tisdag 31 augusti 2010

Bostad

Han har hittat nytt boende, äldste sonen!

En kurskamrat hade frågat om nån behövde rum och sonen räckte väl sin långa arm högst upp i luften. Hurra, var bra! Så nu ska de dela en trea som är centralt belägen. Han får ett rum och kompisen ett. Delat vardagsrum. 3100/månad. Super!

Jag ska åka dit och hänga gardiner den 1 oktober. Närå, det ska jag inte. Om han inte vill det. Men kanske hjälpa honom att köpa säng eller annat som kan behövas. Han vet inte ens om det är möblerat. Men det ger sig. Dessutom kommer han hem till Stockholm för att rösta. Inga soffliggare här inte!

Många tårar

samurajJag gråter lite, eller mycket, varje dag på jobbet. Förstår inte vad det är som händer. Jo - det vet jag. Jag känner mig eländigt hjälplös med kolleger som är lite rubbade. Typ, "Hahaha, ja-a verkligen treeevligt" och sen hugg, hugg i ryggen.

Idag har jag ätit en hel sån lunch med en av de där damerna och det var ... konstigt. Inte särskilt minnesvärt eftersom vi båda gick som katterna kring het gröt (fast snarare smygande samurajer med jättesvärd kring ... pinjatan - hittar inget tildetecken på tangentbordet och jag vet att samurajer inte håller till i typ Mexiko. Men ändå.)

Folk är så dumma. Dumma, dumma. Och jag tror att det håller på att svälla över jättemycket. Vi behöver en marknadskommunikationschef. Nån som är bra. Som håller med mig! Men det är tydligen svårt att förstå för dem som hellre arbetar i en organisation där teknik är i fokus. Inte hur man ska folk att köpa eller använda tekniken.

Och jag har ingen som fattar att vända mig till. Man kan gråta för mindre.

måndag 30 augusti 2010

Fel dag

Den här dagen har varit hemskt tråkig. Från början till slut.

För det första är alla bästa kollegerna sjuka. Jag har varit väldigt tyst idag. Utom på lunchen då jag fick vädra idéer.

Så här är det. Jag har en kollega som är svårsamarbetad. Har en annan kollega vars enda mål just nu är att sätta den här svårsamarbetade i skiten. Inget vidare mål. Men kanske välbehövligt.

Det är bara det att jag inte klarar av att inte samarbeta. Det som har funkat så bra med lilla kollegan funkar väldigt, väldigt dåligt med snobbkollegan som helst arbetar själv. Kan själv, kan själv. Och om man kommer med idéer så trampar man på tårna. Kommunikationen är usel. Jag mår dåligt och vill gråta.

Men jag har pratat med hennes chef idag. Om eventuella lösningar. Vi får väl se vad som händer ... Det är lite synd att chefen fattar vad jag talar om. Men mest synd är det att snobben aldrig skulle lyssna på sin chef eftersom han är "så ung" (och dum i hennes ögon).

Herregud? Jag vill sitta i eget rum, stänga dörren och grina.

De dumma djävla puckona runt om.

Och yngste sonen, som skulle träna idag, blev hemma eftersom kompisarna inte ville träna. De vill sluta. Jag hoppas att sonen inte smittas.

söndag 29 augusti 2010

Vinst

Jag tror visst att jag har glömt att berätta att jag har vunnit två biljetter till Rockbjörnenfest på onsdag.

Det har jag.

Slogan. Min var bäst. Häpp!

Tar nog med mellansonen på galej. Trevligt!

Sköna söndag

En riktigt, riktigt bra dag!

Har varit i Gustavsberg med amerikanska kompisen. En lyckad utflykt - både för att det alltid är trevligt att åka dit och för att hon, liksom jag, uppskattade det så mycket.

Köpte en liten Iittalaskål, de nya blåa med ugglor och andra skogsdjur är fina tycker jag. Två Iittalaglas och ... nåt mer. Jo! Två muggar på öppna verkstäderna. Från Åsa Lindström. Hurra! Andrasortering, men jag tror att jag hittade två som man faktiskt kan använda som muggar.

När jag var där ringde svärfar och berättade att de också var i Gustavsberg. Var då, sa jag och stack ut huvudet genom närmsta fönster. Och där var de. Mycket märkligt. Och tursamt!

Blev lämnad i Forum Nacka där vi kollade på bästa deggörarmackapären och nu lutar det åt en Bosch. Kanske. Krups var så ful.

Kom hem och efter en stund anslöt svärfar med sambo. Vi fikade, pratade och sen åkte vi till thaistället i Sickla och käkade.

Så bra dag!

Tack!

lördag 28 augusti 2010

Film x 2

Först var det Shrek 3 (eller? 4? 5?). Det verkar vara den sista. Inte mycket mer att klämma ur det där temat nu. Tror jag. Vi såg den inte i 3D. Det gjorde inget. Fast man ser att den är gjord för det. Mycket stora ansikten i mitten av duken.

Så handlade vi. Pennskrin och läsa lätt-bok till yngste sonen (ett väldigt tjejigt pennskrin. Med katter och hjärtan. Rosa suddgummi. Men jag är inte den som säger nej till när nån inte bryr sig om det som man "borde" välja. Jag hoppas att ingen annan säger nåt heller ...) Och en bok som jag ska ge bort till amerikanska kompisen som jag ska träffa i morgon. En barnläkarbok. Schulman och den andra. Bra som attan. Okonventionell. Om jag jobbade i bokhandel så skulle jag se till att rekommendera den hela tiden. Till alla. Oavsett ärende i bokhandeln :)

Så hade de rea på Electroluxbutiken. Köpte våffeljärn (tack mormor, men nu slänger jag det skrangliga jag fick av dig en gång. Det har varit bra i typ tjugo år!) och en kaffebönsmalare till äldste sonen. Kostade billigt, så vi slog till.

P letar maskin att baka med. Surdegsbröd. De gamla Electroluxmaskinerna heter nu mer Ankarsrum, kanske blir det en sån. Men det lutar åt en Krups. De har fått bäst i test-betyg.

Sen var det mat. Och systern ville komma på middag och TV-kväll! Trevligt, trevligt! Plockmat och dansTV och Bröllopsfotografen. I love Ulf Malmros. Han är bara bäst! Värmland och foto och lite kärlek och snygga i-sträck-tagningar. Och väldigt, väldigt bra castat. (Säger man så? Rollbesatt, på svenska då då.)

Nu lider denna dag mot sitt slut och jag säger thank you for the music und good nicht!

Ska börja etikettera inläggen också. Visst är "pennskrin" bra? Om nån söker på det så hittar de det här inlägget. Vilken överraskning ... (Vem söker på "pennskrin"?)

fredag 27 augusti 2010

En värld full av konstigheter

1) På jobbet. Bra idé om kollektivitet och alla är med blir dålig om den görs om till JAG och MITT. Har grinat hos chefen eftersom jag har knäppa kolleger. Nej, inte knäppa. Själviska. På ett väldigt, väldigt konstigt sätt.

2) Med huset i Småland. Jävlar vad märkligt det blev. Jag har lånat ut pengar så att vi ska slippa ta konstiga lån. Nu han man, kanske i helt åt helvete felriktad välvilja, tagit ett dyyyrt lån för att jag ska få tillbaka mina pengar. men man glömde liksom bort att fråga om det var så att jag behöver mina utlånade pengar NU. Det gör jag inte. Jag tycker bara att de som segar måste skärpa sig grande. Ett hus utan pengar ska inte belånas mer. Så är det bara. Tack för omtanken, men hallå. TÄNK! In blanco-lån är precis motsatsen till vad jag önskar det gemensamma huset. Jag blir så JÄVLA trött på människor som är till och med mindre ekonomiska än jag.

SUUUCK.

torsdag 26 augusti 2010

Arbeeete

Det är ganska mycket på jobbet nu. Mycket skitsnack också. Hur man nu har tid med det?

Jag har också börjat med "på tu man hand"-luncher. Samtalsämnena blir andra på ett bra sätt. Känns lite mer exklusivt.

Har haft två den här veckan. Med två damer. Tar ytterligare en i nästa vecka. Ännu en dam.

Ikväll ska jag på spökpromenad i Gamla Stan tillsammans med en massa kolleger från andra länder. Hela världen, faktiskt. Några av dem var tveksamma till spökpromenad eftersom de är religiösa på olika sätt. Typ. Tror på spöken. Holy ghosts?

Jag drömde om spöken i natt. Framkallade känslan av hur otryggt det kan kännas på vissa ställen ibland. När man är ensam i sovrummet. I stora tysta hus. Varför är det så?

Trasigt

Igår hade vi problem med bredbandsleverantören. Ingen dator. Ingen telefon. Det var skönt!

tisdag 24 augusti 2010

Tvättstugor och små ensamma pojkar

En gång, för mycket länge sen, gick jag ner i en tvättstuga med ett litet barn. Det andra kan inte ha varit så gammalt, kanske fyra, men han ville absolut titta på Bamse eller nåt annat bra, medan jag den då yngste och jag hängde tvätt.

När jag kom tillbaka stod en stol innanför dörren. Jag undrade varför. Det visade sig att sonen hade varit kissnödigt driftig.

Eftersom han hade svåröppnade hängselbyxor som han inte kunde få av sig själv, så hade han tagit en stol för att nå låset på dörren, öppnat och helt sonika hitta nån som kunde hjälpa honom med brallorna. På bottenvåningen fanns räddningen - en ung för mig okänd, tjej kunde hjälpa till. Han kissade till och med hemma hos henne, inte som uttänkt hemma. Dörren hade lämnats öppen.

Så när jag kom hem stod stolen där som enda ledtråd till mig. Hade den inte gjort det och hade inte tjejen sagt nåt några dagar senare så hade jag inte vetat att det hänt. Inte fattat hur det gått till.

Han var klok redan då.

Idag lämnade jag sexåringen hemma när jag skulle hänga tvätt. Det tog längre tid än tänkt. När jag kom hem började han gråta. Fast jag tror ärligt sagt att det var mer för att han just sett den ganska sorgliga, men väldigt bra filmen Upp.

Jag har på det hela taget begåvade, smarta, snygga och trevliga barn. Alla tre. Såklart.

måndag 23 augusti 2010

Sömnigt

Herregud vad trött jag är. Höll på att somna på ett möte. Skälet är vänt dygn. Helgen blev sån.

P hade fått kronärtskockor på hjärnan och kunde inte släppa tanken trots att det inte fanns i nån av de närliggande affärerna. Han var på väg ner i källaren för att ta bilen till storaffären när klockan var halv sju. Sen skulle de ju koka i en halvtimma vilket hade givit middag halv åtta. Det funkar inte. Det är för sent. Så jag fick vråla BRYYYT (fast med andra ord) innan han satte sig i bilen.

Det blev macka till de stora och blodpudding till den lille.

På torsdag har både P och jag kvällsaktiviteter, har försökt få motsträvig mellanson att hämta och vakta sin lillebror. Det var trögt. "Får se" är inget bra svar när man vill veta om man ska anstränga ihjäl sig för annan barnvakt eller om en av oss ska skita i det hela.

Irritation i luften. Ingen mat på bordet när jag kom hem och barnvaktsbrist bäddar för det.

Den enda glada är han som har lösa tänder.

Hänger löst

Ringde på väg hem. Pratade med yngste sonen som stolt berättade att han hade två lösa tänder. Hur de blivit lösa berättade han inte. Då. Det visade sig att han hade ramlat framstupa med en vattenflaska i munnen.

Han var ändå jätteglad för de lösa tänderna! Äntligen!

söndag 22 augusti 2010

Uppsala

Sonen är installerad. I ett litet, bohemiskt stökigt hus. Litet rum, förstod jag. Det kommer funka tills han hittar nåt annat. Jag funderar mest på post som ska eftersändas och var han ska vara skriven. Men det är sånt som kommer att lösa sig.

Idag kände han av Uppsalas storlek när han i jakt på stadskärnan cyklade förbi hela skiten. Hahaha.

Jag ringde honom idag, då var han i domkyrkan. Väl använd ledig dag. I morgon börjar det - studentlivet.

Spännande!

Tillägg

Det är förresten klart att vi hade det trevligt. Min bror är en av de trevligaste jag känner. Självklart är han gift en annan trevlig mänska!

Men det är ju inte självklart att det funkar när man bor ihop som vi gjort nu. Tack och lov så har de samma inställning till "en helg på landet" som vi - man tar det lugnt och gör saker i den mån det finns tid och lust. Inga måsten. Man tänder en brasa och dricker ett glas vin och äter nåt gott när man är hungrig och turas om att diska. Inga konstigheter.

Barnen är lite mer ojämna. Det finns, i alla fall från vår sons sida, ett visst mått av ... prestationsångest? Han jämför sig hela tiden. Det finns stunder då de leker jättebra, men ibland är de liksom inte riktigt synkade. Jag vet inte vad det beror på. Kanske kommer det att gå (ändå) bättre om nåt år när de båda har vuxit till sig lite mer.

Det bästa av allt är P som är så otroligt glad (stolt?) över det här huset med sin historia och alla släktingar. Jag älskar honom för att han känner så mycket för stället och för att det spiller över på mig. Han skrev till och med i gästboken den här gången. Har aldrig hänt nånstans förut :)

En helg

Jag skulle vilja påstå att det har varit en härlig helg.

Vi åkte mot Jönk i fredags. Ensamma i bilen eftersom sonen hade plats i sin kusins bil - det var bra! Så lyssnade vi på Annika Östbergs sommarprogram. Jag grät några gånger. Hon var bra. Bra språk, bra prat, bra historia och uppbyggnad av berättelsen. Vilket liv.

Åkte till A6 och helghandlade. Kom fram. Lagade mat och åt. Det blev sent. Vi hade det trevligt!

Sen vaknade alla i sin takt, åt frukost - vad man ville och när man ville - i sin takt. Så som det alltid är där. Inget tjafs om tidig, gemensam frukost, allt får ta den tid som behövs. Bra!

Ett rådjur vid Lillstugan

Därefter var det svampexpedition som gav oss tre liter kantareller. Första stoppet hade jag sett redan i somras, till vänster om hästhagen. En massa svamp som gav oss alla hopp om mer. Efter två timmar kom vi hem från turen i den underbara skogen. Tystnaden, doften ... - så fantastiskt!
Tre liter rensade kantareller!

Vackert

Ont-i-magen-svamp

Sen var det ny tur till A6 för papporna - mer vatten, lite grädde och en ny grill skulle köpas. Mammorna drack lite vitt vin i solskenet ända tills getingarna jagade bort oss till en mer skuggig plats. Barnen lekte. Frid och fröjd.

Efter långa, goda middagen spelade vi spel.

Den här dagen har sett ungefär likadan ut. Mer svamp att plocka för att ätas till lunch. Svampomelett!

Kusinerna knackar på hos trollet
(som inte villa öppna eftersom "han är blyg")

Jag kan känna en sån enorm glädje över att tillaga egenhändigt plockad svamp. En händelse som ger nåt. Som med tomaterna på balkongen. Eller självplocksjordgubbar. Hjortron.

På väg hem hade vi båda barnen i bilen - de har tittat på gamla julkalendern "Trolltider" hela resan. Ingen match med två tysta ungar där bak. P och jag lyssnade på Henrik Hjelts sommarprogram. Herregud vad trist. Självcentrerad person. Men ändå - roligt att höra om folks liv. Alla har en historia att berätta. Alla har en historia att berätta.

torsdag 19 augusti 2010

Packat och klart

Imorgon far vi söderut. Inte så långt, bara till typ Jönköping. Ska mysa vid brasan med lilla familjen och lillebrors dito. Hoppas på svamp! Pratade med en av kusinerna som är där just nu som hade plockat massor av Karl-Johan i förra veckan. Iiiiiii! Tänk om vi hittar svamp! Tänk om!

Så har jag köpt lite grejer till sonen som flyttar. Tandkräm och schampo och huvudvärkstabletter och favoritmüslin och tvättmedel och ... sånt. Bara bra grejer!

Nu ska jag välja ut lämpliga sommarprogram som vi ska lägga på CD och lyssna på tillsammans, P och jag. Det verkar som sonen åker med kusinen så de kan titta på film och leka och prata hela resan. Trevligt!

Förlänger liksom sommaren med några dagar.

Men när jag kommer hem är det äldstesonentomt. Hu! Ska dock äta lunch med honom på jobbet i morgon. Hm. Dubbel-hm.

onsdag 18 augusti 2010

Likheter

Jag har ju hittat en alldeles fantastiskt trevlig kollega (förutom den glada och den lilla kollegan som redan har givna platser i trevlighetsbanken) som jag ibland har sällskap från tunnelbanan med.

I morse när jag skulle gå av sena, sena tunnelbanan (eftersom jag hade varit med i klassrummet med nya fröken och sånt i ettan) så stod den här trevliga mänskan vid dörrarna med en tjock bok i handen. Jag hade en liknande bok i min hand. Frågade henne vad hon läste. Elizabeth George, visade det sig. Jag visade min bok av samma författare. Olika böcker, men ändå. Lustigt. Vi skrattade i samförstånd och blev nog båda glada av att detta. Som ett tecken liksom.

Många saker

Nu har yngste sonen haft sin första dag i ettan. Ny fröken som enligt ryktet är bra. Skönt! Tre nya killar i klassen.

Mellansonen har börjat tvåan. På gymnasiet. Några nygamla i hans klass också. Slackers som måste gå om.

Och äldste sonen har två dagar kvar i Stockholm.

Vi käkade ute idag. Hela familjen. Dassig restaurang men vi blev kompenserade för sen servering och felserverade rätter. Jaja. Sällskapet var trevligt!

Lite mycket just nu. Känslomässigt. Med alla barn som växer.

Är även stolt mamma till barn som fått förlängt på sina sommarjobb (nu är det alltså de äldre vi pratar om). För trots att den äldste flyttar till Uppsala så vill man att han kommer förbi jobbet så snart han har en ledig stund. Väldigt, väldigt skönt att slippa tänka på sånt. Mellansonen ska jobba 07.00-12.00 varannan helg. Det ger tid för både inkomst och plugg. Och mindre tid för festande. Det tycker elaka mamman är bra ...

Jag vet inte om sönerna inser hur bra de har det. Jobb som ger pengar även under terminen är ju verkligen toppen! Stort grattis till både skicklighet och tur!

tisdag 17 augusti 2010

Grinfilm

Har just sett tidernas sämsta film. Alla kategorier. Uptown Girls. Men ... jag grinade de sista tio minutrarna ändå. Hejdlöst i tysthet.

Ettagluttare

I morgon kliver min yngste son in i den riktiga skolvärlden. En riktig fröken och skola, minsann.

När jag var liten var det där steget mycket större än det är nu. För det första så gick jag inte på fritids i samma lokaler som skolan. Jag var hos dagmamma. Fast när jag började ettan hade jag nog haft lov hela sommaren och kanske var det så att jag hade flyttat från en familj till en annan, ny konstellation i en annan förort.

Och alla barn kände redan varandra eftersom de hade gått på lekis tillsammans.

Så började jag hos dagmamman Anneli där man fick solvarm, stickig mjölk och limpmackor till mellanmål och lyssnade på barnradion (Klapp och klang) innan skolan började på morgnarna. Samtidigt som man la pärlplattor eller så. Men det var 1971, det.

Yngste sonen slipper allt det där. Han går kvar med samma kompisar i samma lokaler. Byter bara fröken. Och kan, precis som jag också kunde - läsa. Han är bättre på matte än vad jag var. Tror inte att jag hade tappat några tänder än. Det har inte yngste sonen heller.

Jag tror inte att nån tog nåt foto på mig den första skoldagen, men jag såg ut ungefär så här:


måndag 16 augusti 2010

Plock

Vi har städat lite. Plockat, som man säger. Strukit. Tvättat lite. Jag har klätt fyra stolar i världens finaste Marimekko-tyg. Kolla:

Det är plysch. Mjukt och skönt. Det här är våra reservstolar som bara kommer fram när vi har gäster. Så nu måste vi snarast bjuda hem folk!

Vi är lite eftertrötta också. Den där auktionen tog på krafterna. Men vi fick in nästan 140.000! Mer än hälften av de pengarna ligger just nu på vårt köksbord. I en plastpåse. I morgon ska de in på banken! Tänk att folk går på auktion med 11.000 i fickan. I kontanter. Otroligt!

Roligt var det och trevligt att systern var där också, även om vi inte hann prata så mycket.

lördag 14 augusti 2010

Bara sport

Fotbollsturnering för pojkar födda 2003. Spelar bara mot andra pojkar. Som är rena rama Lurch i familjen Addams om man jämför. Långa, stora och närapå svartmuskiga. Mitt lag vann inte. De är kortare och yngre och mindre erfarna ...

Nu ska äldste sonen springa Midnattsloppet. Mellansonen och jag ska heja.

I morgon - auktion. Min syster ska hjälpa till också. DET är roligt!

fredag 13 augusti 2010

På vift

Har varit ute hela dan. Eller ... nästan. Mellan 11.30 och 16.30. Det är väl ganska länge va? Vi var ju på Grönan. Tror att solen lyckades träffa mig vid ett antal tillfällen Blev liksom upplivad. Ljusterapi. Valde rätt dag att vara ledig på! Fredagen den trettonde - tjena.

Efter att ha lämnat den lånade pojken hos mamman så kom vi hem till köpemat (alltså - vi köper all mat. Men hämtmat låter så trist. Typ dassig sushi eller läbbopizza. Vi håller inte på med sånt. Vi köper annat vi. Idag blev det finhamburgare från Texas Burger. Det ni!) satte oss på balkongen med mellansonen och njöt av den perfekta kvällstemperaturen och satt kvar tills grannarna stängde sovrumsfönstret som ligger ungefär två meter från vår balkong.

Jag älskar vår balkong. Kanhända hatar grannarna vår balkong. Couldn't care less. Ärligt.

Undrar om villaliv är det bästa. Undrar.

Utmana ödet?

Med risk för att utmana ödet ...

Fredagen den trettonde. Jag tror inte på det. Vi har varit på Grönan med före detta grannpojken som ska flytta till Dubai och yngste sonen vågade åka både Lilla fritt fall och Nyckelpigan och Bläckfisken. Jag vann en stor låda med Bilar. Satsade 30 spänn!

Nej. Dagen är inte över. Alla möjliga hemskheter kan hända. Men det ingår inte i planen.

De här gossarna leker fantastiskt bra ihop!
Dubaipojken sa "Jag har saknat dig" till yngste sonen som svarade "Och jag har sett fram emot den här dagen jättemycket". Väldigt sött. Ungefär lika sött som det är i deras magar nu. Tuttifruttinappar att hänga runt halsen och sockervadd och nåt annat snask. De får inte äta Bilar nu. Så!


torsdag 12 augusti 2010

Ledig med stressad

Fredag, lördag, söndag - ledig! I morgon kommer grannpojken som har flyttat och som ska flytta ändå mer, till Dubai. Vi har heldag med honom och det är trevligt. Ska bara hinna göra en adjö-bok till honom. Bilder från åren som gått som han kan ta med sig. Den ska jag kanske göra i natt.

Men jag gick upp sex i morse och är astrött. Så ska jag lägga yngste sonen också. Jag är irriterad och stressad. Tonern i skrivaren är kaputt. Blir inte bra bilder då.

Helgen ska visst ägnas åt fotbollsturnering. På söndag är det både fotbollsturnering med småglin och auktion för att samla pengar till Hammarby.

Ska jobba en del i morgon också.

Fan, fan, fan vad stressad jag är. Vardag. Skit!

tisdag 10 augusti 2010

Felprio?

Om en och en halv flyttar sonen. Samma helg som P, yngste sonen och jag tänkte åka till Småland med min bror och hans familj.

Idag har jag pratat med sonen och kollat om det är okej att hans pappa hjälper till.

Jag undrar om jag har prioriterat rätt. Han flyttar, herregud.

Å andra sidan. Han kommer att ha två kartonger och en väska. Typ. Inte behöver hela släkten vara med då?

Jag har ångest. Än så länge låtsas jag att jag ska till Småland. Men jag vet inte ... Ska äta lunch tillsammans med sonen på torsdag. Då kan vi prata om det på riktigt.

JUUURF.

Lite skvaller

Fick en Spotifymusiklista från en Facebookkompis. Bra musik! Härligt 70- och 80-talsinspirerat.

Så kollade jag på min egen Spotifysida och ser att jag visst också har nån sorts lista som jag inte hade en aning om. Ville lägga till lite. Kollade nya låtar och stötte på Oskar Linnros som det har stått så mycket om på senaste tiden. Lyssnar nu. Och han låter PRECIS som Veronica Maggio som jag gillar. Kollade Wikipedia. Då visar det sig att de har varit tillsammans. Och kanske är det så att hon låter som han. Eftersom han har producerat hennes senaste skiva.

Men nu är hon ihop med nån som heter Tull som är son till Karin Glenmark.

Veronica kommer dessutom från Uppsala och alla hennes låtar handlar om denna stad. Kanske nåt för äldste sonen att känna igen sig i om ett tag?

Ja. Det var allt från musikexpressen. För denna gång.

...

En sak till om Linnros. Gillar melodierna. Men texterna. Lite för mycket "litegranna" och "som mig" istället för "jag" och så. Ungefär som Christer Sandelin i samma veva som han var ihop med Malin Berghagen, som hade en text om nåt om drömmar i svartvitt eller färg där han sjöng helt åt helvete grammatiskt. Man skrattade ihjäl sig varje gång låten spelades. Och det var väl ofta. För då fanns det bara en popkanal överhuvudtaget. Hur kommer det sig att jag vet så mycket om vem som är ihop med vem? Nåja. /Musikexpressen tar ledigt. Ett tag.

Möten

Har varit på möten idag. Inför framtida, större möten. Av mycket olika slag.

Det ena handlar om Hammarby. En auktion som äger rum på söndag skulle råddas. P och jag är liksom med och organiserar på nåt vis. Hur blev det så? Jaja. Jag tror att det kan bli skoj!

Det andra är ett ganska stort, väldigt viktigt möte i morgon. Handlar om utförande av kongresser som är så snart att jag får ont i magen. Vi måste hinna med alla förberedelser. Och inte bli osams om konstiga saker på vägen mot målet. Komma fram till vilket målet egentligen är.

Men det där grejar jag. Tillsammans med lilla arbetskamraten.

Och det viktigaste mötet i morgon blir först på kvällen - hemma hos Kungsholmskompisen. Tjejmiddag. Hennes stora söner ska stängas in på rummet. Ska bli SÅ trevligt! (Inte det där med sönerna. Det med tjejerna!)


God gärning

Den kom in en dam på tvärbanan. Hon hade en lapp (kanske prislapp) i vänster ärmhåla. Sånt är pinsamt. När vi gick av såg jag till att hamna bakom henne för att dubbelkolla lappen. Den satt kvar. Så viskade jag att hon hade en lapp under ärmen. Hon blev mycket tacksam.

Jag hoppas att nån säger till mig i liknande situationer.

Tack!

måndag 9 augusti 2010

Ledighet

Det där med att vara ledig är grej of the day, every day.

Visserligen ok att komma tillbaks till jobbet men jag fick ont i huvudet och var hungrig vid fel tidpunkter.

Please - mer semester!

söndag 8 augusti 2010

Jobb?

Ähmen, lägg av!

Jobba? I morgon? Blä! Eller ... jag menar - ÅH! Vad skoj det ska bli!

Har haft nåt som kan vara äldste sonens sista hemmahelg utan egen bostad. Snart bor han på egen hand. Och jag orkar inte tänka på det.

Men vi har haft en fantastiskt trevlig middag med pappa och hans särbo och bror med dotter här i kväll. Bra, bra!

I morgon tar jag på mig ryggsäcken och vandrar mot arbeitung.

Kanske ska jag tänka att jag är lyckligt lottad med arbete?

Eller hur?

lördag 7 augusti 2010

Festival i regn

Jag tänker på alla hårdrockshår ... Hur ser de ut nu? Efter timmar i regn?

Mest av allt tänker jag nog ändå på mellansonen som oavsett frisyr, också blir våt, våtare, våtast. I sällskap med alla skinnjackor och Iggy och band med ö.

Stora skuggan blir Storsjön. Jag hoppas de säljer regncaper, gummistövlar och paraplyer. Båtar?

De två andra sönerna och jag blev inte så blöta av besök på Junibacken. Ja, det skulle väl vara av svett i så fall. Vi var inte ensamma om att tänka "utflykt" idag. Nu går vi inte dit på ett tag. Kanske inte förrän jag blir farmor om hundra år! Passar mig utmärkt.

Härliga dagar!

Vi åkte till förre makens ställe och stannade över natten. Alla glada! Vi fick betyget "bästa besöket i sommar" av husets ägarinna och det, måste man väl ändå säga, är inte fy skam. Vi tycker mycket om att träffa dem också. Våra barn leker exemplariskt bra med varandra!

Och solen sken ända tills vi åkte hem via nån outlet där vi köpte en jacka och regnkläder till yngste sonen. 200 spänn styck, tror jag. Bra!

Lång promenad i skogen hann vi med också. Många fjärilar! Av alla sorter - Blåvinge, Sorgmantel, Citronfjäril (både de väldigt gula som är hannar och de ljusare som är honor), Nässelfjäril, Påfågelöga och Amiral. Tyvärr satt de aldrig still så det blev inte så många bra bilder som jag önskade, men här är några:

Nästan som i fjärilsbok va!
(Påfågelöga)

Två i en smäll
(Nässelfjäril och Påfågelöga)

Den här gillar jag jättemycket!
(Amiral)


onsdag 4 augusti 2010

Från Stockholm

Yngste sonen pråtar liksåm en ståckålmska såm e liksom extreem.

Han säger båra istället för bara och pråta och så. Det är väldigt sött.

Han är ju infödd. Precis som de äldre sönerna. Men deres sätt att tala på är inte riktigt lika extremt.

Tröttdag

Sov länge och sen åt jag frukost och sen sov jag igen. Tvättade lite däremellan också. Fem maskiner idag! Tvättkorgen är tom. Nej. Var tom. Ända tills vi fyllde på igen.

Skälet till att jag somnade var att jag läste den sega boken. Även om nu Havers har kommit in i handlingen så är det fortfarande lite för tråkigt. Vad är felet???

I morgon åker vi till före makens lantställe och sover kvar. ska bli så trevligt. Och yngste sonen får lajja lite med likasinnad. Bra!

Äldste sonen har kommit hit i kväll. Sent efter jobbet dök han upp. Vi hade grillat och han fick rikligt med kött och majs. Majsen kostar för övrigt 3.45 på Konsum. Man kan inte äta mycket billigare ... Och så gott!

Nu äter vi Grönansnarr och dricker rosé. Snart är det slut med vinandet. Så här kan man inte hålla på. Tror jag.

tisdag 3 augusti 2010

De sötaste

Eric Saade på stereon. Yngste sonen sjunger med samtidigt som han lägger pussel med sin far. Såna är de. Pojkarna. Och de är så bra!

I väntan på nåt

Jag håller fortfarande på med den jävla Elizabeth George. Så seeeg.

Men jag har läst två andra böcker i väntan på att det ska lossna i den där deckaren. Martina Haags senaste, "Fånge i hundpalatset". Ville egentligen inte köpa den. Har jag skrivit om det här förut? Eller bara pratat om det? Jaja. Jag tror inte att hon är så snäll egentligen. Högljudd brat. Men. Boken var rolig. Väldigt rolig.

Och idag gjorde jag några nya PocketShop-inköp. Har redan läst ut en. Hans Koppels "Medicinen". Första halvan fick jag ont i magen av, den andra inte. Den var bra. Han är jäkligt obehagligt pricksäker, den där pseudonymen.

måndag 2 augusti 2010

Mardrömsframkallande

Det är så varmt. Fuktigt. Nu när de franska kusinerna är här så sover yngste sonen mellan mig och P. Det blir så varmt i sängen att vi skulle kunna värma upp hela Stockholm, tror jag.

Och jag drömmer mardrömmar när det är varmt. Det är varmt och läskigt. Värsta kombinationen, tror jag.

Vi har ju köpt en fläkt. Ska sätta på den innan jag somnar. När jag vaknar och är varm tänker jag inte riktigt klart och kommer inte på att den ens finns.

När det är som fuktigast kan jag längta efter de vackra höstdagarna med hög luft och röda löv.

Jag börjar jobba om en vecka ...

Exkluderandet har upphört?

Pridefestivalen. Den har, i mina ögon, alltid haft ett visst mått av inbyggt exkluderande. Bara om man är homo-, bi-, trans- eller nåtannatsexuell, så har man varit välkommen till festen. Det där har aldrig mellansonen uppfattat, så han har tagit tillfället i akt och partat vid Sjöhistoriska i flera dagar.

Jag tycker det är så roligt. Så självklart att gå dit det är fest när det inte finns nåt annat.

Vilket är knepigt i sig. Vart ska de ta vägen? "Ungdomarna".

Lagt av mig

Har blivit lite glest med inläggen. Har haft fullt upp med annat, kan man säga. Bröllop och sen franska kusinerna och Grönan. I morgon hägrar Naturhistoriska med Cosmonova och Dinosaurier i 3D.

Bröllopet. Det var fint. Trevligt att ha det på tomten på landet! Brudparet var så fina. det var helt i deras stil. Som jag uppfattar dem. Enkelt och nära, på nåt sätt. Äkta.

Funkade bra med hyrd Bajamaja. Och man kan få det fint i partytält. Riktigt romantiskt med vitt och rosor! Det var en intressant blandning av folk. Man kan väl säga typ white trash från Norrtälje blandat med förortsfolk blandat med nåt som i detta sammanhang skulle kunna kallas akademiker. Jag har enorma fördomar om samtliga grupper. Det mest intressanta är väl ändå att när man träffas så här, så funkar det bra! Man har ju en minsta gemensamma nämnare i brudparet som man kan prata om till en början och sen blir det naturligt att tala om annat. Även om typ alla höll sig på sin trygga plätt i umgänget. Jag också. Pratade mest med de två andra arbetskamraterna och deras respektive. Och kände mig som Bill (eller Bull) med P. Vi hade det trevligt.

Jag höll tal och det funkade bra.

Jag låter negativ. Jag är bara trött. Men det är svårt att skriva om det här. Man ser saker - suputer och svartsjuka och bekräftelsetörstande kvinnor. Herregud, vad folk är knasiga.

Grönan idag var regnigt. Gick därifrån när det slutade regna vid 17. Då hade vi varit där i flera regnande timmar. Mig störde det inte, men den äldste kusinen blev riktigt våt om fötterna. Kall.

Jag vann dubbelpris också. En jättekartong med M&M plus en stor flaska i plast fylld med Snickers, Mars och Twix. Tror att de äldre sönerna kommer att bli glada ...