 kronor för tre pers var ju prisvärt, liksom.

Vädret var ju vackert också. Gjorde både spårvagns- och färjeturerna trevliga!

Klas och Kasper och de andra

Det regnar ...

Här sitter vi - jag och den yngste sonen - och väntar på nåt. Han har spelfri dag och roar sig bäst han kan. Men plötsligt tog fantasin liksom slut.

Nu lyssnar han på Klas Klättermus och sen är det Rövarna i Kamomilla stad och sen är det Soff-i-Propp och till sist är det Madicken och Lisabet. Länge satt han och lyssnade, lyssnade. Väldigt koncentrerat. Sen gav jag honom pennor och papper och hoppas att det inspirerar till något.

Och blommorna på balkongen mår bra!

onsdag 8 juli 2009

En ledig dag som denna

Vaknade tidigt. Snorig. Solen skiner (men, men? What about the femdygnsprognos?) Jag hör bin på balkongen. Och måsar som godmorrar.

Ska snart ge mig ut. Åka till andra jobbet. Sen tänkte jag ta sönerna med till Liljevalchs. IKEA-utställning. Därefter ska mellansonen ska jobba sina första - och kanske enda - timmar hos P.

Inser att biet på balkongen har flyttat in i lägenheten. Varför? Spring och lek! Ut! UT!

Kyrkan och himlen



tisdag 7 juli 2009

Så sakteliga

... kommer jag kanske begripa vad som gäller. SEMESTER! 35 dagars ledighet. Varje dag - en ledig dag.

En liten klapp, en liten klang och ett väldigt tjohoo!


måndag 6 juli 2009

Två saker

1) Det var mamma
2) Jag är snuvig. Bihåleskit på gång? Försökte med min Nasaline men det gjorde bara ont. Har väl förstört nåt nu.

Och en bonussak. Jag jobbar bara en endaste dag till. Sen är det el semestro grande. Det är ganska skönt måste jag säga. Jag undrar hur vi ska fira semesterstarten? på torsdag ska jag träffa kompis och det ska bli trevligt. Dagaktiviteter i veckan blir nog Cosmonova och Liljevalchs. Oh, vad bra!

söndag 5 juli 2009

Another sunset

Vackert så inihelvete

Såg jag i syne?

Tror att jag såg mamma på TV idag. Ett program från för länge sen. På Sonja Åkessons tid ... Min mamma var så vansinnigt snygg när hon var ung (missförstå mig inte. Hon ser bra ut nu också. Men då ... hon var snygg!)

Ja, det kanske inte ens var hon. Jag hoppas få svar inom några dagar.

lördag 4 juli 2009

Att komma hem

Mellansonen har haft en dipp. Ganska allvarlig sådan.

Det har varit jobbigt att komma hem från Amerika. Här har ju absolut ingenting hänt. Och han har varit med om en massa saker som vi här hemma aldrig kommer att förstå även om vi har läst utvalda händelser på bloggen.

De gamla kompisarna har börjat på gymnasiet och därmed ett nytt liv där man förmodligen vill komma så långt från grundskolan som möjligt. Och de man kände där. Andra kompisar är "ihop" och har inte tid (fast det är väl egentligen riktigt korkat? Att man gjorde så. Man var tillsammans hela tiden, inga nya influenser och tankar överhuvudtaget. Inte undra på att det tog slut efter en (kort) stund.)

Han har inget jobb och har det helt enkelt jävligt trist. Det brast häromdagen. Han var extremledsen. Min lille pojk. Inte ska han vara ledsen? Men vad ska jag göra som mamma? Steppa?

Det hjälper ju inte det minsta att överösa honom med förslag på vad han kan göra för han måste komma på nåt själv för att bli glad. Jag kan ropa "Fotografera" och "Promenera" och liknande hur högt som helst utan att det hjälper. Inte kan jag låtsas att vi minsann har ändrat oss sen vi sågs senast heller. Vi går fortfarande till Konsum. Och tittar på Så ska det låta. Och sitter vid datorerna för mycket och för länge.

Sen gick det över, tror jag. Han såg "Slumdog Millionaire" och blev lite gladare. Dessutom fick han ett väldigt tillfälligt - och kort - jobb genom P.

Så går livet vidare.


Sommartider hej, hej

Idag har vi varit med om sommarens alla sidor. Eller sommarlovets alla sidor.

Jag sov till exempel till halv två. Får man det? Ja. För jag tror att det är igentagen tid. Sån tid jag borde ha sovit tidigare i veckan som sovs idag. Det var så skönt! Drömde en massa. Undrar vad det där att jag drömmer om skyddsrumsliknande lokaler från 70-talet i USA betyder? Det är murrigt och källarartat och platt. Och väldigt "vädrigt". Moln och fukt.

Sen gick mellansonen och jag omkring i Globen en stund. Jag kom hem med två klänningar. En svart (surprise! Not!), en obeskrivligt brunfärgad - likadan som den svarta - och en vit grej. Det var som ett stort tygstycke som var konstigt skuret och sytt som blev snyggt när det satt på. Fast jag vet inte ... Vitt? Är det verkligen jag det? Får se om jag färgar det sen. Eller broderar nåt på ryggen. Och ärmarna. Och ... Eller inte.

Sen var det fotboll. Men det som fascinerade mest var ändå vädret. Sol. Lite mindre sol. Regn. Ösregn. Storm. Regn. Lite mindre regn. Sol. Inom loppet av 90 minuter. Och Hammarby vann. Det var en rolig match.

Så kom vi hem och åt. Först lite matjessillröra och öl, sen kassler och sallad/potatis beroende på om man var över eller under 20 (eller 18. Äldste sonen är nån annanstans och roar sig sen några dagar.)

Nu har jag målat naglarna som vårdats noga under veckan som varit. På arbetstid. Det är lugnt nu. Jag har en så bra olja från Doktor Hauschka som ligger i en skrivbordslåda på arbetet. Den här veckan har jag använt den varje dag. Naglarna växer och frodas utan att skikta sig. Till min stora glädje.

Och sommarlovet har inte ens börjat. Men på onsdag - DÅ!

P.S.
Visst är murrigt ett konstigt ord?
D.S.

torsdag 2 juli 2009

Min son poeten

För 13 år sen skrev min äldste son några riktigt fina texter. Kanhända var stavningen annorlunda. Men innehållet var detsamma.

"När dagen är slut
så sjunker du i mej"

"Ingenting kan hindra mej
för jag har en inre kropp
och utan den
skulle jag inte klara mej"

"På havens botten
finns det en
fast bara en.
En virvelvind"

Han var sex år då.

Fel sort

Området vi bor i är homogent. Det innebär att när en man med missbrukarbakgrund kommer till stadsdelen så reagerar man med oro.

Det strök omkring en sån här idag. Vi hade full koll. Inte bara familjen - andra också. Han ville nog vila ett tag. Lufta ägodelarna i IKEA-påsen, resonerade jag. Det trodde inte P. Inbrott, sa han.

Vi får väl se. Lite skrämmande att man vill ringa polisen bara för att nån utan tänder och med skitigt hår rör sig här ikring.

Hm.

onsdag 1 juli 2009

Så några bilder

Uppifrån

Framifrån

Snyggt

BL

Här är det ganska barnlöst idag. Den yngste har tillsammans med sin halvbror dragit till Flen för att besöka sin halvbroders halvsyster med familj. Komplicerat kan tyckas, men de har det bra och det är ju huvudsaken. Va?

P och jag träffades vid Skrapan där vi åkte hiss en stund innan vi kom upp till "... och himlen därtill". Drinkade lite innan vi fortsatte till Sjögräs där vi åt god middag. Riktigt bra ställen på Södermalm, måste jag säga!

Vinkade två gånger till pappa med särbo när vi gick förbi. Så trevligt!

Nu är vi hemma och P ska koppla in den nya routern och stressar mig när jag skriver. Äldste sonen tittar på Alien på TV. Den är läskig!