söndag 29 april 2012

Kul-tur

Det började i torsdags efter jobbet. Då signerade Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren den andra delen i trilogin som började med Cirkeln. Nu har boken Eld kommit och eftersom Kattfröken hade koll på att det var signering i kompisen som bor långt åt helvetes bokaffär, så hängde jag på. Läste ut boken i morse.

I fredags var det Flashmob på Sergels torg med Kulturskolan. Inte på långt när så coolt som det med Bounce och Michael Jackson tribute, men i alla fall.

På tisdag ska jag på balett på Operan och på torsdag är det Artist Talk med en fotografkompis från förr på Fotografiska. Känns bra, det här! Gillar intrycken från så olika ställen. Det får mig att känna mig levande.

I morgon jobbar jag. Hoppas att yrseln jag har haft idag går över. Med en god natts sömn så ...

onsdag 25 april 2012

Vinster

Har jag berättat att jag tävlade och vann nåt på SFs sida. Två biobiljetter.
Har jag berättat att jag råkade befinna mig på rät ställe vid rätt tillfälle och vann en natt för två på konferensställe? Ja, det har jag.

Jag har tur.

Det är bra!

måndag 23 april 2012

Lingongrova

Min absolut största längtan just nu - en skiva lingongrova med bregott och herrgårdsost. Eller, kanske två skivor lingongrova.

Det är FÖRBJUDET att äta lingongrova (och allt annat bröd, men det är bara lingongrova jag vill ha) när man håller på med den här förbannade jävla livsstilskosten. LCHF.

Har just gråtit krokodiltårar av hunger och för att jag är så sugen.

Jag kan säga att en skiva ost med bregott inte alls motsvarade min idé om tillfällig lycka.

Nu kommer jag drömma om det godaste brödet. Hellre det än den läskiga mardrömmen jag hade i natt när min hand hölls fast av nån "på andra sidan". Det var ganska otäckt ska jag säga.

Jävlarihelvete vad det är jobbigt att "vara stark". Jag kämpar mot kolhydratsdemonerna som aldrig förr. Undrar om det hjälper att byta alla lösenord överallt mot Lingongrova? Särskilt lösenorden till tråkiga ställen. De värdelösa systemen på jobbet. Lingongrova27. Kanske är det då, om 15 år (2027) jag kan äta en macka? När jag utmärglad ligger i en skyttegrav (eftersom tredje världskriget har brutit ut) och Pågens har sponsrat kriget i bästa Hungerspelsanda.

Så. Nu har jag dramatiserat till avdramatiserandets gräns. Dags att borsta tänderna. Inget bröd. Idag heller.

lördag 21 april 2012

Dagen efter

En slödag! Så skönt att inte göra ett skit. P och yngste sonen är på filmvisning. En av pojkarna i fotbollslaget råkar ha en regisserande pappa som filmade under ett fotbollsläger i vintras. Nu är filmen färdigklippt och idag är det "premiär". Skojigt. Men jag missar/slipper. Behöver nog inte ha väldigt dåligt samvete eftersom det egentligen är barnen som är i fokus ...

Men kanske borde jag bry mig mer.

Hur som helst. Jag sov till halv ett. Katten också. Och det var toppen! Vaknade tre timmar efter sänggåendet och var väldigt törstig. Så glad att jag slapp gå upp då. För vägen till vattnet var typ yr.

Jaja. Tur det inte händer så ofta.

Fotograferade på festen (jag var liksom officiell fotograf). Nu har jag laddat ner bilderna och tittat på dem. Efteråt satt jag med ett stort leende på läpparna.

Undrar om det kanske matdags snart? Matschemat är rubbat, men det löser sig.

Endast katten är vaken

Toast och påskmust senare. Samt Fibes, oh Fibes! Gilla!

Men. Jag måste tillägga att varken toast eller påskmust ingår i LCHF-kosten. För i helvete. Fibes, oh Fibes är okej dock. Kan till och med rekommenderas. Eller ...!

Jag har varit på personalfest. Iklädd det mest rosa nagellack. Turkost linne. Orange Reebok. Vita benvärmare (tack kattfröken!). Svart klänning och svarta tights. Och, hallå - rosaorange tröja. HM. Thanks! Ja. Man fick klä ut sig i 70-, 80. 90- eller 00-tals käder. 80-tal för mig då.

Nu är jag trött. Mellansonen sover nästan.

Och jag har amazing stories att förtälja. Om jag inte hade munkavle.

P och yngste sonen är hemma hos svärfar med sambo. Träffar franska kusinerna. Heja!

Och jag? Jag ska gå och sova!

Måste bara lyssna på Fibes, oh Fibes!



onsdag 18 april 2012

Litet projekt

Så!

Nu har jag äntligen sett färdigt årets Project Runway. Alltså säsong 8. Fel vinnare. Mondo skulle såklart ha vunnit.

Jaja. Det är inte viktigt.

Inser att jag har påverkats av den indiskreta reklamen för Hilton som visas hela tiden. För gissa var P och jag kommer att bo när vi åker till New York i mitten av maj? Kanske på Hilton New York Fashion District? Just det!

Vi ville bo i ett område med, av oss, otrampad mark - så vi valde Chelsea. Och plötsligt ska vi alltså bo på ett Hiltonhotell som valts till 2012 års blabla reward. Längtar!

tisdag 17 april 2012

Extramaterial

Här kommer det bilder!

Mot slottet

Interiör

Lilja och lampa med fjädrar

Exteriör (hmm)

På promenad


Idag på Mötestorget ... Jag glömde ju att berätta att jag vann en ... övernattning. På Fågelbrohus, Krusenberg eller Smådalarö Gård. I am a lyllo! Nu behöver vi inte spara så mycket pengar!


En bra dag

Jag har tillbringat dagen utanför kontoret idag. Jätteskönt. Laddat batterierna lite genom att lyssna på föreläsningar på Kulturhuset där Mötestorget hade träff. Det innebär att ett antal konferensanläggningar visar upp sig och att ett antal talare inspirerar. Jag var inte särskilt intresserad av anläggningspratet, det är mest reklam, men talarna brukar ju vara anlitade av nåt skäl. Typ att de har nåt vettigt att säga.
Avslappnat.

Jag lyssnade på tre talare. Den första pratade om vikten av vänlighet i vardagen, den andra om hur man blir den man vill vara utan att tänka på vad andra förväntar sig att man ska vara och den tredje talade om kreativitet. Det var bra prat! Dessutom träffade jag en gammal vän som jag mötte första gången på en liknande tillställning för mer än 10 år sen. Det var roligt.
Hjärnmassage. Överraskande.

Sen satt jag och jobbade lite på biblioteket på Kulturhuset. Det var bra. Fick iväg ett protokoll från ett möte vi hade igår och sen fick jag två uppskattande mail från kolleger som inte är i min omedelbara närhet, om en intranätsartikel jag skrivit om en kollega.
Effektivt. Bekräftelse.

Vid halv fyra gick jag till PUB för fika med Kattfröken som just kom hem från Japan där hennes äldste son gift sig. Men det pratade vi om igår. Idag var det mer terapi. Och jag tror faktiskt att de där föreläsningarna jag var på tidigare under dagen gav nåt. Det blev ett intressant samtal. Och jag fick en present från Japan. En finfin scarf från japanskt varuhus.
Hjärnmassage. Hjärtmassage. Sorg. Glädje.

Nyss gick yngste sonens kompis, flick-D, hem efter dataspel och middag. P har varit på fotbollsföräldramöte så han missade vårt samtal om upphovsrätt och Breivik och vad ett vittne är och hur man kan tänka på den rödgröngula markeringen på dörrkarmen i affärer för att se hur lång en eventuell rånare är.
Lärande.

Nu känner jag mig ganska nöjd och lugn. Och P kom hem nyss. Precis som mellansonen. Har talat med äldste sonen också.

Allt är bra.

Bo borta

Görvälns slott ...

Mycket lyckat! Maten var god, rummet var fint och vi mådde bra!

Nu skulle jag vilja lägga upp lite bilder, men jag hittar inte sladden till kameran ... Det kommer.

Förrätten var bland det godaste jag nånsin käkat! Pilgrimsmussla med fänkål och grapefrukt och en tunn rand av krossad turkisk peppar. Ja, godiset. Så gott! Så GOTT!

Vi köpte dessutom till det rekommenderade dryckespaketet. Jag valde genomgående champagne och P tog det med champagne och vin. Båda nöjda.

Det här gör vi om. Måste bara spara pengar först ...

lördag 14 april 2012

Bra helg!

Igår kom AD hit - det är hennes initialer och ett internt skämt om diagnoser. Och det var så trevligt. Prata, prata, prata om allt möjligt.

Men idag är det en annan dag och vi, P och jag, ska bo på slott i natt. För i torsdags kom jag på att vi kanske skulle hitta på nåt (förutom New York-resan i maj) så visade det sig att Görvälns slott hade ett erbjudande med Champagne och Hav-tema. Just idag skulle det kanske passa bättre med glögg och igloo-tema, men jag står över vädret denna dag.

Fem rätters jäkla gourmetmiddag ikväll och jag hoppas att det är så bra som jag önskar att det ska vara. Böcker är nerpackade och städerskan har varit här så imorgon när vi kommer hem kan vi slå oss ner i fåtöljen och klappa katten. Herregud så skönt!

onsdag 11 april 2012

Helvetesdag

Åkte till första jobbet. Pratjobb. Tog 30 minuter dit. Läste in i 5 minuter och sen hastade jag därifrån. Effektivt? Inte särskilt.

Halv nio hade jag utvecklingssamtal. Men det kändes inte utvecklande. På nåt sätt, faktiskt. Jag måste säga upp mig. Genast.

Sen var jag på ett av historiens mest meningslösa möten. Ingen hade nåt att säga och vi var många på mötet. Ingen förstod heller varför det var så bråttom att ha mötet då ingen ville hålla i det. Konstigt.

Det sista jag gjorde var att fråga en tysk kollega varför han hade talat med min chefs chef om jobbiga saker han kanske borde ha pratat med mig om först. Jag tror att han fattade. Men det var inte roligt att tala om det. Men ganska modigt. Av mig. Jag förlorade det jag trodde var nån att hänga i julgranen och grät ymnigt efteråt. Gick rödgråten till tunnelbanan där jag mötte två arbetskamrater så jag var tvungen att låtsas att jag var väldigt mycket mer förkyld än jag har varit på år och dar. Typ.

När jag kom hem ville jag dö. På riktigt.

Sen kom mellansonen hem och berättade att han hade varit och tittat på en lägenhet i Rissne. En jättestor fyra som kostar 11000 i månaden. Han vill bo där med en kompis. Han tycker att det är jobbigt att bo hemma.

Men -
han går i skolan
han har inget jobb
han har inga pengar

Så jag var realistisk, och möjligen astrist, mamma. Vi hade ett bra samtal. Sonen blev jättejättebesviken och jag kände mig usel och ville dubbeldö.

Om jag tittar på den positiva sidan så har jag fått ledigt några dagar i maj för att Per och jag ska kunna åka till New York. Vi har vare sig barn- eller kattvakt. Det är ett litet problem.

Äldste sonen kom förbi och kramade mig på jobbet. Det var bra. Han och S äter veganmat i en månad. Då får man inte ens äta honung. För då stjäl man binas egendom.

P och jag åt en god middag - tomatsallad med pinjenötter och bacon.

Och imorgon ska jag ha möte om internkommunikation.

I övrigt - fyihelvete.

Kan man sälja allt och åka bort?

Lösenord

Om du har något av dessa lösenord - byt ...
De vanligaste lösenorden är -

1. password

2. 123456

3. 12345678

4. qwerty

5. abc123

6. monkey

7. 1234567

8. letmein

9. trustno1

10. dragon

11.baseball

12. 111111

13. iloveyou

14. master

15. sunshine

Källa: SplashData (listan bygger på vanligaste stulna lösenorden som avslöjas i hacker-forum på nätet)

tisdag 10 april 2012

Småland

Oj, vad bra vi har haft det! För även om röken stod som kvastar ur munnarna på oss när vi kom fram, så lyckades vi få upp temperaturen till nåt som var ok att vistas i, ganska snart. Elda, elda. Har blivit skitbra på att bygga med ved.

Vi kom ju dit redan på torsdagen, medan broren med familj kom på fredagen. Vi möttes på A6 och handlade.

Sen har vi ätit och druckit i tre dagar. Firat svågerskans födelsedag med rosa champagne och löjrom. Spelat Rumble på våra telefoner i stressade tvåminuterspass. Gått EN promenad. I snö. Men solen sken!

Igår åkte vi hem för att gå på Hammarbys första match för säsongen. De vann. Tur det!

Och katten var u med. Hon gillade att vara i ett gammalt hus, tror jag. Fast hon är tryggare här hemma. Det märks. Hon äter bättre till exempel.

Ja. Det är skönt att vara hemma också!

Planering

Har många bollar i luften just nu.

Är ledig, till att börja med. En hel dag att göra vad vi vill på, yngste sonen och jag. Vi går därför på bio. Ska se en film som heter Lorax "som är gjord av skaparna bakom Dumma mej" som sonen käckt informerade mig om. Den börjar 13.50. Det betyder att vi ska åka härifrån senast 13 för att hinna hämta biljetter och köpa frukt på Hötorget innan filmen börjar.

Och jag ska duscha. Sonen ska käka tortellinis. Jag måste ringa maken för att kolla om de franska kusinerna kanske har kommit hem till svärfar och om vi kanske skulle ta och förlänga sonens påsklov tillsammans med dem i några dagar. För då kan jag åka med honom till Bro, lämna honom där och sen åka hem igen. Men då ska e väska packas innan vi går på bio också.

Herregud? Vad gör jag här? Borde vara på väg eller nåt.


onsdag 4 april 2012

Visit hos påskharen samt resa

När mina äldre söner var små så fick de alltid ett telefonsamtal kring påsk. Det var påskharen som ringde. Han talar med knarrig röst och börjar alltid samtalet med att presentera sig som just påskharen. "Ja, hallå, hallå. Det är påskharen som ringer." Sönerna visste ju genast att det var morfar som hörde av sig, men spelade med ändå.

Idag har jag varit hos denne morfar och hämtat ett take away-ägg till den yngste sonen. För i morgon drar vi söderut. Till Småland, minsann. Det ska bli så skönt. Jag hade sett framför mig hur jag skulle komma hem från det viktiga mötet jag har klockan 9-10, hur vi skulle packa bilen, äta lunch och åka. Nu visar det sig att min plikttrogne make ska arbeta till 13, allra minst. Vi kommer iväg 14. Säger han. Och säger han 14 så betyder det absolut inte 14 utan allra minst en halvtimma senare och det gör mig vansinnigt stressad. Vi kommer dit när mörkret lagt sig och man inte hittar ett skit i det gamla mörka huset.

Nåja. Min bror med liten familj kommer på fredag. Och katten ska med. De äldre sönerna stannar hemma. Hoppas att mellansonen vaktar lägenheten. Han är på studentskiva idag och det gör mig också nervös.

Tänk om P kunde förstå hur viktigt det är för mig att inte åka hemifrån senare än 14. Tänk om han kunde respektera detta. Jag vill sitta i bilen absolut senast 14.00. Gör vi inte det så kommer jag skrika av ilska. Ledigheten kan börja bättre. Jag lovar.

måndag 2 april 2012

Överallt

Så här ser det ut överallt
Vackert!

BA

Obelisken mitt i stan
eller "Snorren" som vi kallade den

Stora gågatan

Ny och äldre arkitektur

I La Boca

Ett jätteträd som egentligen är en ört

Mat(o)vanor

Jag är hungrig.
Har fått för lite mat.
Jag är van vid detta:

Empanada till förrätt ...

... och kött till varmrätt.

Kurr, kurr.

Var dag?

Jahaja. Tillbaka hemma - skönt. Tillbaka på jobbet - inte alls lika skönt. Alla är missnöjda.

Jag hade hoppats att den där gladare stämningen från både Bryssel och Buenos Aires skulle hålla i sig lite. Men ...

Nåja. Jag har i alla fall fått en inbjudan från VDn om möte som gäller fortsatt arbete med internkommunikation. HURRA! Dessvärre kommer idiotchefen att vara med i processen på nåt sätt. Men bara litegrann om jag förstår saken rätt (det är inte så att jag är dum i huvudet, hoppas jag, men jag har fått en power point-presentation som är lite obegriplig utan pratet till).

Så det var dagens glada nyhet. I övrigt bara skit.

I morgon måste jag hitta de glada. De som inte stjäl energi.